[ad_1]

Artikel inhoud

Ze zeggen dat thuis is waar het hart is.

Reclame 2

Artikel inhoud

Voor Cavalry FC is dat vooral waar, aangezien ze vooral dol zijn op ATCO Field.

Artikel inhoud

Die genegenheid groeide zondag met de komst van het thuisgedeelte van de Canadese Premier League-campagne van 2023 en een recordontvangst van de fans – een sterke nadrukkelijke reeks van 4.566 om alle eerdere CPL-tellingen te overtreffen om de cavalerie bij Spruce Meadows aan te moedigen.

“Voor mij zijn zij ongetwijfeld de beste fans in de competitie… verreweg”, zei Cavalry-middenvelder Fraser Aird. “Ik bedoel… ze komen uit de cijfers. Het maakt niet uit of we winnen, verliezen of het regent, giet, zonnig… maakt niet uit. Ze komen altijd naar buiten en steunen.”

Het was zonnig en warm – vooral op een dag in april in Calgary – voor de eerste thuiswedstrijd van 14 op de seizoenslei.

Er was dus een extra boost van de aanwezige toeschouwers om te zien hoe Cavalry het opnam tegen Valor FC.

Reclame 3

Artikel inhoud

Artikel inhoud

Reclame 4

Artikel inhoud

Helaas vertaalde dat zich niet in het gebruikelijke resultaat voor de thuisploeg op ATCO Field.

Een afknapper aan het begin van de tweede helft en een verdachte pass tijdens de wedstrijd zorgden ervoor dat de Cavs verzuurd werden door een 1-1 gelijkspel in plaats van de overwinning die ze in gedachten hadden om degenen die kwamen te bedanken.

“We willen altijd een show neerzetten voor de fans”, zei Cavalerie-doelman Marco Carducci. “Het was een ongelooflijke sfeer. Dit is wat we graag doen, en die steun drijft ons vooruit. Maar we willen ook de mensen terugbetalen die hier waren. Dus ik denk dat die teleurstelling in dat feit zit.”

“We zijn thuis, we willen een goede show neerzetten en we willen doelpunten maken. Als we thuis zijn, willen we uiteindelijk het publiek opwinden.”

Myer Bevan van Cavalry FC viert zijn doelpunt tegen Valor FC met teamgenoot Ali Musse op ATCO Field in Spruce Meadows op zondag 30 april 2023.
Myer Bevan van Cavalry FC viert zijn doelpunt tegen Valor FC met teamgenoot Ali Musse op ATCO Field in Spruce Meadows op zondag 30 april 2023. Foto door Jim Wells /Postmedia

Cavalerie kwam de eerste zondag wel op het bord en scoorde zijn eerste thuisdoelpunt van 2023 na een 1-0-treffer van Myer Bevan, zijn derde in drie wedstrijden. Alle eer ging naar Aird bij een lange, diepe inworp in het downfield, waardoor Ali Musse door kon rennen voordat hij een Valor-verdediger binnenstebuiten keerde en de bal naar de bovenkant van het doelgebied tikte voor Bevan, die hem opstartte door de ‘ keeper Rayane-Yuba Yesli.

Advertentie 5

Artikel inhoud

Maar de opener in de 38e minuut duurde niet lang, want de bezoekers kwamen er in de tweede helft uit en werden beloond in de 56e minuut. PJ Williams ontving een bal die afketste van het schot van voormalig Cavs-aanvaller Anthony Novak naar zijn positie aan de zijkant van het doelgebied, en de eerstejaars Valor-speler plaatste de bal hoog boven Carducci.

Het maakt niet uit, want steun bleef ATCO Field op zijn kop zetten, waardoor de lokale bevolking bijna naar de overwinning werd geduwd.

Advertentie 6

Artikel inhoud

Maar late pogingen van Joe Mason, Sergio Camargo en Bevan liepen op niets uit, waarbij Valor – op de een of andere manier – de thuisopener verpestte.

