[ad_1]

De rechtbank vernietigde vrijdag ook een andere recente stemgerelateerde zaak, waarbij een uitspraak werd teruggedraaid dat een wet die kiezers verplicht een identiteitsbewijs met foto te tonen racistisch was en in strijd was met de clausule inzake gelijke bescherming van de staatsgrondwet. De verhuizing kwam ook met 5-2 stemmen langs partijlijnen.

De Republikeinse Partij van North Carolina prees beide uitspraken en zei dat ze de terugkeer markeerden van “gezond verstand bescherming van verkiezingsintegriteit” na “jaren van partijdige ondermijning” door democratische rechters.

“De mensen van North Carolina hebben het flagrante activisme van progressieve rechters verworpen door een grote meerderheid van conservatieve rechters te kiezen”, zei GOP-voorzitter Michael Whatley van North Carolina in een verklaring voor de grondwet en bij het uiteenzetten van het rechtszaalbeleid. “

Vertegenwoordiger Suzan DelBene, voorzitter van het campagnecomité van het Democratisch Congres, hekelde de beslissing van de rechtbank. “De beslissing van vandaag door een overweldigende Republikeinse meerderheid in het Hooggerechtshof van North Carolina is zowel ongekend als een schandalige belediging voor kiezers die eerlijke, ongeruchtmakende kaarten verdienen,” DelBene, D. -Wash. grijpen en een klap in de North Carolina.”

Onder de Tar Heel State Democrats die nu als kwetsbaar worden beschouwd, bevinden zich eerstejaarsvertegenwoordigers. Wiley Nickel en Jeff Jackson samen met Rep. Kathy Manning, die momenteel haar tweede termijn uitzit, zei Bitzer. Vertegenwoordiger eerste jaar. Don Davis, die een stukje noordoostelijk Noord-Carolina langs de grens met Virginia vertegenwoordigt, loopt mogelijk ook risico.

[ad_2]