[ad_1]

Destijds schreef Yellen dat schuldbeheerders niet met zekerheid konden zeggen dat ze na begin juni alle Amerikaanse obligaties zouden kunnen financieren; sindsdien heeft een parade van onafhankelijke cijferkrakers gezegd dat “datum x” waarschijnlijk juli of later zal zijn.

Een van hen – het Congressional Budget Office – heeft maandag zijn eigen prognose bijgewerkt en in lijn gebracht met die van de Schatkist. “Omdat de belastinginkomsten tot en met april lager waren dan het Congressional Budget Office in februari had voorspeld, schatten we nu dat er een aanzienlijk groter risico is dat de schatkist begin juni geen geld meer heeft”, schreef CBO-directeur Phillip L. Swagel. blogpost.

Toegegeven, Yellen schreef dat schattingen onzeker blijven en dat het werkelijke tijdsbestek “enkele weken later” zou kunnen zijn dan begin juni.

Maar het bericht van de minister van Financiën zal waarschijnlijk een vuur aansteken onder wetgevers die proberen iets gedaan te krijgen voor Memorial Day, dat dit jaar op 29 mei valt. Het Huis zal momenteel naar verwachting tot 25 mei zitten voordat het een pauze van een week neemt, terwijl de kalenderupdate van de Schatkist zou kunnen leiden tot wijzigingen in het reces dat eerder door de Senaat was aangekondigd in de week van 22 mei.

Biden’s uitnodiging aan belangrijke congresleiders, waaronder McCarthy toen hij maandag een delegatie van wetgevers naar Israël leidde, lijkt op het juiste moment in een poging om een ​​soort beweging op gang te brengen over de schuldlimiet.

[ad_2]