[ad_1]

“Ik weet dat er veel gepassioneerde retoriek zal zijn, en het zal de toegangsprijs waard zijn,” zei Roth.

Getuigen zijn voormalig rechter Jeremy Fogel, algemeen adviseur van het Campaign Legal Center Kedric Payne, professor Amanda Frost aan de Universiteit van Virginia, voormalig procureur-generaal Michael B. Mukasey en Gibson, Dunn & Crutcher-partner Thomas H. Dupree Jr.

sen. Richard J. Durbin, D-Ill., voorzitter van het panel, zei in een maandagoptreden op Bloomberg TV dat hij hoopt tweeledige steun voor de wetgeving te krijgen door Thomas als voorbeeld te nemen. Hij zei dat een lijst met principes, die het Hooggerechtshof naar de Senaat stuurde in antwoord op een commissieverzoek van opperrechter John G. Roberts Jr. om te getuigen, niet voldoende was.

“Ik denk niet dat ze adequaat zijn en Clarence Thomas is daar het bewijs van”, zei Durbin.

Potentiële facturen?

Actie lijkt onwaarschijnlijk. Republikeinen hebben Thomas vurig gesteund en controleren het Huis, en er wordt verwacht dat ten minste negen GOP-senatoren zich zullen aansluiten bij de poging om de filibuster-regels te omzeilen en een stemming over de wetgeving mogelijk te maken.

[ad_2]