[ad_1]

Alexia Putellas juicht Barcelona-fans toe
Alexia Putellas keerde terug naar de bank voor Barcelona’s halve finale van de Champions League, terugwedstrijd met Chelsea, voordat ze vier dagen later terugkeerde.

De Spaanse en Barcelona-middenvelder Alexia Putellas heeft haar eerste optreden gemaakt na bijna 10 maanden out met een blessure aan de voorste kruisband.

De tweevoudig Ballon d’Or-winnaar keerde terug als invaller in de 73e minuut om Barcelona te helpen de Primera Division-titel op zondag te bezegelen.

Putellas raakte afgelopen zomer aan de vooravond van het EK geblesseerd.

Zijn terugkeer werd begroet met een enorm gebrul en de aanblik van fans die shirts met zijn naam op de tribune hielden.

De aanvoerder van Barcelona raakte met een schot het zijnet en zag Asisat Oshoala het laatste doelpunt maken in een 3-0 overwinning op Sporting de Huelva voordat hij terugkeerde naar het veld in het Johan Cruijff-stadion met de trofee om zich bij zijn teamgenoten te voegen voor een ceremonie na vol -tijd.

Na het benoemen van een startgezicht dat totaal anders is dan degene waarmee de terugwedstrijd van hun overwinning op Chelsea in de halve finale van de Champions League op donderdagBarcelona verzekerde zich van hun 26e duidelijke overwinning in een seizoen in de competitie en bouwde daarmee een onaantastbare voorsprong van 13 punten op Real Madrid op de tweede plaats.

Putellas, vorig seizoen topscorer van de Champions League met 11 doelpunten in 10 wedstrijden, won 100 interlands en 27 doelpunten voor Spanje en keerde terug met iets minder dan drie maanden te gaan. Wereldbeker Dames.

Ze behield zowel haar Ballon d’Or als de Best FIFA Football Awards Women’s Player of the Year in 2022, ondanks het missen van de laatste vijf maanden van het jaar.

Putellas, 29, is een van de vele topvoetballers die je kunt hebben liep een kruisbandblessure op de afgelopen maanden met het Engelse duo Beth Mead en Leah Williamson en WSL-recordscorer Vivianne Miedema.

De zevenvoudig kampioen van Spanje zou op 3 juni in de finale van de Champions League kunnen staan, wanneer Barça het maandag opneemt tegen de winnaars van de halve finale tussen Arsenal en Wolfsburg.[ad_2]