[ad_1]

Dit is een fragment uit The Buzzer, de dagelijkse elektronische nieuwsbrief van CBC Sports. Blijf op de hoogte van sportnieuws door je hier te abonneren.

De kampioenen van de Stanley Cup zijn verdwenen. Het beste* reguliere seizoensteam in de geschiedenis is verdwenen. De Leafs wonnen voor het eerst in een generatie een serie. En de kans dat een Canadees team voor het eerst in drie decennia de beker wint, ziet er opeens beter uit.

Laten we het allemaal ontrafelen na een gek weekend in de NHL-play-offs:

De Kraken doodde de kampioenen van de Stanley Cup.

Met het dynamische jonge trio van Nathan MacKinnon, Cale Makar en Mikko Rantanen aan het hoofd, leek de Avalanche een dynastie in wording toen ze vorig jaar iedereen op weg naar de Cup begroeven. De Avs verloren enkele belangrijke ondersteunende spelers in free agency en worstelden met blessures gedurende een naar hun maatstaven niet indrukwekkend regulier seizoen. Maar ze wonnen nog steeds de Central Division en de meesten verwachtten dat ze de knop om zouden zetten voor de play-offs.

In plaats daarvan leed Colorado een schokkend verlies in de eerste ronde tegen de Seattle Kraken toen de tweede uitbreidingsfranchise gisteravond in Denver een 2-1 nederlaag scoorde in Game 7. Na het winnen van de eerste playoff-serie in zijn korte geschiedenis, zal Seattle het opnemen tegen de Dallas Stars in de tweede ronde, die dinsdagavond begint.

De grote boze Bruins zijn afwezig.

Of het echt het beste reguliere seizoensteam aller tijden is, staat ter discussie, maar Boston vestigde de NHL’s all-time records voor overwinningen en punten. Als iemand de vloek van de Presidents’ Trophy zou kunnen doorbreken (geen van de laatste zeven kampioenen van het reguliere seizoen haalde de tweede ronde), dan is het zeker dit bruins-team dat klaar is voor de play-offs dat de minste doelpunten toestond in de competitie (met een mijl van één mijl). ) en eindigde als tweede in gescoorde doelpunten. Ze zouden op zijn minst geen probleem hebben met een Florida-team met een wildcard dat zich kwalificeerde voor de play-offs met het slechtste record van de 16 play-offs.

In plaats daarvan blies Boston een 3-1 voorsprong in de reeks en verloor Game 7 gisteravond thuis toen Brandon Montour uit Florida de wedstrijd in evenwicht bracht met een minuut te gaan volgens de regels en Carter Verhaeghe de winnaar scoorde in verlenging. Na het opbouwen van wat leek op een onoverkomelijke voorsprong in de reeks zonder geblesseerde aanvoerder Patrice Bergeron, die de eerste vier wedstrijden miste met wat een hernia bleek te zijn, gingen de Bruins 0-3 met hem in de opstelling.

Terwijl de 37-jarige Bergeron nadenkt over zijn toekomst, zal Brad Marchand zijn gemiste kans aan het einde van Game 5 betreuren. tekenen, maar Sergei Bobrovsky deed een serie save stoppen naarmate de tijd verstreek.

Alles valt op zijn plek voor de Leafs.

Toronto’s playoff-vloek werd uiteindelijk zaterdagavond in Tampa beëindigd toen aanvoerder John Tavares in verlenging scoorde in Game 6 om zijn jeugdfavoriete team hun eerste serieoverwinning in 19 jaar te bezorgen. De Leafs wonnen alle drie hun wegwedstrijden in verlengingen om een ​​einde te maken aan een opmerkelijke Lightning-run met twee Stanley Cups en drie opeenvolgende reizen naar de bekerfinale.

Na twee decennia van frustratie heerst er plotseling optimisme in Toronto. In plaats van de gevreesde wedstrijd in de tweede ronde met de Bruins, die de Leafs in 2013, 18 en 19 uitschakelden, trekt Toronto een gemakkelijkere tegenstander aan in Florida en zal het ijs in huis hebben voor een potentiële Game 7. The Leafs zouden ook kunnen genieten van publieksvriendelijkheid bij Sunrise – iets wat de Panthers blijkbaar proberen te vermijden door de toegang tot tickets voor Canadese fans te beperken.

Maar – vraag het maar aan de Bruins – je onderschat de Panthers op eigen risico. De winnaars van de Presidents’ Trophy 2021-2022 hebben de afgelopen twee seizoenen meer doelpunten gescoord dan enig ander team en komen nu uit een van de grootste tegenslagen in de geschiedenis van de play-offs. De eerste wedstrijd is dinsdagavond in Toronto.

Is een volledig Canadese finale in zicht?

Oké, we gaan vooruit. Toronto en Edmonton moeten nog elk twee rondes winnen om een ​​spannende Stanley Cup-finale te organiseren voor de meeste mensen die niet Gary Bettman heten. Maar de paden van de twee teams door hun respectievelijke conferenties lijken duidelijker nu Boston en Colorado uit zijn.

De Oilers slaagden voor hun eerste test door zaterdagavond Los Angeles in zes uit te schakelen. Nu komt er een moeilijkere wedstrijd bij de Vegas Golden Knights, die Edmonton versloegen voor de Pacific Division-titel en het eerste reekshoofd in de Western Conference met slechts twee punten voordat ze Winnipeg op vijf punten versloegen op donderdag.

Het lijkt de beste partij van de tweede ronde. De Oilers zijn het hoogst scorende team van de competitie en beschikken over de twee leidende scorers van het reguliere seizoen in Connor McDavid en Leon Draisaitl, die met zeven doelpunten gelijk staan ​​voor de playoff-voorsprong. Maar Vegas is in staat verdedigend spel te stoppen en heeft zijn eigen steraanvallers in Jack Eichel en Mark Stone, die acht punten hadden tegen Winnipeg na terugkeer van een rugoperatie. Game 1 vindt plaats op woensdag in Vegas.

Oh, en de eerste ronde is nog niet eens voorbij.

Het eindigt vanavond met Game 7 van de achtbaanserie Rangers-Devils. New York leek de volledige controle te hebben over hun rivaal over de rivier na opeenvolgende 5-1 overwinningen op de weg om de reeks te openen. Maar Jersey kwam sterk terug met drie opeenvolgende overwinningen voordat Rangers ze zaterdagavond met 5-2 versloeg in Madison Square Garden. De winnaar van het duel van vanavond neemt het op tegen Carolina, die vrijdag de Islanders in zes wedstrijden versloeg.

[ad_2]