[ad_1]

Twee prominente republikeinen in het congres onderzoeken of groene energiegroepen en een consumentenmagazine hebben gecoördineerd met de regering-Biden om het gebruik van gasfornuizen te beperken en zelfs te verbieden.

House Oversight and Accountability Voorzitter James Comer van Kentucky en Sen. Ted Cruz uit Texas noemt de poging “een geheime drukcampagne” om de populaire apparaten te verbieden.

Ze schreven naar Consumer Reports, de Climate Imperative Foundation en Rewiring America en vroegen om informatie over het contact dat de groepen hadden met de administratie, en in het bijzonder de Consumer Product Safety Commission, die onlangs gestemd heeft om de publieke opinie te vragen over “de chronische risico’s die samenhangen met gas”. assortimenten en oplossingen aangeboden.

Wetgevers zijn ook op zoek naar informatie over het “specifieke doel” van $ 400.000 die de Climate Imperative Foundation heeft verstrekt aan het Windward Fund, dat Rewiring America sponsort, een groep die heeft gezegd dat het haar doel is om “alles te elektrificeren”. Rewire America heeft onlangs Stacey Abrams, een democraat, kandidaat voor gouverneur van Georgië, aangenomen als senior adviseur.

Dit is het tweede verzoek aan groene energiegroepen.

De eerste, alleen door meneer Cruz gestuurd, gaf antwoorden die weinig informatie opleverden.

De twee zeggen te willen weten hoe groene energiegroepen kunnen samenwerken met de overheid om een ​​einde te maken aan het gebruik van gasfornuizen, die in 40% van de Amerikaanse keukens worden gebruikt.

De CPSC heeft onlangs gestemd om de mening van het publiek te vragen over “chronische risico’s in verband met gasfornuizen”. Hij handelde in opdracht van commissaris Richard Trumka, die onlangs gasfornuizen een “verborgen gevaar” noemde in reactie op een betwiste studie waarin werd beweerd dat ze verantwoordelijk zijn voor bijna 13% van de gevallen van astma bij kinderen.

Het CPSC is niet het enige bestuursorgaan dat het gebruik van gasfornuizen wil beperken. Het ministerie van Energie kijkt naar strenge nieuwe energie-efficiëntienormen voor gasfornuizen die volgens fabrikanten veel modellen kunnen elimineren en de tijd die nodig is om water te koken verdubbelen.

De heer Comer en de heer Cruz citeerden in hun onderzoek van Consumer Reports een artikel uit oktober. Artikel uit 4 2022 getiteld “Is uw gasfornuis een gezondheidsrisico?” »
In een opmerking van de redacteur onderaan het artikel staat dat het project “gedeeltelijk werd gefinancierd door een subsidie ​​​​van de Climate Imperative Foundation.”

De heer Comer en de heer Cruz merken op dat uit belastinggegevens blijkt dat Consumer Reports $ 375.000 ontving van de Climate Imperative Foundation. Ze zoeken nu in de publicatie naar informatie over de timing van ‘gesprekken’ over zijn werk met CIF met betrekking tot het artikel ‘en wie aan die gesprekken hebben deelgenomen’.

Wetgevers willen ook weten of Consumer Reports geld heeft ontvangen van de Climate Imperative Foundation voor twee aanvullende artikelen: “Cooktops and Induction Ranges Are So Good You Can’t Miss Your Gas Appliance”, gepubliceerd op 1 januari 2019. 12, en een augustus . Artikel van 12 december 2022 met de titel “Wat de Cut Inflation Act zou kunnen betekenen voor uw volgende aankoop van apparaten.”

Het GOP-onderzoek volgt op nieuwe pogingen van democratische staten en lokale overheden om nieuwe aardgasverbindingen te verbieden, terwijl staten onder leiding van de republikeinen actie hebben ondernomen om aardgasverboden te verbieden.

Vorige week erkende de EPA dat het werkte aan een nieuwe regel die zou vereisen dat nieuwe aardgasgestookte energiecentrales technologie voor koolstofafvang en -vastlegging gebruiken, ondanks een achterstand van drie jaar met tientallen vergunningsaanvragen voor het bouwen van infrastructuur voor koolstofafvang.[ad_2]