[ad_1]

Anthony Richardson bij de NFL Draft 2023
Anthony Richardson was de vierde overall keuze in de NFL Draft 2023

Na drie dagen en 259 keuzes is de 2023 NFL Draft voorbij en hebben alle 32 teams een voorraad van de beste universiteitsvooruitzichten om fans hoop te geven op een Super Bowl-uitdaging.

De draft van dit jaar zat vol drama, van grote transacties tot schokkende keuzes en de gebruikelijke sterspeler die naar beneden gleed in de pikorde – en dat alles voor een enorm tv-publiek over de hele wereld.

Het hebben van wat wordt gezien als een goed ontwerp, vertaalt zich niet altijd in onmiddellijk succes op het veld.

Vorig jaar selecteerden de New York Jets twee spelers die de prijzen Offensive en Defensive Rookie of the Year wonnen, maar de play-offs misten.

Veel teams die voor opschudding zorgden in het ontwerp, hopen echter dat hun nieuwkomers onmiddellijk dividend zullen uitkeren.

winnaars

Texanen bestormen de dienstplicht

De Houston Texans zijn serieus en niets zegt meer dan quarterback CJ Stroud opstellen met de tweede algemene keuze en vervolgens handelen naar de Arizona Cardinals om ook de derde te krijgen.

Zal Anderson
Will Anderson was Houston’s tweede keuze in de top drie

Houston gebruikte dat op verdedigende ster Will Anderson, wat betekent dat ze hun jonge getrouwen aan weerszijden van de bal hebben om een ​​toekomst rond op te bouwen.

Stroud heeft misschien niet de schittering van sommige van de andere geselecteerde QB’s, maar de 21-jarige is accuraat en een zeker paar handen voor een team dat ze hard nodig heeft. De Texanen voegden ook een brede ontvanger Tank Dell toe in de derde ronde in een hoogtepuntrol van een ontwerp.

Een goed jaar voor quarterbacks

Zoals verwacht, Bryce Young was de eerste keuze voor de Carolina Panthers, maar hij was niet de enige quarterback die ging. Drie werden geselecteerd uit de top vier omdat teams een langetermijnoplossing zochten in de meest cruciale positie van de sport.

Anthony Richardson bij de NFL Draft 2023
New Colts QB Anthony Richardson wordt in zijn speelstijl vergeleken met Lamar Jackson

De opwindende Anthony Richardson ging naar de Indianapolis Colts als onderdeel van een recordaantal van 12 QB’s geselecteerd in de eerste vijf rondes van het ontwerp en 14 in totaal – drie verlegen van het record.

Er was een late run op QB’s in de vierde en vijfde ronde, met vijf in een tijdsbestek van 14 keuzes toen teams probeerden de Brock Purdy van dit jaar te pakken te krijgen – de ‘Mr Irrelevant’ van vorig jaar als de laatste keuze in het algemeen klassement, die toen leidde de San Francisco 49ers naar de play-offs.

Seahawks slaan voorraad in voor een grote uitdaging

De Seattle Seahawks, nog steeds spelend met het huisgeld dat ze verdienden met het verhandelen van Russell Wilson, gebruikten hun overvloed aan keuzes om de beste ontvanger van de draft te pakken te krijgen in Jaxon Smith-Njigba, een van de beste Devon Witherspoon cornerback, point guard Derick Hall en running back Zach Charbonnet.

De NFC lijkt nog steeds de zwakkere van de twee conferenties, en met deze reeks zal Seattle volgend seizoen een team zijn om naar te kijken.

Strakke uiteinden staan ​​centraal

Dankzij Travis Kelce lijkt een strakke ster na 15 selecties de nieuwe go-to van de NFL te zijn, waaronder Dalton Kincaid in de eerste ronde in een pittige Buffalo Bills-keuze.

Negen verlieten de selectie in de eerste twee dagen, de meeste sinds 1967, met vijf in de tweede ronde, aangezien de positie een universiteitsboom ervaart die zich vertaalt naar de NFL.

De Green Bay Packers pakten twee strakke uiteinden in hun eerste ontwerp zonder Aaron Rodgers bij quarterback, terwijl hun verovering van drie brede ontvangers niet onopgemerkt zal blijven door de nu ster van de Jets.

verliezers

Lévis blijft wachten

Zal Lewis
Will Levis wachtte de hele eerste ronde zonder geplukt te worden

Kentucky QB Will Levis zou een top-vijf keuze worden, maar toen de Colts Richardson kozen, moest Levis de vernedering verdragen om de hele eerste ronde in de green room te wachten, voor een enorm tv-publiek.

Hij is niet de eerste – en zal niet de laatste zijn – die alle neerslachtige blikken en alle schouderophalen naar miljoenen huizen over de hele wereld heeft gestuurd, maar Levis werd eindelijk opgepikt aan het begin van de tweede ontwerpdag door de Tennessee Titans .

Rodgers leed een soortgelijke gênante uitglijder op zijn tochtdag en Levis hoopt de chip die hij nu op zijn schouder heeft op dezelfde manier te gebruiken.

Detroit Lions in de problemen?

Ze kunnen misschien bewijzen dat de critici ongelijk hebben, maar de consensus is dat de Detroit Lions te hoog gingen met hun verrassende zet om Jahmyr Gibbs in de eerste ronde terug te rennen toen hij al goed geplaatst was op de positie.

Detroit ruilde vervolgens de running back De’Andre Swift naar de Philadelphia Eagles, nadat hij ook Jamaal Williams had verloren in free agency, dus na een eerste ronde te hebben gekozen, zien hun running back-opties er eigenlijk zwakker uit dan het afgelopen seizoen.

San Francisco 49ers tellen de kosten van Lance

Het is moeilijk om indruk te maken als je geen keuzes hebt in de eerste twee rondes, omdat San Francisco dat deed dankzij de transacties die ze hebben gedaan om Trey Lance en Christian McCaffrey te contracteren.

Vervolgens gebruikten ze een van hun keuzes in de derde ronde op Michigan-kicker Jake Moody, altijd een gedurfde zet die veel kritiek met zich meebrengt. Al met al is het een tocht die tot stand kwam als gevolg van hun ruil met Lance, die volgend seizoen misschien niet eens de starter is.

Patriots verrassen met een dubbele kicker

Er waren verschillende teams met teleurstellende drafts, terwijl de Cardinals meer tijd besteedden aan het verzamelen van keuzes voor volgend jaar, maar de blikvanger was New England Patriots-coach Bill Belichick, die in dezelfde ronde een kicker en een kicker aan het opstellen was.

Speciale teams worden veel verguisd in de competitie, hoewel ze vaak een enorme impact hebben op cruciale momenten, en geen enkel team heeft 23 jaar lang een kicker en een punter in dezelfde draft gekozen, omdat het bijna als een verspilling van keuzes wordt beschouwd.

Belichick, een achtvoudig Super Bowl-winnaar, weet meer dan de meesten, maar zijn dubbele kicker-selectie heeft zeker de wenkbrauwen doen fronsen.

[ad_2]