[ad_1]

De video gedeeld op Instagram beweert dat de wet van Florida trollen heeft gedefinieerd als een kinderseksmisdrijf, waarop de doodstraf staat.

Vonnis: onjuist

De video verwart SB 1438 en HB 1297, die de licenties kunnen opschorten of intrekken van locaties die kinderen toelaten tot een “live-optreden voor volwassenen” en voorzien in mogelijke straffen, waaronder doodvonnissen, voor mensen die respectievelijk misdrijven en seksuele verwondingen plegen. .

Feiten controleren:

Dragqueens protesteerden tegen SB 1438, dat wacht op de Republikeinse gouverneur van Florida. De ondertekening van Ron DeSantis, volgens het State Capitol op dinsdag ABC nieuws. Darcel Stevens, een dragqueen en LGBTQ+-activist die het protest hielp organiseren, noemde het wetsvoorstel “wreed, oneerlijk”. [and] vol hypocrisie De heuvel gemeld.

De Instagram-video beweert dat de staatswetgever trollen strafbaar heeft gesteld als een zedenmisdrijf tegen minderjarigen. “De wetgevende macht van Florida definieerde daten als een seksuele misdaad tegen kinderen, en in dezelfde wetgevende adem besloot ze dat seksuele misdaden tegen kinderen strafbaar zijn met de dood en alleen met een 8-tegen-4-stemming in plaats van een unanieme beslissing,” zei de sociale media. . de beweringen van mediagebruikers.

De bewering is misleidend. De gebruiker van de sociale media lijkt te verwijzen naar twee afzonderlijke wetteksten, SB 1438 en HB 1297. Wetsvoorstel van de Senaat van Florida geeft de afdeling Alcoholische dranken en tabak van het Department of Business and Professional Regulation de bevoegdheid om de vergunning in te trekken of op te schorten van elke locatie die kinderen toelaat tot een “live-optreden voor volwassenen”. Het wetsvoorstel definieert “live entertainment voor volwassenen” als elk optreden dat wordt uitgevoerd voor een live publiek dat naaktheid of seksueel gedrag simuleert. Het wetsontwerp verwijst niet naar de doodstraf.

Zo ook de Florida rekening voorziet in mogelijke straffen, waaronder doodvonnissen, voor degenen die seksueel geweld plegen. De wet beschrijft aanranding als een halsmisdaad en is van toepassing op mensen van 18 jaar en ouder die “aanranding plegen [or who] de geslachtsorganen van personen onder de 12 jaar verwonden”. Het wetsvoorstel verwijst niet naar slepen. (GERELATEERD: Geeft Kansas House Bill 2238 toestemming voor ‘Genitale inspecties van kinderen?’)

Ook zijn er geen geloofwaardig rapport waarin staat dat de wet van Florida slepen heeft gedefinieerd als een zedenmisdrijf tegen kinderen of dat de staat slepen strafbaar heeft gesteld met de doodstraf.

Volgens Website van de Senaat van Florida, SB 1438 is op 1 april door de Eerste Kamer aangenomen. 11 en het Huis op 19 april. Evenzo HB 1297 verleden het Huis op 13 april en de Senaat op 13 april. 18. Geen van de twee wetsvoorstellen werd aangenomen.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met de sponsors van beide rekeningen en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.[ad_2]