[ad_1]

WASHINGTON – Meer dan een half miljoen van de armste Amerikanen zouden zonder ziektekostenverzekering kunnen komen te zitten door wetgeving die door de Republikeinen van het Huis is aangenomen en die mensen zou dwingen te werken in ruil voor gezondheidszorg via Medicaid.

Het is een van de tientallen bepalingen in een GOP-wetsvoorstel dat een verhoging van het schuldplafond mogelijk zou maken, maar de overheidsuitgaven in het komende decennium zou beperken. Het is echter onwaarschijnlijk dat het wetsvoorstel wet wordt. Het wordt gebruikt door Huisrepublikeinen om Democraten naar de onderhandelingstafel te lokken en een wanbetaling te voorkomen.

Democraten hebben zich sterk gekant tegen Medicaid’s voorziening voor werkvereisten, omdat ze zeggen dat het mensen niet zal aanmoedigen om een ​​baan te zoeken en het aantal onverzekerde mensen in het land zal doen toenemen.

Hier is een blik op hoe het voorstel de belastingbetaler geld kan besparen, maar sommige Amerikanen toegang tot gezondheidszorg kan kosten.

Wie zou er moeten werken?

Werkvereisten stellen dat valide volwassenen tussen de 19 en 55 jaar die geen kinderen of andere personen ten laste hebben, verplicht zouden zijn om te werken, een opleiding te volgen voor een baan of algemeen interessant werk te doen om op Medicaid te blijven. Ze zouden minstens 80 uur per maand moeten werken om van de door de overheid gesponsorde gezondheidszorg te blijven genieten.

Ongeveer 84 miljoen mensen zijn ingeschreven in Medicaid, en het Congressional Budget Office schat dat 15 miljoen onder de vereiste zouden vallen. Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services voorspelt echter dat miljoenen meer – ongeveer een derde van het totale aantal ingeschrevenen – zouden moeten werken.

Waarom zijn werkvereisten controversieel?

Republikeinen zeggen dat de stap Amerikanen zou helpen banen te krijgen die hen uiteindelijk in staat kunnen stellen om af te zien van overheidssteun.

De eisen zouden ook eerlijker zijn voor degenen die werken om hun gezin te onderhouden, zei House Majority Leader Steve Scalise, R-La.

“Deze alleenstaande moeder die momenteel twee of drie banen heeft om rond te komen in deze moeilijke economie, wil niet betalen voor iemand die thuis zit”, zei Scalise.

Democraten beweren dat werkvereisten mensen ook op oneerlijke wijze van Medicaid kunnen afhouden.

Sommige mensen werden ten onrechte uit Medicaid in Arkansas gegooid toen de staat kort werkvereisten invoerde, vertelde de beheerder van Centers for Medicare en Medicaid Services, Chiquita Brooks-LaSure, aan wetgevers. In sommige gevallen waren mensen niet verplicht om te werken, maar hadden ze de vereiste documenten niet ingevuld.

“Het zijn niet alleen de mensen die aan de eisen worden onderworpen die vaak verstrikt raken in de bureaucratie”, zei ze. “Het kunnen vaak vrijgestelde mensen zijn.”

Ongeveer 1 op de 4 mensen die gepland waren om te werken, verloor de dekking tijdens het experiment van Arkansas met werkvereisten in 2018.

Werkvereisten kunnen Medicaid-ingeschrevenen in de problemen brengen. Hoewel de afgelopen drie jaar niemand uit Medicaid is gezet vanwege de pandemie, veranderde dat in april toen de FBI de staten vroeg om het inkomen dat in aanmerking komt voor alle ingeschrevenen te herzien om te zien wie er wint. . . .

Mensen die werk hebben gevonden, een kleine verhoging hebben gekregen of van baan zijn veranderd, merken dat dit nieuwe inkomen hen binnenkort dekking kan kosten.

Amy Shaw, 39, uit Rochester, New Hampshire, verloor de Medicaid-dekking van haar familie in april vanwege de verhoging van 50 cent van haar man tot $ 17 per uur bij een auto-onderdelenwinkel. Shaw zou niet onderworpen zijn aan de GOP-werkvereiste omdat ze twee dochters heeft, maar de zaak van het gezin illustreert hoe lage inkomens mensen uit de Medicaid-dekking kunnen duwen – en hen duur kunnen komen te staan.

Plots kreeg ze in plaats van een eigen bijdrage van $ 3, $ 120 in rekening voor een kankerscreening in opdracht van haar arts. Ondertussen is hun huur met 40% gestegen sinds het begin van de pandemie, en zijn de kosten van voedsel, nutsvoorzieningen en andere benodigdheden gestegen.

“Het lijkt erop dat het systeem zo is opgezet dat je niet meer terug wilt (aan het werk) omdat je meer verliest dan wint,” zei Shaw. “Het zorgt er niet voor dat ik voor mijn mammogram en mijn colonoscopie wil gaan. Ik wil niet eens naar deze afspraken omdat het erg duur gaat worden.

Hoeveel zou het Republikeinse voorstel besparen?

Veel hangt af van hoeveel mensen die zouden moeten werken ervoor kiezen om niet of niet de juiste papieren in te vullen om gedekt te blijven.

Het Congressional Budget Office schat dat de behoeften de komende tien jaar $ 109 miljard kunnen besparen. Deze besparingen zouden op twee manieren komen: van ongeveer 600.000 mensen die zouden worden uitgesloten van Medicaid, en vervolgens 900.000 die de federale financiering voor hun Medicaid zouden verliezen, maar via hun staat ingeschreven zouden blijven in het programma.

Deze analyse geeft ook aan dat het wetsvoorstel weinig zou doen om de werkgelegenheid onder Medicaid-ingeschrevenen te verbeteren.

En daarna?

Het GOP-wetsvoorstel van het Huis zal in zijn huidige staat niet door een door de Democraten gecontroleerde Senaat worden aangenomen of door president Joe Biden in de wet worden ondertekend.

Maar verwacht niet dat het probleem van werkvereisten en verlaagde Medicaid-voordelen binnenkort zal verdwijnen. Het aantal mensen dat is ingeschreven voor Medicaid is de afgelopen jaren explosief gestegen en is sinds 2020 met meer dan 20 miljoen toegenomen.

Als je het de Democraten vraagt, is dat een goede zaak – ze wezen op het recordaantal onverzekerden waardoor meer mensen toegang kregen tot medische zorg. Democratisch geleide staten hebben ook nieuwe manieren voorgesteld om Medicaid uit te breiden onder de regering-Biden, door bijvoorbeeld meer toegang te verlenen aan onlangs vrijgelaten veroordeelden en nieuwe moeders.

Republikeinen willen echter de vangnetprogramma’s terugbrengen naar pre-pandemische niveaus. En Republikeinen in sommige staten proberen al hun eigen werkeisen te implementeren. De gouverneur van Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, heeft de federale regering gevraagd een voorstel goed te keuren dat iedereen die niet aan de werkvereisten voldoet, van de particuliere Medicaid-verzekering naar de betaalde traditionele Medicaid zou verplaatsen.

___

Associated Press-schrijvers Holly Ramer in Concord, New Hampshire, en Kevin Freking en Lisa Mascaro in Washington heeft eraan bijgedragen.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.



[ad_2]