[ad_1]

Biotechbedrijf verslaat Elon Musk's Neuralink en implanteerde hersenchips bij 50 mensen voor aandoeningen

Een Amerikaans biotechbedrijf heeft de Neuralink van Elon Musk al verslagen door zijn BCI’s in meer dan 50 mensen te implanteren en verschillende aandoeningen en handicaps te genezen. Neuralink wacht ondertussen nog steeds op goedkeuring door de FDA om te beginnen met testen op mensen.

Terwijl Elon Musk en de mensen van Neuralink FDA-goedkeuring proberen te krijgen om hun Neuralink BCI’s op mensen te testen en goedgekeurd te krijgen voor medisch gebruik, lijkt een biotech uit Utah hen genereus genoeg te hebben verslagen en heeft al hersenchips geïmplanteerd bij tientallen patiënten.

Blackrock Neurotech, met hoofdkantoor in Salt Lake City, streeft ernaar lichamelijke handicaps, blindheid, doofheid en depressie te genezen. Met de NeuroPort Array-chip kunnen individuen robotachtige ledematen en rolstoelen besturen, videogames spelen en zelfs gevoelens ervaren.

Lees ook: Neuralink, Elon Musk’s Brain-Computer Interface Company zoekt Human Trial Partners

Opgelost: het Twitter-account van de Canadese openbare omroep CBC met het label “69% door de overheid gefinancierde media”

Elon Musk kondigt levering Tesla Cybertruck aan vanaf tweede of derde kwartaal 2023

Het werkt door bijna 100 micronaalden te gebruiken die zich hechten aan de hersenen en de elektrische signalen lezen die door iemands gedachten worden geproduceerd. Meer dan drie dozijn mensen hebben het tot nu toe ontvangen. Het apparaat werd in 2004 voor het eerst bij een mens geïmplanteerd. Leidinggevenden van het bedrijf hopen het binnenkort op de markt te brengen en kondigen in 2021 aan dat ze mikken op volgend jaar.

“Wij zijn het enige bedrijf dat direct-in-human BCI-hersenimplantaten aanbiedt”, zegt Marcus Gerhardt, mede-oprichter van Blackrock. “Met alleen hun hersenimpulsen hebben onze geïmplanteerde netwerken patiënten in staat gesteld rechtstreeks verbinding te maken met computers, robotachtige ledematen en rolstoelen te besturen, videogames te spelen en zelfs het gevoel te herstellen.”

De benadering van Blackrock maakt gebruik van een microchip geïmplanteerd met 96 arrays, dit zijn kleine naaldvormige hersenchips die elektrische impulsen kunnen lezen en stimuleren. Het kan overal op het oppervlak van de hersenen worden geplaatst. Er kunnen meerdere apparaten in de hersenen van dezelfde persoon worden geïmplanteerd.

Het apparaat bewaakt de elektrische impulsen die na implantatie door de gedachten van de drager worden gecreëerd. Deze signalen worden door machine learning-software gedecodeerd in digitale commando’s zoals cursorbewegingen, die kunnen worden gebruikt om protheses en computerhardware te bedienen.

Het kan iemand helpen tekenen met een robotarm, computerprogramma’s gebruiken of een rolstoel of prothese besturen. Het bedrijf zoekt nu echter FDA-goedkeuring voor apparaten die zijn ontworpen voor gebruik buiten het laboratorium, zoals apparaten die thuis door verlamde mensen worden gebruikt.

“We zoeken wettelijke goedkeuring voor ‘s werelds allereerste BCI die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik: MoveAgain,” voegde Gerhardt eraan toe. “Deze medische technologie heeft tot doel de bewegingsvrijheid en bewegingsvrijheid van verlamde patiënten en uiteindelijk hun kwaliteit van leven te verbeteren.”

