[ad_1]

General manager Kevin Cheveldayoff beantwoordde zondag 42 minuten lang vragen van verslaggevers, maar onthulde niet zijn plannen om de slecht presterende Winnipeg Jets te helpen.

“Het is een van die dingen waarbij ik ook mijn eigen emoties moet verwerken en ervoor moet zorgen dat als ik de beslissingen neem, ik ze rationeel neem en niet vanuit een reflexmatige situatie”, zei Cheveldayoff.

“De zakelijke kant regelt zichzelf, maar vanuit het oogpunt van concrete plannen en dat soort dingen is het voor mij echt niet het moment om erop in te gaan.”

Cheveldayoff is de algemeen directeur van de franchise sinds hij in 2011 van Atlanta naar Winnipeg verhuisde, maar de Jets hebben in die 12 seizoenen slechts drie playoff-series gewonnen. Het diepste van de club was het verlies van de Western Conference Finals van 2018 in vijf wedstrijden van de Vegas Golden Knights.

De laatste tegenvaller was een wedstrijd van vijf wedstrijden in de eerste ronde tegen Vegas op donderdag.

Cheveldayoff moet nog een paar spelers, de coaches en vervolgens het pand ontmoeten om zijn prioriteiten te bepalen, maar hij beschouwde het seizoen als gedeeltelijk geslaagd.

“Toen we hier in het trainingskamp stonden, vroeg iedereen of we een playoff-team zouden worden”, zei Cheveldayoff, die afgelopen mei een contractverlenging van drie jaar tot en met het seizoen 2024/25 tekende.

“Ik was er vast van overtuigd dat we hadden wat nodig was om een ​​playoff-team te zijn en ik ben trots op de groep die zich door die handschoen heen heeft gevochten en op het punt is gekomen om de play-offs te halen.”

De Jets hadden half januari de eerste plaats in de conferentie, maar spuugden na de all-star break. Ze eindigden het reguliere seizoen 46-33-3 en verdienden alleen de tweede wildcard in de conferentie in Game 81.

Cheveldayoff verdedigt hoofdtrainer

Aanvaller Nikolaj Ehlers raakte geblesseerd in de beslissingswedstrijd van de play-offs en miste de eerste vier wedstrijden van de reeks tegen Vegas. Sterverdediger Josh Morrissey raakte geblesseerd in Game 3 en keerde niet terug. Topscorer Mark Scheifele ging in Game 4 uit met een bovenlichaamblessure en paste zich nooit meer aan.

Cheveldayoff zei dat hij wil dat het team vooruit blijft gaan onder hoofdcoach Rick Bowness, die afgelopen zomer een tweejarig contract met een optie tekende nadat Winnipeg de play-offs had gemist en dat hij tevreden is met zijn contract.

“Het werk dat Rick voor ons deed door binnen te komen en deze taak op zich te nemen en hem een ​​kans te geven om te proberen een Stanley Cup te winnen, ik denk dat ze geweldig werk hebben geleverd. Niet alleen Rick, maar ook de technische staf’, zei hij.

Er worden twee mannen getoond die elkaar de hand schudden.
Cheveldayoff, links, verwelkomt de nieuwe hoofdcoach Rick Bowness in de ploeg tijdens de persconferentie van juli 2022. Cheveldayoff verdedigde Bowness nadat spelers kritiek hadden geuit op zijn opmerkingen over hun playoff-uitschakeling tijdens exit-interviews op ZATERDAG. (John Woods/De Canadese pers)

Sommige spelers vertelden zaterdag aan de media dat ze het niet op prijs stelden dat Bowness verslaggevers vertelde dat hij “walgde” na de playoff-wedstrijd.

Bowness gaf later op zaterdag toe dat walging waarschijnlijk een te sterk woord was om te gebruiken, maar hij zal altijd eerlijk en direct zijn wanneer dat nodig is.

“Iets dat kwam zoals geadverteerd, en is zoals geadverteerd, is [Bowness] Hij heeft niemand geslagen,’ zei Cheveldayoff. ‘Het maakte niet uit wie je was, hij was eerlijk. Had hij andere woorden kunnen kiezen? ik ben aan.”

Enkele van de items op de to-do-lijst van Cheveldayoff zijn de contractsituaties van belangrijke spelers zoals centra Scheifele en Pierre-Luc Dubois, doelman Connor Hellebuyck en veteraan aanvaller Blake Wheeler.

Scheifele, Wheeler en Hellebuyck hebben elk een jaar op hun huidige contracten en zouden in de zomer van 2024 onbeperkte vrije spelers kunnen worden. Dubois is een beperkte vrije speler, die net een contract van een jaar heeft afgerond. Hij zou nog een contract voor een jaar kunnen tekenen en UFA worden.

“We hebben natuurlijk één op één gesprekken gevoerd met alle spelers en zeker met de betrokken spelers”, zei Cheveldayoff.

“Ik heb nog geen gesprekken gehad met een van hun vertegenwoordigers. Alle jongens wilden praten over het jaar, ze wilden praten over de show.”

Een Winnipeg Jets-trui is afgebeeld.
Cheveldayoff zei dat er “realiteit” was waarmee het team te maken had nadat hem zaterdag werd gevraagd naar een teamherbouw. (David Lipnowski/De Canadese pers)

Hij werd gevraagd naar de mogelijkheid van een herbouw en antwoordde dat er “realiteit” was waarmee het team te maken had.

“Er zijn contracten die we moeten uitzoeken. Er zijn verschillende dingen die voortkomen uit coachingvergaderingen, eigendomsvergaderingen. En nogmaals, we zullen het proces doorlopen en de juiste beslissingen nemen.”

Zijn bewegingen kunnen de teamkas beïnvloeden.

Vlak voordat de Jets aan de play-offs van dit jaar beginnen, lanceerde de franchise een seizoenskaartcampagne in een poging het spelersbestand met 3.000 te laten groeien. De aankondiging leidde tot de vraag van veel fans op sociale media om veranderingen voordat ze in hun portemonnee graven.

Slechts vijf reguliere seizoenswedstrijden in het Canada Life Centre met 15.325 zitplaatsen zijn uitverkocht, plus één wedstrijd tegen de Edmonton Oilers die door een kaartje uitverkocht was. Beide thuiswedstrijden tegen Vegas zaten vol met in het wit geklede fans voor de traditionele “whiteout”.

Cheveldayoff zei dat hij fans in de gemeenschap ontmoet en hoort over hun mening en passie.

“Fans willen er zeker van zijn dat alle beslissingen een doel hebben”, zei Cheveldayoff. “Ze zijn niet alleen gemaakt om een ​​schokkerige reactie te hebben.”

[ad_2]