[ad_1]

Fernand Torres
Fernando Torres speelde een periode bij Liverpool en Chelsea in de Premier League

Wie is de beste Spaanse speler in de geschiedenis van de Premier League? Gary Lineker, Alan Shearer en Micah Richards bespreken deze vraag in de nieuwste aflevering van Match of the Day Top 10.

Of het nu de magie van Cesc Fabregas is of de meedogenloze afronding van Fernando Torres, veel Spaanse grootheden hebben de Engelse top gesierd.

Hier zijn de keuzes van Lineker, Shearer en Richards. Kijk wat u denkt en selecteer vervolgens de volgorde waarin u ze wilt rangschikken.

Cesc Fàbregas

Cesc Fàbregas
Cesc Fabregas was een product van de La Masia-academie in Barcelona

Clubs: Arsenaal (2003-2011), Chelsea (2014-19)

Eredivisie-record: 350 optredens, 50 goals, 111 assists

Cesc Fabregas begon zijn Premier League-carrière bij Arsenal en bloeide op naast Arsene Wenger, waar hij in 2008 werd uitgeroepen tot PFA Young Player of the Year. Zilverwerk bleek echter moeilijk te verkrijgen: de Gunners wonnen de competitie in 2003-2004, maar slaagden er niet in een medaille te behalen als zijn enige optredens dat seizoen waren in de League Cup, terwijl hij worstelde om zichzelf te vestigen. Inderdaad, zijn enige trofeeën met de club waren de Community Shield van 2004 en de FA Cup van 2005. Fabregas verhuisde in 2011 naar Barcelona, ​​maar keerde drie jaar later terug naar Engeland en won uiteindelijk zijn eerste Premier League-titel in zijn eerste seizoen bij Chelsea, voordat hij won een tweede in 2017.

Fernand Torres

Fernand Torres
Fernando Torres scoorde 24 competitiedoelpunten in zijn eerste seizoen voor Liverpool

Clubs: Liverpool (2007-2011); Chelsea (2011-2014)

Eredivisie-record: 212 optredens, 85 goals, 29 assists

Fernando Torres verlichtte de divisie toen hij in 2007 overkwam van Liverpool en scoorde maar liefst 24 competitiedoelpunten in zijn eerste seizoen in het Engelse voetbal. Torres verhuisde in januari 2011 naar Chelsea voor een Brits transferrecord van £ 50 miljoen, en hoewel hij niet dezelfde impact had op Stamford Bridge, won hij de Europa League en de Champions League met de Blues.

David Silva

David Silva
David Silva heeft de zevende meeste assists in de geschiedenis van de Premier League

Clubs: Manchester Stad (2010-2020)

Eredivisie-record: 309 optredens, 60 goals, 93 assists

David Silva is een van de meest gedecoreerde spelers in de geschiedenis van Manchester City, met zijn 10 jaar bij de club die vier Premier League-titels, twee FA Cups, vijf EFL Cups en twee Community Shields opleverde. Silva was een vitaal lid van hun titelwinnende ploeg in 2012, toen ze streden tegen Premier League-buurman Manchester United om de trofee voor de allereerste keer in de wacht te slepen – waarmee een einde kwam aan een 44-jarige wachttijd om kampioen van Engeland te worden.

David de Ga

David de Gea
David de Gea heeft de op drie na meeste nul in de geschiedenis van de Premier League gehouden

Clubs: Manchester United (2011-heden)

Eredivisie-record: 407 optredens, 144 schone lakens

David de Gea, nog steeds actief in de Premier League, had grote schoenen te vullen toen hij in 2011 werd overgenomen van Manchester United als vervanger van Edwin van der Sar. De Gea won in 2013 de Premier League met The Reds en is sinds zijn komst 12 jaar geleden een vaste speler op Old Trafford. Het is veilig om te zeggen dat het de facturering waarmaakte.

