[ad_1]

Chloe Kelly viert een doelpunt voor Manchester City Women
Chloe Kelly scoorde voor de tweede opeenvolgende wedstrijd en hielp Manchester City aan opeenvolgende overwinningen met een doelpunt in de eerste helft tegen Reading

Manchester City-manager Gareth Taylor zegt dat het doelsaldo ‘in de gedachten’ van zijn spelers zit nadat hij Reading met 4-1 had verslagen en daarmee drie punten achterstand had op de leiders van de Women’s Super League, Manchester United, op de tweede plaats.

Khadija Shaw werd de topscorer van de WSL met haar 18e doelpunt van het seizoen toen City in stijl reageerde om na een minuut achterop te raken en toegaf toen Sanne Troelsgaard een elegante slag langs de terugkerende keeper Ellie Roebuck krulde om het inferieure team een ​​verrassende voorsprong te bezorgen.

Chloe Kelly schoot in de 15e minuut de gelijkmaker binnen nadat de altijd dreigende Shaw onzekerheid zaaide in het strafschopgebied van Reading, en de Jamaicaanse spits verdubbelde de voorsprong binnen 10 minuten door krachtig in de hoek te koppen van Alex Greenwood voordat Lauren Hemp en Steph Houghton daarna scoorden. het breken.

“Het zat in onze gedachten – er is geen twijfel over mogelijk”, zei Taylor, wiens ploeg in hun laatste twee wedstrijden gratis scoorde om het doelsaldo bij rivalen Chelsea en Arsenal te dichten, hoewel United nog steeds een algehele superioriteit had van 13 doelpunten. .. op hun buren.

“In onze laatste twee wedstrijden hebben we 10 doelpunten gemaakt en drie tegen gekregen. De statistieken laten zien dat we creëren en scoren. We willen meer scoren. Dat doet iedereen.”

Hennep zette City stevig op weg naar de overwinning door in Kelly’s voorzet te glijden om er twee minuten na rust 3-1 van te maken, en de Engelse spits raakte ook het houtwerk met een halve volley voordat de aanvoerder Houghton een vrije trap van over. positie aan de rand van het strafschopgebied met nog 20 minuten te gaan.

Op een drukke middag, zoals verwacht voor uitdoelman Grace Moloney, stuurde City 12 schoten in de eerste 33 minuten en werd afgekeurd toen de doelman een prima redding maakte om Laura Coombs te ontkennen, terwijl Hemp ook een schot over de lat schoot als onderdeel van een processie. .van kansen.

De ploeg van Reading in een wedstrijd maakte bijna gelijk dankzij een fout van Roebuck in de eerste helft, die werd goedgemaakt met een slimme redding toen Troelsgaard aanviel in hun opruimpoging.

Het resultaat houdt City in contact met United, dat op het laatste moment een winnaar scoorde veilige overwinning voor Aston Villa Vrijdag, en zet ze vier punten boven Chelsea, dat drie wedstrijden achterstand heeft.

Reading blijft onderaan staan ​​en heeft twee punten achterstand op Brighton & Hove Albion en Leicester City met nog drie wedstrijden in hun campagne te spelen, nadat ze één wedstrijd meer hebben gespeeld dan de twee teams direct boven hen.

Stedentrip op jacht

Als bijna onmiddellijk incasseren de slechtst mogelijke start was voor City, was hun reactie onvermurwbaar: tegen de tijd dat Kelly’s vijfde doelpunt van het seizoen hen op gelijke hoogte bracht, hadden ze meer dan 82 procent balbezit om hun gelijkmaker onvermijdelijk te maken.

City-vleugelspelers Kelly (7,67) en Hemp (5,31) stonden op de eerste en tweede plaats in de WSL wat betreft verwachte pre-game assists, dus het was geen verrassing dat het paar rechtstreeks bijdroeg aan drie doelpunten tussen hen.

Taylor zegt dat zijn vleugelspelers tijdens het seizoen “vlakke periodes” hebben gehad, maar weet dat het geven van betere kansen de sleutel was voor zijn ploeg om Chelsea en Arsenal voor te blijven.

“Het gaat erom hoe we die ballen in betere situaties bij onze brede spelers krijgen”, zei Taylor. “Dat gaat bepalen hoe die statistieken eruit zien, in termen van doelpunten en assists.”

Arsenal heeft twee wedstrijden op handen vanaf de eerste twee, maar staat zes punten achter op City met een beter doelsaldo van drie – één meer dan Chelsea.

Prolific Shaw heeft opnieuw laten zien waarom ze een integraal onderdeel is van de hoop van City, door opnieuw te profiteren van een voorzet voor de ploeg die dit seizoen het meest heeft geprofiteerd van open spel in de hoogste klasse.

Het achtste doelpunt van de 26-jarige in zes WSL-wedstrijden geeft haar een voorsprong op Aston Villa’s Rachel Daly – de enige andere topspeler die dit seizoen meer dan 10 keer scoorde.

