[ad_1]

COLUMBUS, Ohio – Republikeinse staatssecretarissen in Ohio, West Virginia en Missouri hebben de verkiezingen in hun staten gepromoot als eerlijk en veilig. Maar elk navigeert ook op een dunne lijn over hoe samenzweringen van kiezersfraude kunnen worden bestreden terwijl ze campagnes voorbereiden voor de senaat of de Amerikaanse gouverneur in 2024.

De gesplitste berichten van Frank LaRose uit Ohio, Mac Warner uit West Virginia en Jay Ashcroft uit Missouri laten zien hoe diep verkiezingsleugens wortel hebben geschoten in de Republikeinse Partij, waar meer dan de helft van de kiezers gelooft dat de democraat Joe Biden niet rechtmatig tot president is gekozen . Zelfs verkiezingsfunctionarissen die het houden van clean-at-House-verkiezingen aanprijzen, dringen regelmatig aan op meer stembeperkingen en verdere controle van het proces terwijl ze zich voorbereiden om volgend jaar de primaire kiezers van de GOP te ontmoeten.

Alle drie trokken ze vorige maand hun staten terug uit het Electronic Registration Information Center, een tweeledige, multistatelijke inspanning om nauwkeurige kiezerslijsten te garanderen. LaRose deed dit minder dan een maand nadat hij de groep “een van de beste fraudebestrijdingsmiddelen die we hebben” noemde en beloofde het lidmaatschap van Ohio te behouden. Hij trotseerde de weerslag tegen de organisatie die was aangewakkerd door voormalig president Donald Trump voordat hij aftrad.

De drie waren ook voorstander van toenemende kiezersbeperkingen in hun staten – onderdeel van een landelijke trend voor Republikeinen die volgens hen gericht is op het vergroten van het vertrouwen van het publiek. Deze wetsvoorstellen leggen nieuwe vereisten op voor de identificatie van kiezers, verkorten de verwerkingstijd van stembiljetten of vergemakkelijken de mogelijkheid om kiesdistricten te consolideren.

Voor Republikeinen die naar een hogere functie streven, “is het best moeilijk om sommige van deze dingen over te slaan als je succesvol wilt zijn” in de GOP-voorverkiezingen, zei Nancy Martorano Miller, universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan de Universiteit van Dayton.

Dat houdt ook in dat ze gevoelig lijken voor het geloof van de Republikeinse kiezers in de verkeerde voorstelling van zaken van Trump over een gestolen presidentsverkiezingen in 2020, terwijl ze tegelijkertijd het werk promoten dat ze in hun eigen staten doen.


FOTO’S: GOP-verkiezingsfunctionarissen lopen de fijne lijn op het gebied van fraude en integriteit


“U bent staatssecretaris, dus het is uw taak om de verkiezingen te leiden en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van fraude”, zei Martorano Miller. “Je zit een beetje vast tussen: ‘Ik moet laten zien dat ik deze dingen doe om fraude te bestrijden’, maar tegelijkertijd: ‘Als ik het laat lijken alsof er te veel fraude is, lijkt het alsof ik dat niet doe’ t doen mijn werk niet.'”

Warner en Ashcroft hebben gubernatoriale campagnes aangekondigd, terwijl LaRose van plan is zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse Senaat.

Toen hij in februari wetgeving onthulde om kiezersgegevens te standaardiseren, zei LaRose dat het was om transparantie te bieden, zodat kiezers “het vertrouwen hebben dat ze weten dat wanneer de verkiezingen voorbij zijn, de echte stem van het volk zal worden gehoord”.

Weken later zat hij in een campagnepanel met de titel “Ze hebben het legaal van ons gestolen” op de jaarlijkse Conservative Political Action Conference.

De woordvoerder van LaRose zei dat het panel op het laatste moment een nieuwe naam kreeg, maar dat de secretaris van de gelegenheid gebruik maakte om de verkiezingsintegriteit in Ohio te promoten.

“Stemfraude is uiterst zeldzaam in Ohio, omdat we verkiezingsveiligheid zeer serieus nemen, degenen die het plegen agressief vervolgen en de potentiële misdaad doorverwijzen naar de procureur-generaal en openbare aanklagers”, zei Rob Nichols.

