[ad_1]

(Bloomberg) – Michael Milken wil mensen leren over de harde realiteit van een meedogenloze wereld – evenwichtig met een paar doses techno-optimisme en speeltijd met puppy’s.

Bloombergs meest gelezen

De koning van de junk-obligaties uit de jaren 80 die filantroop van de 21e eeuw werd, neemt het Beverly Hilton in Californië over en brengt vanaf zondag 3.500 bankiers, investeerders en regeringsleiders samen voor vier dagen vol presentaties en feesten.

Het thema van de Global Conference van het Milken Institute dit jaar is “Advancing a Prosperous World”, hoewel het plaatsvindt in duidelijk moeilijke tijden, waaronder mogelijke recessies in de Verenigde Staten en Europa, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de meedogenloze klimaatverandering.

Gelegen in het hart van Beverly Hills, waar palmbomen wuiven en luxe auto’s langs de straten rijden, wordt de conferentie vaak omschreven als Davos West, de Californische versie van het World Economic Forum in de Zwitserse Alpen. Het goedkoopste ticket maakt deel uit van een jaarlijks lidmaatschapspakket dat begint bij $ 25.000, hoewel sommige bezoekers kortingen kunnen krijgen.

Maar achter de glitter en glamour zal de confab van dit jaar naar verwachting een bijzonder sobere toon aannemen. Financiële bedrijven zijn ingestort, First Republic Bank wankelt, het aantal wanbetalingen neemt toe en transacties – het dagelijkse brood van veel deelnemers – zitten in het slop.

“Vorig jaar raakten de leidingen verstopt”, zegt Rishi Kapoor, co-chief executive van Investcorp, die maandag zal spreken op een kapitaalmarktpanel. “Dat is dit jaar nog verergerd door de aanscherping van de financiële voorwaarden als gevolg van de gevolgen van de banken.”

Tijdens een eerste sessie zullen Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds aanwezig zijn, van wie wordt verwacht dat ze geopolitieke spanningen en financiële problemen zal aanpakken, en NAVO-admiraal Rob Bauer zal een update geven over Oekraïne.

Financiële headliners zijn onder meer Charlie Scharf, CEO van Wells Fargo & Co., Jane Fraser van Citigroup Inc. en Peng Zhao, hoofd van Citadel Securities.

Patrick McHenry, de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse House Financial Services Committee, en Maxine Waters, de topdemocraat in dat comité, zullen beiden op maandag verschijnen – zij het op afzonderlijke podia.

Maar voor bijna elk angstaanjagend economisch en politiek onderwerp biedt de conferentie een sprankje hoop, een weerspiegeling van veel van Milkens huidige obsessies. Hij heeft zojuist een memoires gepubliceerd, Faster Cures: Accelerating the Future of Health, over zijn reis die de geneeskunde vooruit hielp.

Onderwerpen zijn onder meer een lang leven, terwijl cabaretier Seth Rogen en spiritualiteitsicoon Deepak Chopra van plan zijn de voordelen van mindfulness voor de gezondheid van de hersenen uit te leggen.

Met in totaal meer dan 280 sessies zal de 76-jarige Milken er persoonlijk een tiental leiden. Hij zal ook Todd Boehly interviewen, CEO van Eldridge Industries en mede-eigenaar van Chelsea Football Club, die zijn eigen crisis doormaakt.

Amerikaanse droom

Nadat hij zijn fortuin had verdiend als financiële innovator in leveraged buyouts en vijandige overnames, pleitte Milken in 1990 schuldig aan effectenfraude en belastingdelicten. Zijn reputatie in de financiële wereld was al lang hersteld voordat hij in 2020 gratie kreeg van president Donald Trump.

Buiten de panelen zouden onderhandelaars de suites van het Hilton en het naburige Waldorf Astoria moeten bezoeken.

In het donker dineren velen op privéfeesten in weelderige villa’s in Bel-Air, waar de dealbesprekingen waarschijnlijk verhit zullen zijn, zelfs als de economische achtergrond onzeker is.

De stemming is “pragmatisch”, zei Kapoor. “Noch te voorzichtig, noch te rooskleurig.”

Deelnemers die op zoek zijn naar een gezonder en meer ontspannen uitje, kunnen bij zonsopgang yoga- en pilatessessies bijwonen in de “wellnesstuin”, een klankbad ervaren of meer leren over de ayurvedische geneeskunde, een oude holistische benadering van genezing.

Van maandag tot en met woensdagmiddag worden gasten aangemoedigd om hun innerlijke kind te omarmen bij Puppy Playtime, waar ze kunnen stoeien in een hok met kleine honden.

Als klap op de vuurpijl sluit zangeres Diana Ross de conferentie af met een uitvoering van haar grootste hits.

Bloomberg Businessweek’s meest gelezen

©2023 Bloomberg LP

[ad_2]