[ad_1]

Armagh neemt het op 14 mei op tegen titelverdediger Derry in de finale van Ulster na een dominante maar niet geheel overtuigende 4-10 0-12 overwinning op Down in een natte Clones.

Down leidde al vroeg, maar het doelpunt van Andrew Murnin werd gevolgd door Shane McPartlan die door de Mourne-verdediging barstte en Armagh met 2-3 0-3 op voorsprong zette.

Toen de intensiteit van Armagh afnam, verkleinde Down de marge van 0-6 tijdens de rust van 0-6 naar 2-4.

Armagh versnelde na rust het tempo en Ciaran Mackin scoorde zijn derde doelpunt voordat Rian O’Neill scoorde.

Orchard County-manager Kieran McGeeney leek zijn spelers streng toe te spreken door ze na het rustsignaal een paar minuten op het veld te houden.

Het leek het gewenste effect te hebben in de tweede helft, toen Armagh Down bijna 25 minuten lang puntloos hield na de herstart toen de mannen van Orchard met 2-3 onbeantwoord bleven.

In de eerste helft leek de aanval van Armagh overdreven afhankelijk van lange ballen die, hoewel ze Murnin het doel bezorgden toen hij een lange worp van McPartlan langs Niall Kane stuurde, een tactiek is die de beste teams waarschijnlijk niet zal doen wankelen.

In de halve finale draait alles om winnen

Maar in de halve finales draait alles om winnen en hoewel Derry-baas Rory Gallagher waarschijnlijk niet bijzonder onder de indruk zal zijn geweest van Armagh’s optreden, zal hij veel beters verwachten van Kieran McGeeney, die over twee weken zal deelnemen aan de eerste provinciale finale van het graafschap. sinds 2008.

Ondertussen zal Down zich moeten hergroeperen voor zijn tweederangs Tailteann Cup-campagne.

Afhankelijk van je perspectief speelde Armagh ofwel goed alleen in de eerste helft of vertoonde hij een lethargie die voortkwam uit zelfgenoegzaamheid – of misschien een beetje van beide.

Echter, Down, ondanks het feit dat hij vol goede moed aan de wedstrijd begon na hun overwinning op het worstelende Donegal afgelopen weekend, was niet goed genoeg om Armagh’s gebrek aan intensiteit uit te buiten.

De Mournemen hadden veel balbezit in de eerste helft, maar ze vuurden vijf brede schoten af ​​- allemaal vanuit scoringsposities – naast twee korte schoten in de handpalmen van Ethan Rafferty.

Een vrije slag van Pat Havern bezorgde Down een voorsprong in de tweede minuut, maar Eugene Branagan miste een kans om zijn voorsprong uit te breiden voordat Armagh zich terugvecht om met 0-3 naar 0-1 voor te gaan toen de gelijkmaker Aidan Forker werd gevolgd door een score van Jason Duffy en een Rory. Grugan vrij.

De score van Grugan kwam nadat Duffy de lat raakte met een looping-doelpoging, waarbij de mannen van Orchard geluk hadden met een vrije trap van scheidsrechter Conor Lane na de daaropvolgende strijd.

Toen was het de beurt aan Down om een ​​controversiële vrije trap te krijgen, die Havern in de 19e minuut scoorde, maar twee minuten later viel Armagh’s eerste doelpunt toen Murnin langs Niall Kane schoof om op een karakteristieke manier het net te slaan.

Een andere vrije slag van Havern werd snel gevolgd door Armagh’s tweede doelpunt aan de andere kant toen McPartlan, op onverklaarbare wijze, langs drie Down-spelers mocht walsen voordat hij langs Kane ging.

Maar in plaats van door te gaan, keerde Armagh terug naar zijn schulp voor de rest van de eerste helft toen Ryan Johnston uiteindelijk een game-down scoorde voordat verdere punten van Patrick Branagan en Liam Kerr de marge halverwege de tijd verkleinden naar 2-4 op 0-6. nadat Conor O’Neill had toegevoegd aan het mannentotaal van Orchard.

McGeeney’s woorden brachten Armagh in beroering na de herstart toen Jemar Hall en Murnin spelscores toevoegden voordat Mackin’s doelpunt de wedstrijd als een wedstrijd beëindigde.

De Camlough-man leek de minste aanraking te krijgen van een lange bal van Crossmaglen-ster O’Neill, die na zijn recente blessureleed te laat in de basisopstelling van Armagh werd opgenomen.

O’Neill werd, net als veel van zijn collega’s, overmeesterd in de eerste helft, maar maakte de wedstrijd sterk af door binnen de rechterflank te snijden voordat hij Kane versloeg met een slimme afronding voor het vierde doelpunt.

Down scoorde vijf punten achterstand, maar de klus was geklaard voor Armagh, hoewel de manke Man of the Match Murnin in de slotfase een punt van zorg was voor de mannen van Orchard, evenals een hamstringprobleem voor Ben Crealey, wat leidde tot zijn vervanging door Connaire Mackin net voor rust. -tijd.

armagh: E Rafferty; C O’Neill (0-1), A McKay, A Forker (0-1); Ciaran Mackin (1-0), G McCabe, J Og Burns; B Crealey, S McPartlan (1-0); J Duffy (0-2), J Hall (0-1), R O’Neill (1-0); R Grugan (0-1), A Murnin (1-1), C Turbitt.

Ondertitels: R McQuillan voor Hall 50 minuten, Connaire Mackin voor Crealey 35, S Campbell voor McPartlan 50, A Nugent voor Turbitt 55, C Cumiskey voor Murnin 60.

Niet gebruikt: S Magill, J Morgan, B McCambridge, C Higgins, S Sheridan, O Conaty.

Omlaag: N Kane; P Laverty (kapitein), S Annett, M ​​​​Rooney; D Magill, N McParland, D Guinness; C Polen, R McEvoy (0-2); C Doherty, R Johnston (0-1), L Kerr (0-1); P Branagan (0-1), P Havern (0-6), E Branagan.

Ondertitels: Een Doherty voor McAleenan 48, R Carr voor P Branagan, A Gilmore voor Annett 40, S Johnston voor E Branagan 40, E Brown voor Polen 57.

Niet gebruikt: C Smyth, A Morgan, C Fitzpatrick, J Johnston, G Collins.

Arbiter: Route C (Luik)

[ad_2]