[ad_1]

Artikel inhoud

Veiligheid, halfback, linebacker, corner…

Reclame 2

Artikel inhoud

Noem maar op, Jacob Biggs heeft het zo ongeveer gespeeld met de Calgary Dino’s.

Artikel inhoud

De truc is nu om het buiten het universiteitsspel in de Canadian Football League te laten blijven…

Wat de positie ook is en waar dat ook mag zijn.

“Overal en iedereen die me de kans wil geven”, zei de inwoner van Calgary toen hem werd gevraagd naar welke club hij hoopt dat zijn naam dinsdag wordt genoemd tijdens de 2023 CFL Draft (18.00 uur, TSN).

“Ik zou super gelukkig zijn als ik door welk team dan ook zou worden gekozen”, vervolgde Biggs. “Ik heb de ranglijsten niet echt bijgehouden. Ik ben van de sociale media weggebleven om mijn gedachten helder te houden.”

Maar hij is klaar voor de eerste nacht van de rest van zijn leven.

Biggs is een van de vijf aangeprezen draft-prospects die Calgary naar huis noemen en de enige uit de stad die U SPORTS-bal speelt met de geboorteplaats Dinos.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

• DB Jacob Biggs | Calgary Dino’s | Calgary (St. Francis Browns)
• DL Kwadwo Boahen | Alberta Gouden Beren | Calgary (bisschop McNally Timberwolves)
• DL Alexander Fedchun | STFX | Calgary (Ernest Manning Griffins)
• TE Sebastian Howard | Sint-Maria | Calgary
• WR Daniel Perry | Saskatchewan | Calgary (St. Francis Browns)

Alle vijf woonden eind maart de CFL-combinatie bij in Edmonton, in de hoop de aandacht te trekken van scouts en officials van alle negen teams.

‘Een andere omgeving, zeker,’ zei Biggs. “Ik denk dat het grootste voordeel van de maaidorser is dat je onder druk staat van de scouts. Ik denk dat dat iets is dat echt uniek is aan de structuur. Er kijken veel mensen naar elke vertegenwoordiger, elke set. Het gaat dus om slechts “Zorg ervoor dat je kalm bent. Als je een slechte reputatie hebt of zoiets, herlaad dan gewoon – je moet het wegvegen. Maar onder die microscoop, zo ga je om met de druk. “

Reclame 4

Artikel inhoud

Biggs zelf heeft het gevoel dat hij dat aankan dankzij zijn tijd bij de Dino’s, van wie er een overvloed is aan dienstplichtigen in de Hoofdklasse.

“Ja … ik had het geluk dat ik het Dino’s-programma heb doorlopen”, zei Biggs. “Ik had een aantal geweldige technische stafleden die er momenteel nog steeds zijn. Ze hebben mijn ogen echt geopend voor het competitieve karakter van U SPORTS-voetbal. En ik had een aantal geweldige teamgenoten die mijn eerste jaar ingingen. Begeleid door veel veteranen, Ik denk dat dat een heel grote impact op mezelf had. Ze gaven me altijd veel inzicht en zorgden ervoor dat ik werd opgeleid in de structuur van het draaiboek, filmstudie en dat soort dingen.’

‘Bereid je goed voor op de maaidorser’

Een paar medeverdedigers Nick Statz en linebacker Charlie Moore zijn verder gegaan om zich op te stellen in de CFL met de Calgary Stampeders, en Biggs te helpen de mogelijkheid te realiseren dat hij op een dag binnenkort zijn droom kan waarmaken om three-down football te spelen.

Advertentie 5

Artikel inhoud

“Ze waren er geweldig mee”, zei de Vanier Cup-kampioen van 2019. “Het belangrijkste wat ze zeiden was: ‘Zorg dat je je goed voorbereidt op de maaidorser.’ Ze zorgden ervoor dat ik het juiste contact had en de training was helemaal klaar.En ze stelden me gewoon gerust dat ik al heel lang voetbal, dus doe gewoon waar je goed in bent.

“De training (voor de maaidorser) was geweldig. Ik deed het met The ALFA Project in Calgary, en het was geweldig. Ze deden veel technisch voetenwerk en dat soort dingen, om er gewoon voor te zorgen dat mijn technische dingen in de maaidorser gingen – kegelboren en andere aspecten ervan – was altijd op punt.

En dus was zijn maaidorserervaring solide. Biggs zette een 4,71 seconden 40-yard sprint neer, had een van de beste brede sprongen op 9-foot-10-plus en plaatste een van de snelste shuttle-runtijden op 4,20 seconden.

Advertentie 6

Artikel inhoud

Maar het komt erop neer wat de voormalige Calgary Cowboys- en St. Francis Browns-ster op het rooster liet zien voor de maaidorser, waarmee hij o zo veelzijdig bleek te zijn tijdens zijn jaren bij de Dinos-verdediging.

“Ik hoop dat teams die veelzijdigheid zien”, zei de 23-jarige Biggs, die 1,5 meter lang is en 182 lb weegt. van blessures. Dus ik had veel geluk om verschillende posities te spelen, zoals half en safety. Ik speelde wel wat linebacker en hoekschop. Dus ik hoop dat ik, waar de uitdagingen ook zijn, in staat zal zijn om die posities te bemachtigen. ”

Er is ook het belang om naar voren te brengen wat hij tijdens zijn voetbalervaring heeft geleerd, terwijl hij zich een weg baant naar een Haskayne School of Business-diploma.

Advertentie 7

Artikel inhoud

“Ik denk dat het belangrijkste dat ik als verdedigende verdediger heb gewonnen, is dat je na elk spel kunt herladen”, voegde Biggs eraan toe, wiens grootste fans altijd zijn vader – en soms coach – Raymond en zijn moeder zijn geweest. , Yvet. “Er zijn zeker situaties geweest toen ik jonger was dat een stuk niet naar je zin ging en dat soort dingen. Maar als DB moet je ervoor kunnen zorgen dat je bij het volgende stuk weer terugvalt naar de basis, want elke rep is zijn eigen rep en dus kun je niet één rep wegnemen of je kunt de druk van één rep – één fout – niet terugbrengen naar het volgende spel. Dus maak je wereld gewoon klein.

“Maar de volgende stap zal iets zijn dat in het belang van het team is. Dus … ja … ik sta zeker open voor alle posities, en hopelijk krijg ik, welk team dan ook, de kans als de tijd daar is. , ik kan gewoon opscheppen en mijn beste beentje voorzetten voor dat team.”

tsaelhof@postmedia.com

Bekijk onze sportsectie voor het laatste nieuws en analyses. Zorg voor een weddenschap? Ga naar onze sectie sportweddenschappen voor nieuws en kansen.

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]