[ad_1]

De Bruins de Boston zijn de meest recente slachtoffers van “de vloek van de trofee van de presidenten”.

In 2013 wonnen de Blackhawks van Chicago de coupé Stanley niet na de conclusie van het seizoen in de algemene classificatie. La guigne dure donc depuis maintenant 10 ans.

Een jaar geleden werden de Bruins zondag uitgeschakeld in de eerste ronde van de reeks, na een verlies van 4-3 overuren in wedstrijd nummer zeven tegen de Florida Panthers, het laatste team dat zich kwalificeerde voor l’Association de l’Est.

Na het vestigen van een NHL-record voor het aantal overwinningen (65) en punten (135) in één seizoen, lieten de mannen van Jim Montgomery een 3-1 voorsprong tegen de Panthers, die niettemin 43 punten (!) de moins au classement scoorden. Comme quoi les counters repartent vraiment de nul one fois que les series se metten en branle.

En plus des Blackhawks, afscheiden drie andere clubs zich van de dubbele trofee van de presidents-coupé Stanley in 2000: de Red Wings van Detroit in 2002 en 2008 en de lawine van Colorado in 2001.

In de 10 dernières, die de uitrustingen aanprijzen op een bepaald moment van de algemene classificatie op het parcours van de laatste voor de finale van Cupe Stanley. Les trois plus récentes gagnants du trofée des Présidents (Bruins, Panthers, Avalanche) op de été évincés au deuxième tour.[ad_2]