[ad_1]

Dankzij een ronduit legendarisch optreden leidde Stephen Curry de Golden State Warriors naar de tweede ronde van de NBA-play-offs… waar ze een zekere LeBron James en de Los Angeles Lakers ontmoetten.

Voor het eerst in de geschiedenis van de NBA deden de vier Californische teams uit het circuit mee aan de eliminatiereeks. Il n’en reste plus que deux, après l’eliminatie van de Clippers van Los Angeles en de Kings de Sacramento.

In de finale van de wedstrijd was Curry zondag uitgeschakeld tijdens de zevende wedstrijd van de serie. Hij scoorde 50 punten, waarmee hij een NBA-record vestigde in de laatste wedstrijd, op weg naar een overwinning van 120-100 voor de Warriors.

Lees ook: Giannis dit zijn quatre vérités à un journaliste

“Il ya une raison pour laquelle il won twee keer de titel van joueur bij uitstek en één keer de trofee van meilleur joueur in de finale”, legde Klay Thompson uit aan zijn teamgenoot. Als je je in een zone bevindt, kun je eenvoudig de ballon en de t’écarter de son chemin gebruiken.”

“J’ai rate cinq lancers francs dans les deux derniers matches, a tout de même souillein Curry.” Ce n’est pas mon genre. Meer geld dan ooit. J’ai juste profité du moment. Een van de wedstrijden begint, en gros, c’est juste du basketball.”

Een duel van titanen

“Chef Curry” en de Warriors zullen de verdediging van hun titel voortzetten tegen de gevaarlijke Lakers, die de voorspellingen hebben verslagen en de Memphis Grizzlies hebben uitgeschakeld.

Le membre des “Dubs” Draymond Green neigde naar opwinding en vue de ce duel de titans.

“Ça va être épique, at-il lânzé.” Tu as Steph d’un côté et “Bron” de l’autre, qui répètent tous deux leurs exploits.”

“On parle de plusieurs ultimes compétiteurs. LeBron, Steph, Klay, moi-même… nous ne tenons pass ces opportunities pour acquises.”

Lorscur’il ontwikkelde zich met de Cavaliers van Cleveland, “King James” beledigde Curry en de Warriors quatre années consécutives en grande finale van de NBA, tussen 2015 en 2018. L’équipe californienne een triomphé à trois reprises.

“Nous voilà, huit ans notre première confrontation en séries, et nous jouons encore à ce niveau”, concludeerde Green. Het is speciaal. Ça en dit beaucoup sur notre niveau de professionalisme et notre sérieux.”

De match nummer 1 aura lieu mardi soir, au Chase Center.[ad_2]