[ad_1]

Mark Selby leunend op een pooltafel met een keu in de hand
Mark Selby heeft 22 rankingtitels gewonnen
Plaats: Smeltkroes Theater, Sheffield Afspraak: 15 april – 1 mei
Deken: Kijk live op BBC TV en Red Button met ononderbroken verslaggeving op BBC iPlayer, de BBC Sport-website en de BBC Sport-app

Mark Selby weerstond een dramatische terugslag van Mark Allen en won laat op de avond met 17-15 toen hij zijn zesde WK-finale bereikte.

Selby, 39, met als doel zijn vijfde Crucible-kroon te winnen, had een kleine voorsprong van 11-10 op weg naar de laatste sessie.

Hij schoot vervolgens feilloos met drie halve eeuwen en een magnifieke 103 om vijf frames in draf af te rollen.

Maar Allen pakte opmerkelijk genoeg de volgende vijf om terug te komen tot 16-15 voordat de Engelsman de overwinning bezegelde.

Selby, een 22-voudig leaderboard-winnaar en negenvoudig Triple Crown-kampioen, staat nu tegenover elkaar Luca Brecel uit België in een best-of-35 ontmoeting die zondag begint.

Maar het zal de boeken ingaan als een gemiste kans voor Allen, die 14 jaar moest wachten op zijn tweede optreden in de laatste vier en zijn eigen aspiraties had om een ​​Triple Crown-carrière te voltooien.

De teleurstelling voor de Noord-Ier – die in 2018 de Masters en eerder dit seizoen het UK Championship won – was dat hij simpelweg geen momentum kon opbouwen toen het spel aanvankelijk ‘s avonds werd hervat nadat hij diep had gegraven op 9-6 en 10-7 in de wedstrijd. ochtend om te voorkomen dat Selby zijn voorsprong uitbreidt.

Een aantal langdurige tactische uitwisselingen vond plaats tijdens een zwaarbevochten affaire tussen spelers op de tweede en derde plaats in de wereld en tegen de tijd dat Selby een voorsprong van 16-10 nam, leken ze hun tol te hebben geëist van Allen.

Maar met Selby op het punt van de overwinning, lanceerde Allen een verbluffend herstel dat begon met sets van 39 en 43.

Vrij van druk en schijnbaar meer beperkt door Selby’s uitstekende veiligheid, volgde hij het op met een 48, zijn grootste pauze van de nacht, en terwijl de spanning in de zaal toenam, schoof Allen voorbij de 29e en 30e beelden om achterstanden terug te brengen tot 16- 14.

Het was verre van foutloos snooker, maar het droeg alleen maar bij aan het drama toen Allen er niet in slaagde het geel doormidden te snijden en Selby een goede kans miste om het bruine te verslaan.

De Engelsman rammelde met zijn kaken met een pot op het laatste rood van het 31e frame, maar brak uiteindelijk 64 en legde de wedstrijdbal in het midden rechts, voordat hij met een duidelijke blik van opluchting naar het balkon keek.

Analyse – Selby is de ‘ultieme boa constrictor’

Zesvoudig wereldkampioen Steve Davis op BBC Two

Mark Selby is de ultieme boa constrictor. Hij kan je absoluut aan dat onderste kussen spijkeren. Hij maakt niet veel fouten, je hebt niet veel gemakkelijke kansen. Hij mist geen makkelijke ballen en als hij op veilig speelt, is het zo goed dat je gewoon veilig terugspeelt. Je kunt niet eens aanvallende veiligheid spelen.

Veel mensen houden er niet van om naar hem te kijken, maar als speler bewonderen we hem enorm. Het is gewoon geweldig om naar te kijken. Welke stijl van speler kan het overwinnen? Hij staat in de finale.

Shaun Murphy, wereldkampioen 2005

Mark Selby verliest daar niet veel van die wedstrijden op de opstelling met één tafel. Het is wat hij doet en de wedstrijden waar hij het koppelt aan snelle breakbuilding, iedereen is er enthousiast over. Hij is de ultieme matchspeler die doet waar hij goed in is.

Mark Allen maakte er een geweldig spel van. Hij zal kapot zijn van dit verlies. Het leek voor iedereen dat we naar een definitieve beslisser zouden gaan, maar Mark Selby bedacht iets als het nodig was.

Via de BBC-bannerVia de BBC-voettekst

[ad_2]