[ad_1]

Een democratische presidentskandidaat zegt dat hij tegen biologische mannen is die concurreren met vrouwen in de sport, en nee, dat is niet president Biden.

Robert F. Kennedy Jr., een kandidaat voor de presidentiële nominatie van de partij in 2024, zei dat hij zich verzet tegen het toelaten van “biologisch mannelijke” atleten in atletiek voor vrouwen, zijn laatste breken met de orthodoxie van de Democratische Partij.

“Ik ben tegen mensen die deelnemen aan vrouwensporten en die biologisch mannelijk zijn”, zei Kennedy zaterdag op CNN. “Ik denk dat vrouwen de afgelopen 30 jaar te hard hebben gewerkt om de vrouwensport te ontwikkelen. Ik heb het zien gebeuren en ik denk niet dat het eerlijk is.

Zijn standpunt plaatst hem op gespannen voet met de regering-Biden, die heeft opgeroepen tot uitbreiding van de federale antidiscriminatieregels met “genderidentiteit”.

Het ministerie van Onderwijs stelde vorige maand een regelwijziging voor die een einde zou maken aan het algemene verbod op het identificeren van mannelijke vrouwelijke atleten in schoolsporten, waarbij scholen worden verplicht dergelijke verboden per sport te rechtvaardigen, daarbij verwijzend naar factoren als veiligheid en eerlijkheid.

Voormalig Republikeinse vertegenwoordiger. Nan Hayworth getweet“Opmerkelijk voor een democraat, maar meneer Kennedy is geen onbekende in heterodoxie.


ZIE OOK: Biden Titel IX-voorstel verzet zich tegen regelrecht verbod op geboren mannelijke atleten in vrouwensport


De heer Kennedy, de meest prominente van de belangrijkste uitdagers van de heer Biden, is al heel lang een pleitbezorger voor het milieu en een vaccin-scepticus die zich heeft uitgesproken tegen COVID-19-vaccinmandaten en -lockdowns, waardoor hij regelrecht op gespannen voet staat met het democratische establishment.

De zoon van oud-sen. Robert F. Kennedy en de neef van president John F. Kennedy, de heer Kennedy, is nooit een kandidaat geweest voor een openbaar ambt, maar uit peilingen blijkt dat hij de tweede keuze is voor de Democratische nominatie achter de heer Biden.

Uit een Fox News-enquête die woensdag werd vrijgegeven, bleek dat de heer Kennedy een opiniepeiling had van 19% tot 62% voor de heer Biden. Een opiniepeiling van het Emerson College die donderdag werd vrijgegeven, toonde een vergelijkbare verdeling, waarbij de heer Kennedy 21% behaalde en de heer Biden 70%.

De heer Kennedy kondigde op 19 april in Boston zijn kandidatuur voor het presidentschap aan. Zelfhulpauteur Marianne Williamson daagt de heer Biden ook uit voor de nominatie voor de Democratische president.[ad_2]