[ad_1]

President Joe Biden reageerde maandag op de sluiting van de First Republic Bank en zei dat toezichthouders stappen hadden ondernomen om ervoor te zorgen dat belastingbetalers “niet ter verantwoording worden geroepen”.

“Deze acties zullen ervoor zorgen dat het banksysteem veilig en gezond is en dat omvat ook de bescherming van kleine bedrijven in het hele land die loon moeten betalen voor werknemers en hun kleine bedrijven”, zei Biden tijdens een toespraak op het evenement. . .

“Laat me heel duidelijk zijn, terwijl spaarders worden beschermd, verliezen aandeelhouders hun investeringen en, belangrijker nog, belastingbetalers zijn niet degenen die verantwoordelijk zijn, zoals ik al eerder zei”, zei hij.

Federale toezichthouders hebben maandag First Republic Bank in beslag genomen en verkocht aan JPMorgan Chase, wat het op één na grootste bankfaillissement in de Amerikaanse geschiedenis markeert. Toezichthouders namen de bank in handen nadat deze zei dat het meer dan $ 100 miljard aan deposito’s verloor. (GERELATEERD: Federale toezichthouders nemen grote bank in beslag en verkopen deze aan JPMorgan Chase)

De bank is de derde grote bank die de afgelopen maanden failliet is gegaan, na de sluiting van Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Biden heeft zijn bezorgdheid geuit dat het land “weer in die positie verkeert”.

“In de toekomst riep ik het Congres op om regelgevers de middelen te geven om bankbestuurders verantwoordelijk te houden, en ik riep regelgevers op om de regulering van en het toezicht op grote regionale banken te versterken. En vrienden, we moeten ervoor zorgen dat we niet teruggaan naar en ik denk dat we op de goede weg zijn om die zekerheid te kunnen geven”, zei de president.[ad_2]