[ad_1]

Reuters

Reuters

Freddy tegen Jason. Alien tegen roofdier. We kunnen nu fascisten vs. satanisten naar deze lijst van iconische cross-overs, na de blanke nationalistische groep Patriottisch front verscheen zaterdag in Boston om te protesteren tegen “SatanCon 2023.”

De afgelopen dagen zijn zelfverklaarde duivelsaanbidders uit het hele land samengekomen in de stad voor wat is aangekondigd als de “grootste satanische bijeenkomst in de geschiedenis”.

Toch trok de Beëlzebub-ontploffing ook ongeveer 100 christelijke demonstranten, die zaterdagmiddag werden vergezeld door de aangewezen haatgroep.

Leden van het Patriot Front werden gespot terwijl ze aan boord van de trein stapten in hun kenmerkende kaki broek, petten en witte maskers, terwijl andere passagiers hen confronteerden met hun mening en de interacties op sociale media plaatsten.

Toen ze bij het evenement aankwamen, scandeerden de tegendemonstranten “Nazi’s, ga naar huis”, en streamden hun protest op Twitch.

Andere christelijke demonstranten hielden borden vast waarop stond: “Satan heeft GEEN rechten!” en de waarschijnlijk aanwezige “homoseksuelen, babymoordenaars, afgodendienaars, ongelovigen, leugenaars, dronkaards, roddels, lafaards, dieven, spotters, ontuchtplegers” waarschuwen dat “hen de hel te wachten staat”.

Toch lijken de demonstranten tijdens het proces hun eigen overtreding te hebben begaan door een uitdrukkelijk bevel van het aartsbisdom Boston te overtreden om “niet te organiseren of anderen aan te moedigen om naar het evenement te komen om te protesteren” en weg te lopen.

Organisatoren van het uitverkochte evenement kondigden satanische ceremonies, een satanische trouwkapel en een paneldiscussie over onderwerpen als “Reclaiming the Trans Body” en “Deconstructing Your Religious Upbringing” aan als hoofdtrekkingen voor de conferentie, georganiseerd door de satanische tempel, die dit jaar zijn 10e verjaardag viert.

De organisatie ziet Satan niet als de belichaming van het kwaad, maar eerder als een figuur die autoriteit in twijfel durft te trekken, en pleit voor verschillende oorzaken, waaronder abortus en de scheiding van kerk en religie.

“De missie van de Satanic Temple is om welwillendheid en empathie aan te moedigen, tirannieke autoriteit te verwerpen, praktisch gezond verstand hoog te houden, onrechtvaardigheid tegen te gaan en nobele bezigheden te ondernemen”, zegt de website van de satanische tempel.

Dit staat in contrast met het standpunt van het Patriot Front, dat de Anti-Defamation League een “blanke supremacistische groep noemt waarvan de leden beweren dat hun voorouders Amerika hebben veroverd en het aan hen hebben nagelaten, en aan niemand anders”.

De groep is ontstaan ​​uit de beruchte “Unite the Right” uit 2017 in Charlottesville, Virginia, die resulteerde in de moord op demonstrant Heather Heyer.

Patriot Front heeft eerder in Boston gedemonstreerd en leidde onlangs een processie van bijna 100 gemaskerde mannen door de stad op 2 juli 2022, wat leidde tot een woordenwisseling waarbij één man gewond raakte.

Lees meer over The Daily Beast.

Ontvang de grootste primeurs en schandalen van de Daily Beast rechtstreeks in je inbox. Registreer nu.

Blijf op de hoogte en krijg onbeperkt toegang tot de ongeëvenaarde rapporten van The Daily Beast. Abonneer nu.

[ad_2]