[ad_1]

Huisrepublikeinen zeggen dat president Biden en Democraten liegen over bezuinigingen op veteranendiensten onder wetgeving die onlangs in het Huis is aangenomen om het schuldplafond te verhogen en wanbetaling van de staatsschuld te voorkomen.

Het door de GOP geleide wetsvoorstel, waarvan de senaatsdemocraten en het Witte Huis zeggen dat het een mislukking is omdat het de begrotingen van de federale overheid verlaagt, zou de niet-defensie-uitgaven terugbrengen naar het niveau van 2022. VA stelt dat dit zou neerkomen op een vermindering van 22% bij het ministerie van Defensie. Veteranen Zaken.

De GOP-wetgeving vermeldt geen specifieke bezuinigingen op de VA of haar programma’s, maar bevat ook geen waarborgen om ervoor te zorgen dat het agentschap niet wordt beïnvloed door voorgestelde bezuinigingen.

“Joe Biden en de Democraten zijn zo wanhopig om Joe Bidens zwakte en totale mislukking in de onderhandelingen over het schuldenplafond te verdoezelen, dat ze schaamteloos liegen over veteranenvoordelen en de VA politiseren om dat te doen”, aldus Elise Stefanik, voorzitter van de Republikeinse Conferentie van het Huis. een oproep aan verslaggevers op zondag. “Dit is helaas niet nieuw.”

Rep. Mike Bost, een Republikein uit Illinois en voorzitter van de House Veterans Affairs Committee, probeerde ervoor te zorgen dat de Republikeinse rekening geld door de federale overheid zou laten stromen, zodat de bezuinigingen geen invloed zouden hebben op de AV.

“Laat ik het nog een keer zeggen, en we zullen het nog vaak zeggen: geen VA-bezuinigingen. Geen enkele veteraan verliest zijn voordelen. Hun voordelen zijn aan hen te danken, ‘zei de baas.

Hij zei dat “in mijn negen jaar als congreslid, ik nog nooit het gebruik van een bureau dat van zo’n vitaal belang is voor zoveel mensen, heb gezien als een politieke hamer. om ervoor te zorgen dat onze veteranen als pionnen worden gebruikt.

De VA zei dat terugkeren naar de financieringsniveaus van vorig jaar, wat zou neerkomen op ongeveer $ 130 miljard aan bezuinigingen op niet-defensieprogramma’s en agentschappen voor het volgende fiscale jaar, 81.000 banen zou kosten en $ 30 miljoen minder poliklinische bezoeken voor veteranen zou betekenen.

De Republikeinse maatregel zou het schuldplafond met 1,5 biljoen dollar verhogen tot mei 2024 met 4,8 biljoen dollar aan maatregelen om het tekort terug te dringen, de begrotingsgroei de komende tien jaar beperken tot 1% per jaar, ten minste 90,5 miljard dollar aan niet-uitgegeven pandemische hulp annuleren, de heer Biden’s ongedaan maken. programma voor het kwijtschelden van studieleningen en het schrappen van belastingkredieten voor groene energie die vorig jaar door de Democraten zijn goedgekeurd.

De goedkeuring van de wet verhoogde de druk op Biden om een ​​deal te sluiten met de Republikeinen in ruil voor een verhoging van het schuldenplafond, een stap die hij tot nu toe heeft weerstaan.

“We hebben net een wetsvoorstel aangenomen over het schuldenplafond. En voor zover we horen van onze vrienden in de Senaat, hebben ze nog niets aangenomen. Als ze een beter idee hebben, wil ik dit wetsvoorstel zien en ze vertellen dat ze het door de Senaat moeten krijgen’, vertelde de leider van de meerderheid van het huis, Steve Scalise, Republikein van Louisiana, aan ABC’s ‘This Week’.

De heer Scalise zegt dat de heer Biden nu naar de onderhandelingstafel moet komen.

“Dit is het moment voor de president om in dit spel te stappen, uit de zijlijn te stappen en te beginnen met onderhandelen en dit uit te zoeken – niet in juni wanneer we middernacht ingaan, maar vandaag”, verklaarde hij.

De meeste senaatsdemocraten blijven bij de heer Biden in zijn weigering om te onderhandelen over bezuinigingen om het schuldenplafond te verhogen, maar er beginnen scheuren te ontstaan ​​onder de meer gematigde en agressieve democraten die zeggen dat de Verenigde Staten niet het risico kunnen lopen in gebreke te blijven.

Het is maanden geleden dat House Speaker Kevin McCarthy, Republikein van Californië, en de heer Biden bij elkaar gingen zitten om de dreigende fiscale klif te bespreken, die naar verwachting in juni zal plaatsvinden.

sen. Bernard Sanders onderschreef het idee dat meneer Biden naar de onderhandelingstafel zou komen, maar alleen over federale bezuinigingen op de jaarlijkse begroting. Hij zei dat alles behalve een zuivere verhoging van het schuldplafond om een ​​wanbetaling van de staatsschuld te voorkomen, moet worden uitgesloten.

“Ik denk dat we morgen kunnen beginnen met onderhandelen, maar je kunt het Amerikaanse volk of de wereldeconomie niet gijzelen”, zei de heer Sanders, een onafhankelijk Vermont die samenwerkt met de Democraten, op “de ‘State of the Union’ van CNN. “Wat de Republikeinen te zeggen hebben is ‘absoluut, we gaan ervoor zorgen dat we onze schulden betalen’. Laten we gaan zitten en onderhandelen over een budget.

Rep. Ro Khanna, democraat van Californië, herhaalde het democratische gesprek over voordelen voor republikeinen en veteranen terwijl hij de heer Biden verdedigde.

“De president zegt dat hij niet zal worden gegijzeld door bezuinigingen op de gezondheidszorg voor veteranen en het basisonderwijs, door bezuinigingen op voedselbonnen, door bezuinigingen op de productie alleen om onze rekeningen te betalen”, zei Khanna op “Face de natie” op CBS.[ad_2]