[ad_1]

Democratische vertegenwoordiger. Colin Allred uit Texas, een prominente voormalige voetballer van Baylor University en burgerrechtenadvocaat die bezig is aan zijn derde termijn in het Huis, strijdt om de Senaatsrace.

Allred bereidt zich voor op een race tegen de Republikeinse senator. Ted Cruz, politicus maandag gemeld, daarbij verwijzend naar twee bronnen. Ook de Dallas Morning News berichtte het nieuws, daarbij verwijzend naar vier bronnen.

Cruz bekleedt sinds 2013 de Senaatszetel en heeft zich drie jaar later zonder succes kandidaat gesteld voor het presidentschap. In 2018 werd hij herkozen met bijna 3 procentpunten ten opzichte van de tijd. Beto O’Rourke, een democraat.

De kandidatuur van Allred zal opnieuw de hoop van de Democraten op de proef stellen dat Texas een politiek paarse staat wordt.

Allred werd voor het eerst gekozen in het Congres in 2018, waarbij hij een buitenwijk van Dallas ten val bracht door de Republikeinse Pete Sessions te verdrijven. Hij wordt door de Democraten gezien als een rijzende ster in de partij.

[ad_2]