[ad_1]

London Pulse viert feest
Pulse eindigde vorig jaar als derde in de Super League en versloeg Team Bath in de derde plaats in de play-offs

London Pulse is het eerste team geworden dat een plaats in de halve finale veiligstelde, de Super League-titel is ‘iemands spel’ en welke verdediger ‘zet hem aan’ in de aanloop naar het WK?

Hier is alles wat u moet weten over ronde 14 en 15.

Pulse verzekert zich van een plek in de play-off, maar moet zijn elan vasthouden

London Pulse’s indrukwekkende 59-50 overwinning op Surrey Storm verzekerde zich van een plaats in de play-off met nog zes rondes van het reguliere seizoen te gaan.

Vervolgens sloten ze het weekend tweekoppig af met een overwinning van 59-49 op Manchester Thunder na een fantastisch derde kwartaal waarin ze een voorsprong van 14 doelpunten op de titelverdediger vergrootten en een zinvolle overwinning zagen.

Pulse bereikte vorig seizoen voor het eerst in hun geschiedenis de halve finale nadat ze in 2019 bij de competitie kwamen, toen ze onderaan de tafel eindigden.

Vier jaar later zijn ze hard op weg titelfavorieten te worden, nadat ze al hun top-vier tegenstanders minstens één keer hebben verslagen en kunnen bogen op het beste verdedigende record in de competitie.

Hoofdcoach Sam Bird zei dat ze ‘niet op meer kon hopen’ na de opeenvolgende overwinningen van haar ploeg, maar voegde eraan toe dat er geen ruimte was voor zelfgenoegzaamheid met nog vier reguliere seizoenswedstrijden te gaan.

“We hebben momentum nodig – er zijn nog dingen die we kunnen verbeteren”, vertelde Bird aan BBC Sport.

“Ik denk nog steeds dat er groei is en dat we kunnen verbeteren, we zullen gewoon doen wat binnen onze controle ligt.”

Pulse miste vorig jaar een plaats in de Loughborough Lightning Grand Final, en hoewel Bird zijn kaarten misschien dicht bij zijn borst houdt, valt niet te ontkennen dat Pulse lijkt te hebben wat nodig is om er deze keer helemaal voor te gaan.

“Het is ieders spel in dit stadium”

Thunder kreeg te maken met opeenvolgende teleurstellingen in hun double-header-weekend met een verlies van 65-57 tegen Loughborough Lightning voorafgaand aan hun thuisverlies tegen Pulse.

De verliezen betekenen dat de ploeg van Karen Greig er nu één heeft gewonnen en één heeft verloren van elk van hun vier top vier tegenstanders en dat ze tot de halve finales op 9 juni met geen van hen meer zullen spelen, en ze zijn nog steeds op schema om dat te doen.

“Het is teleurstellend, maar we bevinden ons op een punt in het seizoen waarop we moeten beoordelen waar we staan”, zei Greig.

“Het gaat erom te weten dat we de topteams kunnen verslaan, we hebben de andere drie topteams verslagen, dus het is belangrijk om te weten dat we dat in ons kluisje hebben en om vertrouwen te houden in waartoe we in staat zijn.

“Alle top vier teams hebben het uitgevochten, dus het is ieders spel in dit stadium. Als we eenmaal bij het laatste weekend zijn, kan er van alles gebeuren.”

Het geblesseerde seizoen van Thunder en in het bijzonder dat van verdediger Elia McCormick, die een ACL-blessure opliep aan het einde van het seizoen, betekende dat het team drievoudig Super League-kampioen Emma Dovey kon oproepen, die 13 seizoenen bij Manchester doorbracht en het team aanvoerde. .. voor een groot deel van die tijd, voor de rest van het seizoen.

Thunder heeft nog vijf wedstrijden te gaan om zijn plaats in de halve finale te versterken, maar Lightning moet het nog opnemen tegen Storm en Pulse in wat de beslissende factor zou kunnen zijn in respectievelijk ronde 18 en 19 om te bepalen wie een zeer belangrijke thuisfinale krijgt.

“We moeten ervoor zorgen dat we niets missen in de volgende rondes en ervoor zorgen dat we met vertrouwen het laatste weekend ingaan”, vertelde Greig aan BBC Sport.

Elders versloegen de Saracenen Mavericks Celtic Dragons met 59-54 voordat ze vielen tegen Lightning, terwijl de Dragons daarna opnieuw verloren – 62-56 van Severn Stars.

Leeds Rhinos boekte hun tweede overwinning van het seizoen, een 49-45 overwinning op Strathclyde Sirens, die daarna hun eerste overwinning in vijf wedstrijden boekte, een 69-47 overwinning op Team Bath.

WK-horloge: “uitzonderlijke” Fadoju voor Pulse

Pulsdoelverdediging Funmi Fadoju was dit seizoen een integraal onderdeel van het succes van de Londense ploeg.

Haar atletisch vermogen en kracht maken haar tot een formidabele kracht in de verdedigingscirkel – ze heeft dit seizoen 70 keer de bal gewonnen voor haar team, terwijl Pulse het beste verdedigende record in de competitie heeft.

Op slechts 20-jarige leeftijd blijft Fadoju groeien in het spel, maar onder de vleugels van ervaren Roses-verdediger Geva Mentor heeft hij het potentieel om een ​​belangrijke speler te worden voor hoofdcoach Jess Thirlby.

Funmi Fadoju - London Pulse: omzet - 70; steelt - 33; Afwijkingen - 89
Fadoju heeft dit seizoen de meeste afwijkingen in de competitie geregistreerd met 89 en staat derde in omzet en zevende in onderscheppingen.

Pulse-hoofdcoach Sam Bird zei dat Fadoju dit seizoen “uitzonderlijke” prestaties had neergezet en vaak de speler was op grote momenten.

“Het bijzondere aan Funmi is dat ze hem aanzet wanneer je hem nodig hebt,” zei Bird.

“Het zijn die kritieke momenten dat ze iets uit de zak haalt. Als er een impuls is, kun je er meestal op rekenen dat ze weer iets verstoort.”

Fadoju heeft 13 interlands voor Engeland, maar miste de selectie voor de Commonwealth Games van vorig jaar in Birmingham.

Maar twee van de leidende verdedigers van Engeland – Eboni Usoro-Brown en Stacey Francis-Bayman – zijn inmiddels met pensioen. Als het gaat om het WK van deze zomer, is het waarschijnlijk dat Fadoju snel een essentiële speler zal worden in Thirlby’s selectie.

Tafelkorfbal Super League - London Pulse - 39; Loughborough Bliksem - 33; Surrey-onweer - 33; Manchester Donder - 30; Zeven sterren - 21; Saracenen Mavericks - 15; Strathclyde zeemeerminnen - 10; Teamzwemmen - 9; Leeds Neushoorn - 7; Keltische draken - 3

[ad_2]