Lees ook: Elon Musk’s Neuralink: twee neurochirurgen onderzoeken de haalbaarheid van Musk’s hersenimplantaat en het potentieel ervan

Hij verwacht dat BCI’s net zo gewoon zullen worden bij verlamde patiënten als pacemakers bij mensen met hartproblemen. “Zodra BCI’s voor thuisgebruik toegankelijk zijn, zullen ze mensen in staat stellen nieuwe manieren van leven te creëren die misschien onhaalbaar leken als gevolg van hun handicap; we verwachten dat mensen weer aan het werk gaan, onafhankelijker worden en krachtiger verbinding maken met de wereld.” nieuwe manieren’, zegt hij.

“Ons langetermijndoel is dat onze implantaten net zo algemeen beschikbaar zijn voor mensen met verlamming als pacemakers voor mensen met hartaandoeningen.” Het bedrijf werkt al aan hersen-computerverbindingen die het gehoor en het gezichtsvermogen helpen herstellen.

“Naarmate de technologie vordert, zullen we BCI’s zien met indicaties voor geheugen en psychische problemen zoals angst en depressie,” zei Gerhardt. Het is gebruikt bij meer dan drie dozijn mensen die Blackrock, die geen banden heeft met de vermogensbeheerindustrie, “BCI-pioniers” noemt. Het apparaat is in totaal 80 jaar bij individuen geïmplanteerd zonder dat er grote nadelige effecten zijn gemeld.

Het apparaat heeft echter enkele valkuilen. Implantaatmatrices worden na verloop van tijd langzaam afgebroken, wat na ongeveer twee jaar resulteert in een verslechterde signaalkwaliteit. Het apparaat moet meestal na ongeveer vijf jaar worden verwijderd, waardoor een nieuwe operatie nodig is om het te verwijderen en vervolgens te vervangen.

Volgens Gerhardt heeft Blackrock oorspronkelijk een BCI geïmplanteerd in 2004, maar heeft het over het algemeen publieke controle vermeden vanwege zorgen over de publieke perceptie van de apparaten. “Als praktijk hebben we ook een veel actievere rol gespeeld door achter het gordijn vandaan te komen en enthousiaste patiënten te helpen hun verhaal te vertellen”, voegde hij eraan toe.

“Zodra patiënten toegang hebben tot deze apparaten buiten het laboratorium, denk ik dat de publieke belangstelling omhoog zal schieten.” Gerhardt gelooft dat technologie in de nabije toekomst kan worden gebruikt om alles te behandelen, van verloren herinneringen tot PTSS en depressie.

Lees ook: Elon Musk maakte veel bekend tijdens het neuralink-event. Hier is het belangrijkste

“Bij depressie kan BCI bijvoorbeeld de potentie hebben om de neurale activiteit te veranderen in hersengebieden die betrokken zijn bij stemmingsbeheersing,” voegde hij eraan toe. “Bij aandoeningen zoals depressie of PTSS kan ruimtelijk en tijdelijk gerichte elektrische of magnetische stimulatie van hersenweefsel helpen bij het onderbreken of herprogrammeren van triggerpatronen die bijdragen aan de stoornis.”

De informatie kan ook leiden tot een beter begrip van ziekten zoals depressie, evenals hoe ze worden geïdentificeerd en behandeld. BCI-technologie kan worden gebruikt om op lange termijn verloren herinneringen te herstellen.

“Geheugen is een gecompliceerd proces, maar geavanceerde geïmplanteerde BCI-technologieën kunnen mogelijk gerichte elektrische registratie en stimulatie van bepaalde neuronen en circuits gebruiken om een ​​deel van het functioneren te helpen herstellen dat betrokken is bij het creëren en ophalen van geheugen”, zegt Gerhardt.

“Het is mogelijk dat BCI-technologie ook patronen kan vastleggen en reproduceren die aan specifieke herinneringen zijn gekoppeld”, zei hij.

Alles lezen Laatste nieuws, Nieuwe trends, Cricketnieuws, bollywood-nieuws,
India nieuws En Nieuws hier Volg ons verder Facebook, Twitter En instagram.[ad_2]