[ad_1]

Oliver Bjorkstrand scoorde tweemaal, Philipp Grubauer was uitstekend in het stoppen van 33 schoten en de bezoekende Seattle Kraken schakelde de verdedigende Stanley Cup-kampioen Colorado Avalanche uit met een 2-1 overwinning in Game 7 op zondagavond.

The Kraken werd het eerste uitbreidingsteam dat de verdedigende Stanley Cup-kampioenen versloeg in hun eerste playoff-serie, volgens NHL Stats.

Bjorkstrand scoorde een doelpunt op een toevallige afbuiging – de puck raakte een stick en handschoen – en een ander met een voering langs doelverdediger Alexandar Georgiev die de paal raakte. Seattle nam de leiding in elke wedstrijd in de serie.

Het volgende voor de tweedejaars Kraken is een serie in de tweede ronde tegen de Stars die dinsdagavond in Dallas begint. Seattle was in de reguliere competitie met 1-1-1 gelijk tegen Dallas.

Mikko Rantanen kreeg een powerplay-doelpunt voor Colorado op zijn naam nadat een schot van Nathan MacKinnon hem afsneed en erin ging. MacKinnon leek vroeg in de derde periode te scoren om de stand gelijk te trekken op 2, maar Seattle betwistte het spel en het doelpunt werd afgekeurd omdat Colorado buitenspel stond.

De Avalanche schakelde Georgiev uit met minder dan 2 minuten te gaan, maar slaagde er niet in om gelijk te trekken. Hierdoor konden de Kraken als eerste een andere franchise tot stand brengen – een viering van de doorbraak van de serie.

Colorado heeft nu zijn laatste zes Game 7. De laatste keer dat de Avalanche een Game 7 win-win had, was in 2002 toen ze San Jose met 1-0 versloegen met een doelpunt van de Hall of Fame-aanvaller Peter Forsberg.

Beide teams verloren spelers voor de reeks door harde klappen. Jared McCann speelde niet meer na een treffer van Cale Makar langs de borden in Game 4, wat resulteerde in een schorsing van één wedstrijd (Game 5) voor de Avalanche-verdediger. Colorado zat zonder Andrew Cogliano voor Game 7 nadat hij een nekbreuk had opgelopen door een klap langs de planken van Kraken-aanvaller Jordan Eberle, die geen verdere discipline ondervond.

MacKinnon gaf het publiek energie met wat leek op een gelijkmaker. Maar hij werd van het bord verwijderd na een succesvolle uitdaging door de Kraken. Artturi Lehkonen werd beoordeeld in de zone voordat de puck binnenkwam.

Dit is de tweede keer in deze serie dat de Kraken een uitdaging hebben gebruikt om een ​​Avalanche-score teniet te doen.

De Kraken lieten het publiek ook leeglopen door te doen wat ze elke game in deze serie hebben gedaan: als eerste scoren.

Bjorkstrand werd de hele reeks doelloos gehouden en koos een goed moment om het net te vinden. Hij kreeg een doelpunt in de tweede periode op zijn naam dat van de stick van Alex Newhook en vervolgens de handschoen van Ben Meyers in het net werd geworpen. Bjorkstrand scoorde bijna vier minuten later opnieuw met een trefzeker schot uit een ontsnapping opzij om de stand op 2-0 te brengen.

Bjorkstrand was dicht bij een hattrick, maar zijn late schot belandde op de paal.

Met nog 27,3 seconden te gaan in de tweede periode, plaatste MacKinnon een schot dat Rantanen verblufte en langs Grubauer ging. De assist van MacKinnon bij het stuk was zijn 100ste playoff-punt in zijn carrière. Hij voegt zich bij het gezelschap van Joe Sakic (188) en Forsberg (159) als de enige Avalanche-spelers die de mijlpaal van 100 punten in de play-offs hebben bereikt.

Georgiev eindigde met 25 reddingen.

Grubauer was sensationeel in de eerste helft tegen zijn oude ploeg. Hij stopte 16 schoten, waaronder één vanaf de bovenkant van zijn stick, om de toon voor de avond te zetten.

De beschadigde Avalanche miste aanvallers Darren Helm (bovenlichaam), Cogliano en Valeri Nichushkin (persoonlijke redenen) en verdediger Josh Manson (onderlichaam) in Game 7.

Ze hebben het hele seizoen zonder aanvoerder Gabriel Landeskog gezeten nadat ze in oktober een knieoperatie ondergingen.[ad_2]