[ad_1]

Will Wilkerson, 38, een voormalig directeur die vice-president operations was bij de Trump Media and Technology Group en toezicht hield op de ontwikkeling van Truth Social, werkt nu als barista-trainer bij Starbucks in North Carolina in een baan van $ 16 per uur.

Hij werd zes maanden geleden door Trump ontslagen nadat hij 150.000 interne documenten, contracten en e-mails had overgedragen aan de Securities and Exchange Commission en federale en staatsrechercheurs.

Wilkersons goedbetaalde baan bij Trump, evenals aandelenopties, hadden het potentieel om hem miljonair te maken, maar hij besloot afstand te nemen van het Truth Social-platform uit angst dat de investeerders van het bedrijf het risico zouden lopen hun investeringen te verliezen.

Ondanks het verdienpotentieel dat hij had toen hij voor Trump werkte, zei Wilkerson dat hij meer gefocust is op wat juist is.

“Ik heb de bewuste keuze gemaakt. Ik kende de risico’s… vooral als het om vergelding ging. Maar ik denk niet dat ik had kunnen gaan zitten en zwijgen, ook al werd ik er rijkelijk voor beloond. Ik ben hier en ik ga niet weg’, zei hij tegen hen Washington Post. “Aan het einde van de dag, weet je, wil ik gewoon doen wat goed is.”

Nadat hij contact had opgenomen met onderzoekers in New York en Florida, beschuldigde hij de Trump Media and Technology Group van het overtreden van effectenwetten, waarbij inconsistenties in bedrijfsuitgaven aan het licht kwamen die aandeelhouders in gevaar konden brengen. Wilkerson is nu een federaal beschermde klokkenluider geworden.

Will Wilkerson, 37, werd ontslagen als uitvoerend vice-president van Donald Trump's Truth Social nadat hij 150.000 e-mails en documenten had gegeven aan federale en staatsonderzoekers

Will Wilkerson, 37, werd ontslagen als uitvoerend vice-president van Donald Trump’s Truth Social nadat hij 150.000 e-mails en documenten had gegeven aan federale en staatsonderzoekers

Wilkersons goedbetaalde baan bij Trump, evenals aandelenopties, hadden het potentieel om hem miljonair te maken, maar hij besloot afstand te nemen van het Truth Social-platform uit angst dat de investeerders van het bedrijf het risico zouden lopen hun investeringen te verliezen.

Wilkersons goedbetaalde baan bij Trump, evenals aandelenopties, hadden het potentieel om hem miljonair te maken, maar hij besloot afstand te nemen van het Truth Social-platform uit angst dat de investeerders van het bedrijf het risico zouden lopen hun investeringen te verliezen.

Ondanks het verdienpotentieel dat hij had toen hij voor Trump werkte, koos Wilkerson ervoor om prioriteit te geven aan het doen van ‘het juiste’.

Onder de e-mails die aan de onderzoekers zijn voorgelegd, is een uitwisseling tussen Wilkerson en zijn mede-oprichter Andy Litinsky, die naar verluidt werd ontslagen als beloning voor het weigeren om enkele van zijn aandelen, ter waarde van miljoenen dollars, over te dragen aan de voormalige premier lady Melania Trump, volgens naar de post

Trump had al 90% van de aandelen van het bedrijf ontvangen in ruil voor het gebruik van zijn naam en kleine betrokkenheid.

Wilkerson werd ontslagen terwijl het bedrijf uitlegde dat hij “psychodrama’s had verzonnen”.

Deze maand klaagde de CEO van het bedrijf, voormalig Republikeins congreslid Devin Nunes, Wilkerson aan wegens laster voor de rechtbank in Florida.

Nunes beweert dat hij werd onderworpen aan “angst”, “onzekerheid”, “geestelijke angst” en “emotionele nood” na de opmerkingen van Wilkerson.

Wilkerson solliciteerde naar honderden banen nadat hij Truth Social had verlaten, maar hij gelooft dat het drama rond de beproeving ertoe leidde dat rekruteringsmanagers hem mijden, maar Starbucks belde hem terug de dag nadat zijn cv was ingediend. . Hij had ervaring als barista sinds zijn 20e.

Truth Social had zichzelf aangekondigd als het volgende grote media-imperium, met plannen voor aanwezigheid op sociale media, videostreaming, live-evenementen en online betalingen - niet alleen als rivaal van Twitter, maar ook van Disney, Google en Amazon.  Wilkerson zei dat de waarheid binnen het bedrijf heel anders was

Truth Social had zichzelf aangekondigd als het volgende grote media-imperium, met plannen voor aanwezigheid op sociale media, videostreaming, live-evenementen en online betalingen – niet alleen als rivaal van Twitter, maar ook van Disney, Google en Amazon. Wilkerson zei dat de waarheid binnen het bedrijf heel anders was

Hij werkt nu in de ploeg van 5.30 uur in een Harris Teeter-supermarkt in North Carolina.

Wilkerson vertelde de Post dat hij blij was met zijn nieuwe baan. Het is een eerlijke dag op het werk. Ik hou van wat ik doe’, zei hij. “Het is duidelijk dat ik hier niet van de daken schreeuw over mijn verleden en mijn status als klokkenluider”, zei Wilkerson.

