[ad_1]

Van buitenaf is het gevangeniscomplex in Florence, Colorado, een verboden citadel van staal, beton en opgerold prikkeldraad, waar enkele van de meest beruchte gevangenen in federale hechtenis wonen. Voor honderden werknemers is het een stressvolle, geïsoleerde werkplek met een tekort aan personeel.

Net als veel andere federale gevangenissen kampt Florence met een personeelscrisis, waarbij het personeelsbestand van sommige wachtdiensten zo laag is dat leraren, casemanagers, adviseurs, facilitaire medewerkers en zelfs ingewikkelde secretaresses zijn opgeroepen om te dienen als correctionele officieren, hoewel ze slechts basisopleiding beveiliging.

“Als ik niet kom opdagen, als ik ziek ben, of als ik aan het trainen ben, of als ik op vakantie ben, zullen ze iemand dwingen om mijn dienst over te nemen”, zei John Butkovich, correctie- en vakbondsfunctionaris. vertegenwoordiger in Florence, met de best beveiligde supermax-eenheid van het land en drie minder beperkende faciliteiten. “Dit zorgt voor een veiligheidsprobleem: als je niet op de hoogte bent van de wooneenheid of de functie die je inneemt, merk je een probleem niet voordat het begint. Het is niet zoals het had moeten zijn.”

Federale, staats- en lokale wetshandhavingsinstanties in het hele land, met name correcties, hebben moeite om werknemers op alle niveaus aan te nemen en te behouden, aangezien beterbetaalde, minder veeleisende banen mensen wegjagen met stijgende huisvestings-, voedsel- en transportkosten. Nergens is dit een groter probleem geweest dan bij het chronisch onrustige Bureau of Prisons, met ongeveer 160.000 gevangenen in 122 gevangenissen en kampen – met een personeelsbestand van ongeveer 34.000 die vaak minder verdienen dan de staats- en provinciale correctionele officieren.

Dit legde een enorme druk op het systeem. Ambtenaren van de vakbond beweren dat sommige recente incidenten van geweld tussen gevangenen met grotere aantallen voorkomen hadden kunnen worden. Het uitgeputte personeelsbestand, zeggen ze, heeft een rol gespeeld bij aanvallen op personeel, ook in 2021, toen een bewaker in een gevangenis in Florida die verantwoordelijk was voor het bewaken van meer dan 100 gevangenen, werd aangevallen met een metalen staaf.

Het is ook een crisis die zichzelf in stand houdt. Zware werkomstandigheden ondermijnen het moreel, waardoor er een uittocht van ervaren correctionele officieren ontstaat, wat op zijn beurt supervisors dwingt om meer te vertrouwen op de overgebleven werknemers. Gevangenen lijden ook. Ze moeten vaak langer wachten op basisdiensten, zoals de was en het onderhoud, en de afleiding van het onderwijzend personeel kan vroegtijdige vrijlating vertragen.

“Het is zo deprimerend”, zegt Aaron McGlothin, een magazijnmedewerker en vakbondsvertegenwoordiger in de Mendota Federal Prison nabij Fresno, Californië. “We lopen altijd zo ver achter op de curve.”

De gevangenispopulatie in federale instellingen neemt sinds 2015 af, een trend die wordt versneld door de pandemie van het coronavirus en veranderingen in de federale veroordeling. Maar die cijfers maskeren de correctieambtenaren die de ruggengraat van het systeem vormen wanneer ze vertrekken naar naburige lokale wetshandhavingsinstanties of afglijden naar betere posities bij andere federale instanties.

Volgens een rapport in maart door het bureau van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie.

Colette S. Peters, die in augustus de functie van directeur van het Bureau of Prisons overnam, zei in een interview dat het vervullen van deze functies “onze eerste prioriteit is”. 1″, terwijl het tal van andere kwesties aanpakt, waaronder seksueel misbruik van vrouwelijke gevangenen en personeel, het overmatig gebruik van eenzame opsluiting en de toename van zelfmoorden.

