[ad_1]

LONDEN – Hij hoopt de harten en geesten van toegewijde Donald Trump-aanhangers te winnen in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar.

Maar de Republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis slaagde er niet in indruk te maken op de Britse zakenleiders tijdens een spraakmakend evenement in Londen op vrijdag, in een vermoeide uitvoering die afwisselend werd beschreven als “verschrikkelijk”, “ondermaats” en “als het einde van een reis naar het buitenland”.

De gouverneur van Florida, die naar verwachting volgende maand zijn bod zal lanceren om Trump uit te dagen als de Republikeinse presidentskandidaat van 2024, heeft meer dan 50 vertegenwoordigers van grote Britse bedrijven en zakelijke lobbygroepen ontmoet als onderdeel van een “handelsmissie” van vier landen. eindigt vrijdag in Londen.

Zijn reis werd officieel aangeprezen als een poging om de economische banden van Florida met het VK, Israël, Zuid-Korea en Japan op te bouwen, maar in Washington werd het algemeen gezien als een kans voor DeSantis om zichzelf als een staatsman op het wereldtoneel te portretteren.

Voor veel aanwezigen ontbrak het echter aan staatsmanschap.

Een Britse zakenman zegt dat DeSantis ‘er verveeld uitzag’ en ‘naar zijn voeten staarde’ toen hij titanen van de Britse industrie ontmoette tijdens een evenement dat mede werd georganiseerd door Lloyd’s of London – de de grootste verzekeringsmarkt ter wereld.

“Hij was in vijf dagen in vijf verschillende landen geweest en hij zag er echt uitgeput uit, maar zijn boodschap was niet presidentieel”, zeiden ze tegen POLITICO. “Hij was verschrikkelijk.”

Een tweede zakenman die in de kamer was, zei dat het een “low power” optreden was en “niemand in de kamer dacht: ‘deze man gaat ergens naartoe’.”

Ze zeiden: “Het was echt een beetje alsof je naar een politicus op staatsniveau keek. Het zou me niet verbazen als [people in attendance] liep naar buiten en dacht ‘dat is niet de man'”.

“Er was geen sterrenstof.”

Een derde persoon op het evenement was het ermee eens “het voelde als het einde van een reis naar het buitenland – wat het ook was”, maar stond erop dat DeSantis “goed ging”. Het beste wat een vierde kon opbrengen, was dat DeSantis het “goed” deed.

DeSantis ontmoette ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly en de minister van Handel en Handel Kemi Badenoch tijdens een wervelende tournee door Londen, hoewel premier Rishi Sunak een bilaterale deal met de rechtse gouverneur vermeed.

Sunak was vrijdag op een conferentie van de Schotse Conservatieve Partij, welke niet. 10 zei dat hij al “lang” in zijn dagboek stond.

DeSantis volgt Trump in de peilingen onder Republikeinse primaire kiezers, maar heeft steun gekregen van een aantal gevestigde Republikeinen die hem zien als een minder chaotische figuur dan de ex-president.

De gouverneur won vorig jaar een verpletterende herverkiezing in wat van oudsher een swing state is, en kreeg lof van veel Republikeinen voor zijn “anti-ontwaken”-agenda en inzet voor belastingverlagingen.

Een regeringsfunctionaris zei dat Badenoch, een rijzende ster in de Conservatieve Partij, en DeSantis een “vruchtbaar” gesprek hadden en dat het paar “goed met elkaar overweg kon”.

Het paar besprak echter niet het vooruitzicht van een economisch memorandum van overeenstemming tussen het VK en Florida op staatsniveau, ondanks de inspanningen van Groot-Brittannië om soortgelijke overeenkomsten met andere Amerikaanse staten te ondertekenen.

Een tweede functionaris zei dat het team van Badenoch ‘niet wilde praten over een memorandum van overeenstemming in Florida’ omdat anderen voorrang hebben, en vanwege de moeilijke optiek voor een Britse regering die ook met het Huis te maken heeft. Blanche van Joe Biden over verschillende handelsgerelateerde kwesties .

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Cleverly en DeSantis “de nauwe en belangrijke relatie tussen het VK en Florida” bespraken.

“De bijeenkomst was een gelegenheid om de banden met de Amerikaanse staat te versterken en bilaterale economische samenwerking te ondersteunen, die al meer dan £ 5 miljard per jaar waard is”, zeiden ze.[ad_2]