The Post beschreef Wilkerson als “een van de grootste bedreigingen voor de toekomst van de Trump Company”.

In oktober vorig jaar beschuldigde Wilkerson Trump Media and Technology Group publiekelijk van het overtreden van effectenwetten.

Hij zegt dat hij niet kon zwijgen terwijl bedrijfsleiders volgens hem misleidende informatie gaven aan investeerders, van wie velen kleine aandeelhouders zijn die loyaal zijn aan het merk Trump.

Truth Social heeft zichzelf aangekondigd als het volgende grote media-imperium, met plannen voor aanwezigheid op sociale media, videostreaming, live-evenementen en online betalingen – niet alleen als rivaal van Twitter, maar ook van Disney, Google en Amazon.

In oktober vorig jaar beschuldigde Wilkerson Trump Media and Technology Group publiekelijk van het overtreden van effectenwetten.  Hij zegt dat hij niet kon zwijgen terwijl bedrijfsleiders volgens hem misleidende informatie gaven aan investeerders, van wie velen kleine aandeelhouders zijn die loyaal zijn aan het merk Trump.

In oktober vorig jaar beschuldigde Wilkerson Trump Media and Technology Group publiekelijk van het overtreden van effectenwetten. Hij zegt dat hij niet kon zwijgen terwijl bedrijfsleiders volgens hem misleidende informatie gaven aan investeerders, van wie velen kleine aandeelhouders zijn die loyaal zijn aan het merk Trump.

Wilkerson werkt nu als barista-trainer in de ploeg van 5.30 uur in een Harris Teeter-supermarkt in North Carolina

Wilkerson werkt nu als barista-trainer in de ploeg van 5.30 uur in een Harris Teeter-supermarkt in North Carolina

Maar Wilkerson zei dat het, gezien zijn positie bij het bedrijf, een ander verhaal was met bittere machtsstrijd, technische storingen en chaotisch manoeuvreren om de macht onder Trump-bondgenoten die zijn potentieel bevlekten met sommige arbeiders die huilend aan hun bureau achterbleven.

‘Op een dag, weet je, hé [Trump] zou in een heel, heel goed humeur zijn, ‘zei Wilkerson. “De volgende dag las hij iets in de krant en schreeuwde gewoon, gewoon razend. Dat is met wie we te maken hadden.

Truth Social heeft hernieuwde belangstelling gekregen, maar het gebruikersbestand blijft klein in vergelijking met de groeidoelstellingen die TMTG in zijn plannen had uiteengezet toen het bedrijf investeerders vertelde dat de app in 2024 56 miljoen en in 2026 81 miljoen gebruikers zou bereiken.

Truth Social is ongeveer 7 miljoen keer gedownload op beide platformen,

Trump had zaterdag 5,2 miljoen volgers op Truth Social, tegen meer dan 88 miljoen volgers op Twitter toen het platform hem schorste na de Capitoolrellen van 6 januari.

Trump Media zou oorspronkelijk naar de beurs gaan na een fusie met Digital World Acquisition Corp., maar het bedrijf drong aan op een stemming om de fusie uit te stellen.

De fusie, die momenteel wordt onderzocht door de SEC, verhindert volgens TMTG dat de deal doorgaat.

Wilkerson wierp ook licht op inconsistenties in bedrijfsuitgaven. “De overgrote meerderheid van de SPAC’s bouwt dit soort uitgaven eenvoudigweg niet op… en aandeelhouders lopen het gevaar te worden aangeklaagd door onbetaalde verkopers”, zei hij.

“Het zou een interessant en enigszins gepast einde kunnen zijn voor de SPAC van Trump: dat het eindigt in een mislukking en liquidatie en dat het zijn aandeelhouders – vermoedelijk velen of de meesten van hen zijn zijn politieke aanhangers – met het wetsvoorstel plakt. .”

Als de SEC actie onderneemt tegen het bedrijf van Trump, zou Wilkerson miljoenen dollars kunnen verdienen via het beloningsprogramma voor klokkenluiders van het bureau, maar er zijn geen garanties.

Wilkerson zegt dat het mediabedrijf van de voormalige president een verontrustende geschiedenis heeft.

De vroege hype van Trump Media had het tot een financiële blockbuster gemaakt met een beursintroductie van $ 300 miljoen voor Digital World, terwijl een groep particuliere investeerders nog eens $ 1 miljard toezegde.

Beleggers hadden de aandelenkoers van SPAC (Special Purpose Acquisition Company) opgedreven tot $175 dankzij de voorgenomen fusie met Trump Media.

In september 2022, kort voordat Wilkerson werd ontslagen, schatte het tijdschrift Forbes het belang van Trump in Trump Media als zijn “meest waardevolle bezit”, ter waarde van ongeveer $ 730 miljoen.

Maar de waarde van het bedrijf is sindsdien sterk gedaald, waarbij elk Digital World-aandeel nu ongeveer $ 13 waard is.

[ad_2]