[ad_1]

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde het Congres maandag dat de Verenigde Staten mogelijk niet in staat zullen zijn om hun rekeningen op 1 juni te betalen als wetgevers het federale schuldenplafond niet verhogen, en stelt een meer specifieke deadline vast voor de confrontatie tussen het Witte Huis en de Republikeinen in het Congres.

SP. Yellen adviseerde House Speaker Kevin McCarthy en andere congresleiders in een brief dat de inkomende belastinginkomsten lager waren dan verwacht, waardoor de datum waarop wetgevers moeten handelen, anders het risico loopt in gebreke te blijven, vervroegd is.

“Onze beste inschatting is dat we begin juni, en mogelijk al op 1 juni, niet aan alle overheidsverplichtingen kunnen blijven voldoen”, schreef Yellen.

Sinds januari heeft het ministerie van Financiën “buitengewone maatregelen” genomen om wanbetaling te voorkomen nadat de regering haar leencapaciteit van 31,4 biljoen dollar had bereikt. Deze noodtactiek geeft de overheid alleen voldoende speelruimte om de dagelijkse uitgaven te dekken.

“Gezien de huidige prognoses is het absoluut noodzakelijk dat het Congres zo snel mogelijk handelt om het schuldplafond te verhogen of op te schorten op een manier die op langere termijn zekerheid biedt dat de regering haar betalingen zal blijven doen”, schreef mevrouw Yellen.

De advertentie plaatst zowel president Biden als de Californische Republikein Mr. McCarthy in een spelletje kip met hoge inzetten.


ZIE OOK: Yellen waarschuwt dat het Congres de verhoging van het schuldenplafond voor 1 juni moet goedkeuren, anders riskeert u in gebreke te blijven


Huisrepublikeinen hebben lang bezuinigingen geëist in ruil voor het opheffen van het schuldenplafond en vorige week goedgekeurde wetgeving om dat doel te bereiken. Biden weigerde te onderhandelen en zei dat Democraten en Republikeinen hebben bijgedragen aan de staatsschuld.

De tijd dringt, het is onduidelijk of de positie van de heer Biden behouden blijft. Wetgeving die door het Huis is aangenomen, zou het schuldplafond met $ 1,5 biljoen verhogen tot mei 2024 in ruil voor $ 4,8 biljoen aan bezuinigingen.

Naast het verhogen van het schuldplafond, zou de GOP-wet de federale uitgaven met $ 130 miljard verlagen voor het volgende fiscale jaar en de budgetgroei beperken tot 1% per jaar voor het volgende decennium.

De wetgeving annuleert ook ten minste $ 90,5 miljard aan niet-bestede pandemische hulp, legt nieuwe werkvereisten op aan de sociale zekerheid, draait het kwijtscheldingsprogramma voor studieleningen van Biden terug en verlaagt $ 200 miljard dollar aan belastingkredieten voor groene energie.

“Als je naar dit pakket kijkt, vertegenwoordigt het de eenvoudigste en verstandigste benadering om het uitgavenprobleem op te lossen dat ons hier heeft gebracht terwijl we voor het schuldenplafond staan”, zei de meerderheidsleider tegen het Huis, Steve Scalise, Republikein van Louisiana.

De Verenigde Staten kunnen wettelijk niet in gebreke blijven met hun schulden, maar als het Congres er niet in slaagt de limiet te verhogen voor hoeveel de federale overheid kan lenen, kan dit een financieringscrisis veroorzaken voor grote programma’s. Ambtenaren van de schatkist zeiden maandag dat ze verwachten dat de regering van april tot september meer dan 1,4 biljoen dollar zal lenen om aan de bestedingsverplichtingen te voldoen.

Veel Republikeinse en Democratische wetgevers zijn het erover eens dat de grondwet vereist dat de federale regering haar schuld nakomt. Dit betekent dat zelfs als het Congres en het Witte Huis het niet eens worden over het verhogen van het schuldenplafond, de binnenkomende belastinginkomsten zullen worden gebruikt om de ongeveer $ 500 miljard aan jaarlijkse rente te betalen die verschuldigd is aan de schuldeisers van de natie.

Maar de overheid kon alleen uitgeven wat ze aan belastingen heft, wat betekent dat ze zou stoppen met betalen – of in gebreke blijven – voor sommige van haar verplichtingen.