“Onze wervingsuitdagingen zijn nog verergerd door de pandemie, waarbij we dag in dag uit mensen aan deze ziekte verliezen”, zei ze in een vergaderruimte op het hoofdkantoor in de buurt van het Capitool. “En, zoals we allemaal weten, is de economie veranderd. In sommige plattelandsgebieden hebben we de arbeidsmarkt min of meer verzadigd, en in stedelijke gebieden concurreren we met werkgevers die veel meer geld kunnen bieden.”

SP. Peters, die toezicht hield op het staatsgevangenissysteem van Oregon voordat hij het federale systeem ging leiden, beschreef een reeks initiatieven die bedoeld waren om het personeelsbestand te versterken, waaronder het aanbieden van een eenmalige ondertekeningsbonus van 25% voor elke nieuwe gevangenisbewaarder.

Bonussen leverden bescheiden winsten op, zei ze, terwijl het aantal sollicitaties aan het begin van het jaar aanzienlijk toenam. Maar ze hebben weinig gedaan om het onderliggende probleem met beloning aan te pakken in een systeem dat in sommige gebieden startsalarissen van minder dan $ 40.000 biedt, zeiden ambtenaren en werknemers.

Het verhogen van de salarissen zou een grote verhoging van het budget van een kantoor vereisen, een vaak over het hoofd geziene afdeling van het ministerie van Justitie. Het is onwaarschijnlijk dat dit gebeurt. De financiering is de afgelopen jaren relatief stabiel gebleven en de regering-Biden vraagt ​​volgend jaar slechts om een ​​kleine verhoging van het budget van het Correction Bureau – 2,9%ruim onder de jaarlijkse inflatie van ongeveer 5%.

Volgens werknemers en vakbondsfunctionarissen probeerden gevangenisbeambten tot voor kort de omvang van de crisis te bagatelliseren. Maar bijna elke faciliteit in het hele land heeft extreme maatregelen moeten nemen om de leemtes op te vullen, werknemers opnieuw in te zetten, in wat bekend staat als “de augmentatie” of bewakers dwingen om verplichte overuren te maken.

Eind maart had Dave Demas, een officier van justitie in Canaan, een gevangenis van het Bureau of Prisons in het noordoosten van Pennsylvania, net een dienst achter de rug toen een supervisor hem vertelde dat hij een andere moest dekken omdat een collega niet naar binnen kon.

‘Je bent geraakt,’ zei de man tegen hem. ‘Je moet nog acht uur blijven.’

Hoewel de gevangenispopulatie van Kanaän relatief stabiel is gebleven, is het aantal bewakers afgenomen. In 2016 had de gevangenis, die afdelingen met hoge en minimale beveiliging omvat, een vast personeelsbestand van 262 gevangenisbewaarders. Elke dag ligt dat aantal nu dichter bij de 210, zei Demas, en rekening houdend met militair, vaderschaps-, persoonlijk of disciplinair verlof, ligt het dichter bij de 200.

“Veel mensen vertrekken”, voegde hij eraan toe. “Vroeger wilden ze in correcties blijven. Het was een goede stabiele baan, maar nu zoeken ze naar een uitweg.

Kanaän is geen gewone gevangenis. In 2013 een gevangene dodelijk neergestoken een bewaker, Eric Williams34, in een aanval van 10 minuten waarbij hij 200 verwondingen opliep.

De moord leidde tot een herbeoordeling van het personeelsbestand, en Rep. Matt Cartwright, Democraat van Pennsylvania, had Rep. Matt Cartwright, Democraat van Pennsylvania, in gedachten toen hij eind vorig jaar met succes lobbyde bij het Congres voor een noodfinanciering van $ 180 miljoen om extra personeel aan te nemen prikkels in federale gevangenissen.

Dat geld is bijna op en de heer Cartwright zei dat het budgetverzoek van het Witte Huis “niet genoeg is” om de stress te verlichten.