Het aanzienlijke doelsaldo van United betekent dat hun buren vrijwel zeker nog steeds Marc Skinner’s kant nodig hebben om vals te spelen als ze hen willen reviseren, maar hun spel bij United op 21 mei doemt op als een verleidelijke kans om hun uitdaging een boost te geven, terwijl ze ook moeten hopen dat Chelsea heeft gewonnen ‘T. overtref ze door twee van hun wedstrijden in de hand te winnen.

Aan weerszijden van de ontmoeting met United ziet City hun reis naar Liverpool aanstaande zondag en het bezoek van Everton in hun laatste wedstrijd als overwinningen.

Het is onwaarschijnlijk dat deze games zo eenvoudig zullen zijn als de tweede helft van deze comfortabele overwinning is geworden, wat de ploeg van Gareth Taylor een 18e ongeslagen WSL-thuiswedstrijd en een 15e overwinning opleverde.

De ellendige uitloop van Reading gaat door

Reading-baas Kelly Chambers heeft spijt betuigd dat haar ploeg vroeg in de tweede helft toegaf in plaats van zo goed te beginnen als in de eerste.

Tegenstanders in zo’n heerszuchtige vorm thuis leken altijd een verontrustend vooruitzicht voor een ploeg die vijf keer zonder overwinning was gegaan en ernaar streefde een einde te maken aan een lost streak van negen wedstrijden in de WSL.

De Royals wonnen voor het laatst bij Everton in februari 2022, en ze hebben de nul niet meer op de weg gehouden sinds een doelpuntloos gelijkspel bij Leicester bijna een jaar geleden.

De geweldige opener van Troelsgaard was het waard om hoop te geven, slim draaiend om zijn schot langs Roebuck’s duikvlucht te slaan en misschien wel de beste doelpunten te scoren, zelfs na Houghtons nauwkeurige spelhervatting.

Het was het eerste doelpunt in de laatste 11 wedstrijden tussen deze teams dat werd gescoord door Reading, en het duurde niet lang voordat hun vertrouwde kwelgeesten op weg waren naar een vijfde opeenvolgende overwinning in de wedstrijd.

“Het was waarschijnlijk niet de wedstrijd waarvan we hadden verwacht dat hij uit de degradatiestrijd zou komen”, zei Chambers, eraan toevoegend dat de “stemming” goed was binnen zijn team, terwijl hij accepteerde dat een deel van zijn taak nu is om het moreel te behouden.

“Iedereen in het voetbal weet dat er maar één resultaat nodig is. Ik geloof echt dat andere teams moeilijke wedstrijden te spelen hebben.

“Het is moeilijk als je elkaar daar beneden ziet. We hebben een groep die wil vechten. Ze willen naar buiten komen en de technische staf is precies hetzelfde.”

De als vijfde geplaatste Aston Villa gaat aanstaande zondag op bezoek bij Reading en Chelsea komt aan in hun laatste wedstrijd van het seizoen, aangezien de titelverdediger mogelijk een resultaat nodig heeft om hun titel met succes te verdedigen.

De beste kans van Reading om waardevolle punten binnen te halen lijkt op 21 mei te zijn, wanneer ze naar een kant van Tottenham reizen die momenteel drie punten boven hen staat en op een verliesreeks van vier wedstrijden staat.

Uitlijningen

Manchester City-vrouwen

Opleiding 4-2-3-1

 • 1hert
 • 2casparij
 • 6Houghton
 • 5Groen houtVervangen doorOuahabiNaar 76′minuten
 • 14Morgan
 • 25HasegawaVervangen doorJagerNaar 76′minuten
 • 12Angeldahl
 • 9Kelly
 • 7CombesVervangen doorcastellanenNaar 75′minuten
 • 11HennepVervangen doorrasoNaar 66′minuten
 • 21Shaw

Vervangers

 • 3Stokes
 • 8Jager
 • tiencastellanen
 • 13raso
 • 15Ouahabi
 • 35Keating
 • 42Dahou

vrouwen lezen

Opleiding 4-4-2

 • 1Moloney
 • 9Eikland
 • 16Mag Keet
 • 17CaldwellGeboekt op 82 minuten
 • 3Mukandi
 • 12HarrisVervangen doorWadenNaar 73′minuten
 • 27VanhaevermaatVervangen doorPeerNaar 87′minuten
 • 23Rowe
 • 7Wellings
 • 51TroelsgaardVervangen doorHendrikNaar 87′minuten
 • 37PrimerGeboekt op 4 minutenVervangen doorMooreNaar 55′minuten

Vervangers

 • 2Bryson
 • 5Evans
 • 11Waden
 • 15Hendrik
 • 18Joan
 • 19Alexander
 • 20Moore
 • 30Gevogelte
 • 34Peer

Arbiter:
Amy Fearns

Aanwezigheid:
3.102

Live-tekst[ad_2]