Juan Mata

Juan Mata
Juan Mata heeft met Manchester United en Chelsea alle beschikbare clubcompetities gewonnen, behalve de Premier League

Clubs:Chelsea (2011-13); Manchester United (2013-2022)

Eredivisie-record: 278 optredens, 52 goals, 54 assists

Juan Mata won Chelsea’s Speler van het Jaar-prijs in zijn eerste twee seizoenen op Stamford Bridge en won ook de Champions League en Europa League met The Blues. De Premier League-titel ontging de linksbenige goochelaar echter, ondanks zijn verhuizing naar Manchester United in 2013.

Santi Cazorla

Santi Cazorla
Santi Cazorla werd vereerd vanwege zijn vaardigheid met beide voeten

Clubs: Arsenaal (2012-18)

Eredivisie-record: 129 optredens, 25 goals, 35 assists

Hoewel middenvelder Santi Cazorla zich tijdens zijn zesjarige periode bij Arsenal niet verwonderde over de Premier League-titel, betekent zijn bijdrage aan opeenvolgende FA Cup-triomfen in 2014 en 2015 dat hij in de schijnwerpers zal blijven staan. Cazorla’s vrije trap in de finale van 2014 inspireerde Arsenal’s comeback na twee doelpunten om Hull City met 3-2 te verslaan, toen hij werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd in hun 4-0 ontmanteling van Aston Villa het volgende jaar.

Xabi Alonso

Xabi Alonso
Xabi Alonso won in zijn eerste seizoen bij Liverpool de Champions League

club: Liverpool (2004-2009)

Eredivisie-record: 143 optredens, 14 goals, 17 assists

Xabi Alonso was een voorstander van een langetermijndoel, en zijn slagbereik behoorde tot de beste van zijn generatie. Een harde tackle maar boordevol kwaliteit aan de bal. Alonso maakte zich vrijwel onmiddellijk geliefd bij Liverpool-fans en was de sleutel tot de overwinningen van de Reds in de Champions League in 2005 en de FA Cup in 2006.

Diego Costa

Diego Costa
Diego Costa won met Chelsea twee keer de Premier League

Clubs: Chelsea (2014-17), Wolven (2022-heden)

Eredivisie-record: 106 optredens, 53 goals, 16 assists

Agressief, krachtig, klinisch. Dit zijn slechts drie woorden die ex-Chelsea-spits Diego Costa omschrijven. Nu bij Wolves, vijf jaar na zijn vertrek uit Londen teruggekeerd naar de Premier League, heeft Costa één doelpunt op zijn naam staan ​​en heeft hij niet de impact die hij de eerste keer had. De spits doorzeefde de verdediging van de tegenstander en speelde op het scherpst van de snede in zijn eerste periode in Engeland, waar hij 20 keer scoorde in de competitie tijdens het seizoen 2014/15 van de Blues.

César Azpilicueta

César Azpilicueta
Cesar Azpilicueta staat zesde op de lijst met optredens aller tijden voor Chelsea

Clubs: Chelsea (2012-heden)

Premier League-record: 343 optredens, 10 goals, 35 assists, 115 clean sheets

Toen Cesar Azpilicueta in 2012 tekende voor Chelsea, hadden weinigen kunnen voorzien hoe belangrijk de Spanjaard voor de club zou zijn, of hoe lang hij nog zou leven. ‘Azpi’, die er nu nog steeds is, won tweemaal de Premier League en leidde The Blues ook als aanvoerder naar de Europa League en de Champions League. Niet slecht voor een overname van £7 miljoen.

Rodri

Rodri
Rodri won de Premier League en de EFL Cup dubbel in zijn tweede seizoen bij Manchester City

Clubs: Manchester City (2019-heden)

Eredivisie-record: 131 optredens, 14 goals, 12 assists

De jongste speler op deze lijst, Manchester City-middenvelder Rodri, 26, heeft meer dan een eeuw aan Premier League-optredens achter de rug en won de titel twee keer. De komst van 62,6 miljoen pond van Atletico Madrid heeft de leegte die Fernandinho heeft achtergelaten uitstekend opgevuld en zou een zeer gedecoreerde carrière bij de club kunnen hebben, met nog vele jaren voor hem.

[ad_2]