“Het is tegenwoordig moeilijk om mensen aan te nemen”, zei hij. “Het is vooral moeilijk als je gevangenissen runt.”

Het ongelijksoortige systeem dat is ontwikkeld om met de situatie om te gaan, heeft verstrekkende gevolgen.

In een gevangenis in Californië moest de wasruimte een dag worden gesloten terwijl de verantwoordelijke opzichter eropuit werd gestuurd om een ​​cellenblok te bewaken en de gevangenen in vuile kleren te laten koken, zei een personeelslid. In een ander deel van hetzelfde complex werden magazijnmedewerkers van hun post gedwongen, waardoor de levering van essentiële benodigdheden, waaronder toiletpapier, werd geblokkeerd.

Er zijn geweest sporadische rapporten toegenomen geweld in sommige faciliteiten waar werknemers die geen fulltime bewakers waren, werden ingezet.

Maar misschien wel het meest verontrustend is het gebruik van onderwijs- en beroepshulpmiddelen voor andere taken in de gevangenis. Dat zegt Kevin Ring, voorzitter van Families Against Mandatory Minimums, een groep voor de rechten van gevangenen in Washington.

Florence, een van de bekendste gevangenissen van het land, herbergt enkele van de meest beruchte gevangenen van het federale systeem, waaronder een van de zelfmoordterroristen van de Boston Marathon en Zacarias Moussaoui, die betrokken was bij de bomaanslag in september. 11, 2001, aanslagen. Het personeel heeft niet alleen te maken met veiligheidsdruk, maar ook met meer dagelijkse problemen: de gevangenis bevindt zich in een groeiend deel van Colorado, op gelijke afstand tussen Pueblo en Colorado Springs, met stijgende brandstofprijzen, huizen en de transportkosten die gepaard gaan met… lange woon-werkverkeer.

Het bureau biedt elk jaar loonsverhogingen, meestal 10%, aan plaatsen zoals Florence die moeite hebben om gevangenisbewaarders te behouden en te rekruteren omdat ze geïsoleerd zijn of hoge kosten van levensonderhoud hebben. Afgelopen juli verhoogden functionarissen in Washington, bezorgd over de lage aantallen, de uitbetaling tot het maximaal toegestane – 25%.

Dat heeft een beetje geholpen, maar de faciliteit is nog steeds onderbemand, met 30 tot 40 vacatures per dag, volgens een schatting van Local 1169 van de American Federation of Government Employees, die officieren en andere gevangenissen vertegenwoordigt, ook in Florence.

Werknemers die geen fulltime correctionele officieren zijn, zijn een permanente en essentiële palliator in de gevangenis geworden, nadat ze vorig jaar meer dan 2.200 keer als vervangers waren opgeroepen, volgens overheidsgegevens die door de vakbond zijn verkregen.

Om deze realiteit het hoofd te bieden, vragen de twee senatoren uit Colorado, Michael Bennet en John Hickenlooper, beide Democraten, het Bureau of Prisons om hun jaarlijkse bonussen te verhogen van 10% naar 25%, in overeenstemming met de stimulansen die aan gevangenisbewaarders apart worden aangeboden. geheel.

“Deze onderbezetting heeft werknemers en de gevangenispopulatie in een onhoudbare omgeving geplaatst en heeft een afhankelijkheid gecreëerd van verplichte overuren en de herplaatsing van niet-bewarend personeel”, schreven ze afgelopen december in een brief aan mevrouw Le voorganger van Peters. “Vermoeidheid, uitputting en een laag moreel verminderden de productiviteit van het personeel en leidden tot meer ziekteverzuim, pensioneringen en ontslagen.”

Het bureau heeft nog niet op het verzoek gereageerd.

Het postkantoor Gevangenissen met te weinig personeel rekruteren leraren en casemanagers als bewakers verscheen als eerste op New York Times.

[ad_2]