[ad_1]

Hakeem Odoffin
Hakeem Odoffins vierde doelpunt van het seizoen zorgde voor een nieuw seizoen in het kampioenschap voor Rotherham

Rotherham verzekerde zich van Championship-beveiliging met één wedstrijd over, aangezien het doelpunt van Hakeem Odoffin genoeg bleek om Middlesbrough 10 te verslaan in het New York Stadium.

Boro, die in de play-off begon, verloor vleugelverdediger Anfernee Dijksteel door een rode kaart in blessuretijd van een rommelige eerste helft omdat hij Jordan Hugill op de rand van het strafschopgebied neerhaalde.

En even na de pauze veroorzaakte Odoffin jubel onder de thuisfans toen hij een schot van 20 meter in de benedenhoek van het net loste.

Door het resultaat heeft Rotherham vijf punten voorsprong op de laatste drie, terwijl Reading, de derde plaats, nu Huddersfield nodig heeft om te verliezen van Sheffield United op donderdag en vervolgens de Terriers zelf te verslaan op de laatste dag om degradatie te voorkomen.

Het betekent dat de Millers voor het eerst sinds 2016/17 back-to-back seizoenen in dezelfde divisie zullen doorbrengen, toen een verblijf van drie jaar in het kampioenschap eindigde in degradatie – hun laatste twee campagnes op het tweede niveau duurden er één. seizoen.

De ploeg van Matt Taylor heeft slechts zes van de 31 competitiewedstrijden gewonnen sinds de laatste back-to-back overwinning in oktober, maar werd geholpen door de stijgende vorm van Reading en de aftrek van zes punten van vorige maand.

Voor Boro, die aan de play-offs gebonden is, betekent een vierde nederlaag in hun laatste zes uitwedstrijden dat ze het seizoen op de vierde plaats eindigen en het opnemen tegen het als vijfde geplaatste team in de play-offs, terwijl Luton verzekerd is van een derde plaats.

Riley McGree zette Boro in de zevende minuut bijna op voorsprong toen hij de bal langs doelman Viktor Johansson trapte, maar Richard Wood kwam terug om hem op de lijn te haken.

Even later explodeerde Jamie Lindsay ondanks dat hij goed geplaatst was aan de andere kant, maar de kansen bleken verkeerd, want geen van beide doelmannen had last van de rest van de blessuretijd van de eerste helft.

Rotherham verloor top twee scorers Chiedozie Ogbene en Shane Ferguson binnen 40 minuten aan een blessure, maar kreeg een boost toen scheidsrechter Keith Stroud oordeelde dat Dijksteel de laatste man was die Hugills run stopte, hoewel Boro meer dekking leek te hebben.

Het kostte de gastheren slechts drie minuten na de herstart voordat de powerplay meetelde toen Odoffin ruimte vond om een ​​schot te ontketenen waardoor doelman Zac Steffen als een blok aan de grond kwam.

De Millers hadden slechts één van hun voorgaande negen wedstrijden gewonnen, maar leken blij vast te houden aan wat ze hadden en hun voorsprong te verdedigen, wat Boro ertoe aanzette door te gaan.

De ploeg van Michael Carrick, die vier van de laatste zeven wedstrijden verloor, domineerde het laatste half uur zonder al te veel problemen te veroorzaken.

Er was echter een zucht van opluchting toen Tommy Smith een glorieuze kans uit de hoek van het zestienmetergebied afsneed, waarna Johansson op het laatste moment een haastige redding maakte toen Lindsay Marc’s voorzet Bola naar zijn eigen doel afbuigde.

Uitlijningen

Rotherham

Opleiding 4-2-3-1

 • 1Johansson
 • 2Harding
 • 24Humphrey
 • 6Drankje
 • 3bramallGeboekt op 79 minuten
 • 22OdoffinGeboekt op 69 minutenVervangen doorHalloNaar 71′minuten
 • 16LindsayGeboekt om 29 minuten
 • 11OgbeneVervangen doorFosu-HenriNaar 19′minuten
 • 18RathboneVervangen doorKellyNaar 71′minuten
 • 17FergusonVervangen doorWilsNaar 40′minuten
 • tienknuffel

Vervangers

 • 7Fosu-Henri
 • 8Wils
 • 12Kelly
 • 26Humphrey
 • 29Hallo
 • 30kiosk
 • 40Wat niet heeft

Middelburg

Opleiding 4-2-3-1

 • 1Steffen
 • 15DijkstaalGeboekt op 45 minuten
 • 17McNair
 • 26Lenihan
 • 27bola
 • 7barlaser
 • 30hackneyGeboekt om 17 minutenVervangen doormowattNaar 60′minuten
 • 2Jones
 • 29Akpom
 • 8McGreeVervangen doorboevenNaar 80′minuten
 • tienBoogschutterVervangen doorSmidNaar 45′minuten

Vervangers

 • 4mowatt
 • 9Muniz Carvalho
 • 14Smid
 • 23Robrecht
 • 25boeven
 • 31Goudvink
 • 32bilongo

Arbiter:
Keith Stroud

Aanwezigheid:
11.508

Live-tekst[ad_2]