Hoewel de Verenigde Staten op het punt staan ​​om voor het eerst in gebreke te blijven, zeggen de Democraten dat het wetsvoorstel van de heer McCarthy een non-starter is. In feite lanceren Charles E. Schumer, leider van de meerderheid in het Witte Huis en de Senaat, een grootscheepse campagne om de wetgeving in diskrediet te brengen.

De heer Schumer, Democraat van New York, is van plan deze week een openbare hoorzitting te houden over de wetgeving om “de ware impact ervan uit te leggen” op gewone Amerikanen.

“We zullen het Amerikaanse volk laten zien hoe ‘the default act’ zou rukken [food stamp] voordelen voor meer dan een miljoen ontvangers en het elimineren van Pell-beurzen voor tienduizenden studentenleners, “zei Schumer.

Democraten hopen te profiteren van het feit dat de Republikeinen van het Huis het standaardcommissieproces hebben omzeild om het wetsvoorstel goed te keuren en vervolgens Washington verlieten voor een week vakantie.

“Neen [House] De relevante uitgavencommissie kreeg de gelegenheid om een ​​hoorzitting of een verhoging te houden”, zei een hoge ambtenaar van de Democratische Senaat. “Amerikanen weten door dit proces niet wat er op de rekening staat, maar we laten het ze graag zien.”

Democraten zijn van mening dat, nu de heer McCarthy en zijn luitenants afwezig zijn in Washington, ze het wetsvoorstel met succes kunnen opstellen zoals ze willen.

“We gaan het Amerikaanse volk laten zien hoe de [bill] zou essentiële financiering voor bijna elke sector van het Amerikaanse leven schrappen, wat zou resulteren in minder banen, hogere kosten, en politieagenten, eerstehulpverleners, grenswachten en onze dappere veteranen allemaal droog zouden laten hangen, “zei de heer Schumer.

Zelfs voordat de hoorzitting werd aangekondigd, waarschuwden functionarissen van het Witte Huis dat als alle door de GOP voorgestelde bezuinigingen zouden worden doorgevoerd, minstens 2.000 Border Patrol-agenten en 81.000 veteranen van het ministerie van gezondheidszorg zouden kunnen worden ontslagen.

Het argument komt voort uit de terughoudendheid van de GOP om uit te leggen waar de $ 130 miljard aan onmiddellijke bezuinigingen zouden worden doorgevoerd. Republikeinse wetgevers hebben gezegd dat elke uitgavenrekening voor het komende fiscale jaar 130 miljard dollar minder zal moeten zijn dan de 1,7 biljoen dollar aan overheidsfinanciering die in december door het Congres is aangenomen.

Democraten zeggen dat als de bezuinigingen over de hele linie worden doorgevoerd, de beslissing bijzonder pijnlijk kan zijn.

Het Department of Veterans Affairs zei ook dat het een vermindering van 22% zou kunnen zien onder de schuldlimietrekening van de GOP. De VA zei dat dit zou leiden tot hoge achterstanden en slechtere dienstverlening voor Amerikaanse veteranen.

“Het voorstel zou 30 miljoen minder bezoeken aan poliklinieken door veteranen en 81.000 verloren banen in de Veterans Health Administration betekenen… De Veterans Benefits Administration zou meer dan 6.000 werknemers schrappen, waardoor de ‘achterstand voor arbeidsongeschiktheidsclaims’ met ongeveer 134.000 claims zou toenemen’, zei de VA in een persbericht.

De GOP-wetgeving vermeldt geen specifieke bezuinigingen op de VA of haar programma’s, maar bevat ook geen waarborgen om ervoor te zorgen dat het agentschap niet wordt beïnvloed door voorgestelde bezuinigingen.

Huisrepublikeinen zeggen dat de bezuinigingen gericht zouden zijn op nationale programma’s, niet op alle federale afdelingen.

“Laat me dit herhalen, en we zullen dit nog vele malen herhalen”, zei de voorzitter van de House Veterans Affairs Committee, Mike Bost, een Republikein uit Illinois. “Geen bezuinigingen op het VA-budget. Geen enkele veteraan zal zijn voordelen verliezen. Hun voordelen zijn hun recht.[ad_2]