[ad_1]

President Biden vertelde maandag aan een groep eigenaren van kleine bedrijven dat “het belangrijkste” is om een ​​netto verhoging van het schuldenplafond te halen, waarmee hij herhaalde dat hij weigerde te onderhandelen met de Republikeinen van het Huis.

Sprekend op een White House Rose Garden-evenement ter ere van de leiders, vertelde de heer Biden hen dat House Speaker Kevin McCarthy, een Californische Republikein, hun economische veiligheid gijzelde.

“Het meest directe wat we kunnen doen, is zorgen voor de voortdurende afhankelijkheid van onze economie en het financiële systeem”, zei Biden. “Het belangrijkste wat we in dit verband moeten doen, is ervoor zorgen dat de dreiging van wanbetaling door de voorzitter van de Kamer wordt afgewend.”

Hij voegde eraan toe: “Al meer dan 200 jaar heeft Amerika zijn schulden nooit afbetaald. Om het in informele termen te zeggen: Amerika is geen doodlopende natie.

De heer Biden en de heer McCarthy staan ​​voor een snel naderende deadline om een ​​wanbetaling te voorkomen, die volgens financiële experts economische chaos zal veroorzaken in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

De heer McCarthy riep vorige week de Republikeinen van het Huis op om een ​​wetsvoorstel goed te keuren om de uitgaven te beperken terwijl ze proberen de staatsschuld van 31,5 biljoen dollar aan te pakken. Het Witte Huis noemde het voorstel “extreem” vanwege de steile bezuinigingen.

Het wetsvoorstel zou het schuldenplafond tot mei 2024 verhogen in ruil voor een verlaging van de uitgaven met 4,5 biljoen dollar en een beperking van de toekomstige uitgavengroei. Hij zou ook ongebruikte COVID-19-hulpgelden terugvorderen, het vergevingsprogramma van de heer Biden voor studieleningen annuleren en nieuwe IRS-financiering terugdraaien.

De heer Biden daagt al lang de inspanningen van de GOP uit om bezuinigingen en beleidsconcessies veilig te stellen. Nu de Republikeinen een voorstel hebben gedaan, houdt meneer McCarthy vol dat het meneer is. Het wordt tijd dat Biden naar de onderhandelingstafel komt.

De heer McCarthy en de heer Biden hebben sinds februari niet meer gesproken, en geen van beide partijen lijkt bereid toe te geven aan de kwestie.

“Ik ben blij om McCarthy te ontmoeten, maar niet om erachter te komen of het schuldenplafond zal worden verlengd of niet”, zei Biden vorige week tegen verslaggevers. “Het is niet bespreekbaar.”

Maandag herhaalde Biden zijn beschuldiging dat de Republikeinen op een slappe koord lopen met de Amerikaanse economie.

“We betalen onze rekeningen en zouden dat moeten doen zonder roekeloze gijzeling van enkele MAGA-republikeinen in het Congres”, zei Biden.[ad_2]