Evenzo zei Ashcroft dat Missouri veilige verkiezingen had en feliciteerde hij de gouverneur. Mike Parson voor het ondertekenen van een pakket wijzigingen in de kieswet vorig jaar, waaronder een nieuwe vereiste voor een identiteitsbewijs met foto.

“Kiezers in Missouri zijn gepassioneerd over hun stemrecht”, zei hij. “Dit wetsvoorstel maakt de verkiezingen in Missouri veiliger en transparanter, wat vertrouwen wekt.”

Vervolgens organiseerde Ashcroft in januari een ontmoeting in zijn kantoor met de CEO van MyPillow, Mike Lindell, een samenzweringstheoreticus die door het land reist om het wantrouwen jegens de verkiezingen aan te wakkeren. De bijeenkomst verontrustte enkele voorstanders van kiesrecht in de staat.

Warner heeft de valse beweringen van Trump over frauduleuze verkiezingen in 2020 verdedigd en gedemonstreerd naast “Stop the Steal” -demonstranten, terwijl hij de verkiezingsintegriteit in West Virginia promootte.

Hij zei in een recent interview dat hij probeerde een evenwicht te vinden tussen degenen aan de rechterkant die denken dat de verkiezingen van 2020 zijn gestolen en degenen aan de linkerkant die beweren dat “hier niets te zien is”.

“De waarheid ligt duidelijk ergens in het midden”, zei hij, terwijl hij eraan toevoegde: “Ik zal toegeven dat Biden de verkiezingen heeft gewonnen, maar deed hij het op legitieme wijze? Dit is waar ik bezwaar tegen heb en nee zeg.

Warner zei dat hij graag een “after action review” van de verkiezingen van 2020 zou zien, zoals die in het leger, om de burgers gerust te stellen en de verkiezingen te verbeteren.

Trump en anderen hebben kritiek geuit op de uitbreiding van stemmen per post in 2020 te midden van de COVID-19-pandemie, ondanks dat er geen bewijs is van wijdverbreide fraude en meerdere beoordelingen in slagveldstaten waar Trump zijn verlies betwistte, bevestigden de resultaten. De commissie van het Huis die de aanval op het Capitool van de Verenigde Staten op 6 februari 2021 onderzocht, ontdekte dat adviseurs en functionarissen van de Trump-regering herhaaldelijk beschuldigingen van fraude ontzenuwden in de weken na de verkiezingen van 2020, maar Trump bleef de leugens doordrukken.

In een onlangs afgehandelde lasterzaak tegen Fox News oordeelde een rechter van het Hooggerechtshof van Delaware dat het “KRISTALhelder” was dat geen van de beweringen die herhaaldelijk op het netwerk werden uitgezonden over Dominion Voting Systems-machines die stemmen tegen Trump vervalsten, waar was.

Christopher McKnight Nichols, een geschiedenisprofessor aan de Ohio State University, zei dat het voor kiezers verwarrend was als staatssecretarissen beweerden dat de verkiezingen die ze organiseerden eerlijk waren, maar vervolgens vragen opriepen of zinspeelden op problemen, zonder bewijs, met betrekking tot verkiezingen elders.

Een vroeger tijdperk van Republikeinen “zou absoluut diepbedroefd, beschaamd en mogelijk uit andere Republikeinen zijn geschopt die zo drastisch flip-flopden of leugens promootten”, zei hij. “Hun kenmerk was de principiële en consequente politicus.”

In Ohio heeft LaRose jarenlang het publiek verzekerd dat kiezersfraude slechts een klein deel van de stemmen in Ohio uitmaakte en dat de kiezers bijna perfect waren. Toen, tijdens zijn herverkiezingscampagne vorig jaar, zei hij dat Trump “gelijk had dat kiezersfraude een serieus probleem is” en beschuldigde hij de reguliere media ervan “kiezersfraude te proberen te minimaliseren op basis van hun verhaal.

In oktober sloot hij zich aan bij een nationale republikein die een eenheid wilde openen om onder andere schendingen van de kieswet in Ohio te onderzoeken. Hij zei die dag dat Ohio een “sterke nationale reputatie had voor veilige, nauwkeurige en toegankelijke verkiezingen”, maar voegde eraan toe dat alles minder dan “absoluut vertrouwen in de integriteit van verkiezingen” het fundament van onze democratie verzwakt”.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]