“Ik denk niet dat ze het bedorven hebben”, zei Cavalry GM/hoofdcoach Tommy Wheeldon Jr. “Ik denk dat we beter kunnen. Dat is de brutale eerlijkheid. We zouden beter moeten zijn.

“We hadden kansen”, vervolgde Wheeldon. “Maar we waren zeer gemiddeld met balbezit, wat teleurstellend was. Vorige week moesten we het uitslijpen (in twee competitiewedstrijden op de weg). En deze week wilden we er thuis van genieten. Het was er maar een van.” wedstrijden waarin we niet deden wat we hadden gepland om aan te werken, en dat is wat mij als coach tegenvalt, want ik weet dat deze groep een zeer getalenteerde groep is.”

Het thuisrecord van de Cavs steunt die druk van de fans.

Advertentie 7

Artikel inhoud

Het is een mooie 29-8-11 in vier voorgaande seizoenen. Drie eigenlijk, aangezien de hele campagne van 2020 werd gespeeld als de Island Games op Prince Edward Island.

Goteh Ntignee van Cavalry FC vecht tegen Juan Sanchez van Valor FC op ATCO Field in Spruce Meadows op zondag 30 april 2023.
Goteh Ntignee van Cavalry FC vecht tegen Juan Sanchez van Valor FC op ATCO Field in Spruce Meadows op zondag 30 april 2023. Foto door Jim Wells /Postmedia

“Onze steun is daar met de besten van hen – en dat blijkt uit het competitierecord”, beaamde Cavalry GM / hoofdcoach Tommy Wheeldon Jr. “We spelen in een van de mooiste – zo niet het mooiste stadion – van het land. We gaan bloed op gras achterlaten – zoals onze filosofie.”

Helaas gebeurde het op deze dag niet genoeg, waardoor Cavalry – 0-3-0 – Valor – nu 1-2-0 – niet kan inhalen in het CPL-klassement.

“Ik denk dat als je een team uit Calgary vertegenwoordigt, fans gewoon willen zien dat je alles geeft wat je hebt”, voegde Wheeldon eraan toe. “En we kunnen zeggen dat we altijd in de strijd zullen zijn. Soms heb je onderweg een beetje geluk nodig, maar we zullen zeker strijden en we hebben een fantastisch thuisrecord, dat we dienen te beschermen.”

Advertentie 8

Artikel inhoud

De cavalerie gaat weer op pad voor zijn eerste mei-wedstrijd en eerste uitdaging met uitbreiding Vancouver FC (1-1-1) aanstaande zondag in Langley, BC (17.00 uur, OneSoccer/OneSoccer.ca).

VRIJE SCHOPPEN

Het thuispubliek groette voor de aftrap ook gepensioneerde cavaleriespelers Nik Ledgerwood, Mason Trafford, Oliver Minatel en Jay Wheeldon. Cavs gaffer Wheeldon en president Ian Allison presenteerden herdenkingskits aan de vier personen, die – na succesvolle carrières als leden van de cavalerie-selectie – nu bij de club zijn in andere hoedanigheden … De basiself van de Cavs was: doelman Carducci; verdedigers Udoka Chima, Daan Klomp en Jose Escalante; middenvelders Aird, Jesse Daley en Charlie Trafford; en aanvallers Bevan, Musse, Mason en Mikael Cantave … De wissels waren: doelman Sterling Kerr; verdediger Roberto Alarcón; middenvelders Camargo, Eryk Kobza en Nikolas Myroniuk; en aanvallers Goteh Ntignee en Ethan Beckford … Cavs krassen op de dag waren: verdediger Callum Montgomery; middenvelders Ben Fisk (ischias) en Shamit Shome (voet); en aanvaller Gareth Smith-Doyle.

tsaelhof@postmedia.com

Advertentie 9

Artikel inhoud

Bekijk onze sportsectie voor het laatste nieuws en analyses. Zorg voor een weddenschap? Ga naar onze sectie sportweddenschappen voor nieuws en kansen.

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1

[ad_2]