[ad_1]

Allred zei in een persbericht dat het wetsvoorstel ervoor zou zorgen dat Amerikanen volgens de wet eerlijk worden behandeld. “Wat je ook doet voor de kost, niemand mag zijn dag in de rechtbank worden ontzegd of aansprakelijkheid voor rassendiscriminatie worden ontzegd vanwege gedwongen arbitrage”, zei Allred.

Booker zei ook dat de praktijk geheimhouding mogelijk maakt, waardoor slechte actoren echte verantwoording kunnen vermijden en te veel Amerikanen de keuze ontzegt om hun rechten af ​​te dwingen.

vertegenwoordigt Hank Johnson van Georgia en Sen. Kirsten Gillibrand uit New York zijn de oorspronkelijke co-sponsors van het wetsvoorstel.

Johnson zei tijdens het persevenement dat gedwongen arbitrageovereenkomsten wijdverbreid zijn en dat de praktijk vereist dat consumenten en werknemers afstand doen van hun recht op juryrechtspraak. Hoewel het openbare civiele rechtssysteem gebaseerd is op statuten, jurisprudentie en de rechtsstaat, is er geen dergelijke rechtsstaat vereist voor het gedwongen arbitrageproces, zei hij.

Dit proces biedt geen procedurele waarborgen zoals een eerlijk proces, ondermijnt het concept van rechtvaardigheid en stelt in plaats daarvan “bedrijven in staat om tegen de kleine man te spelen”, zei Johnson.

[ad_2]