[ad_1]

Oprichter en CEO van BuzzFeed, Jonah Peretti, woont het publieke debuut van zijn bedrijf bij buiten Nasdaq op Times Square in New York City op 6 december 2021.

Brendan McDermid | Reuters

Zakelijke verhalen hebben eb en vloed, ups en downs.

Op dit punt, BuzzFeedDe reis van een openbaar bedrijf is een bodemloze put geweest. Mede-oprichter en CEO Jonah Peretti heeft misschien bijna geen tijd meer om het traject van zijn bedrijf te veranderen.

Het digitale mediabedrijf dat bekend staat om zijn lijstjes en quizzen verkeert in crisismodus. Het aandeel is met 95% gedaald sinds het bedrijf in december 2021 naar de beurs ging voor $ 10. De aandelen sloten vrijdag op bijna 54 cent, wat het bedrijf een marktwaarde van ongeveer $ 86 miljoen opleverde.

Als een bedrijf gedurende 30 opeenvolgende werkdagen handelt onder $1, zal de Nasdaq zal een melding van gebrek sturen aan het bedrijf, waardoor het nog 180 dagen de tijd krijgt om meer dan $ 1 te overschrijden, anders riskeert u te worden geschrapt. BuzzFeed heeft bij de afsluiting van vrijdag zes opeenvolgende dagen onder $ 1 gehandeld.

Er zijn hiaten en voorwaarden. BuzzFeed zou een aandelensplitsing kunnen uitvoeren om de aandelenwaarde kunstmatig te verhogen en compliant te blijven – een zet die de verzekeringsmaatschappij vorig jaar heeft gedaan Nijlpaard na een gemiddelde slotkoers van minder dan $ 1 gedurende een handelsperiode van 30 opeenvolgende dagen. Hippo blijft als beursgenoteerde onderneming voortbestaan.

Peretti’s plan is om het aandeel weer boven de $1 te krijgen door investeerders ervan te overtuigen dat hij klaar is om een ​​winstgevender bedrijf te runnen. Dat is wat hem ertoe bracht vorige week de Pulitzer-winnende maar geldverliezende redactiekamer BuzzFeed te sluiten en 180 werknemers te ontslaan, of 15% van het personeel van het bedrijf.

“Ik probeer me voor te bereiden op een betere toekomst en me aan te sluiten bij de grote trends”, zei Peretti in een exclusief interview met CNBC. “Als ik het goed doe, zal mijn leiderschap succesvol zijn. Zo niet, dan niet.”

BuzzFeed rapporteerde een nettoverlies van $ 201 miljoen voor 2022 (inclusief een niet-contante waardevermindering van goodwill van $ 102,3 miljoen) na een winst van $ 26 miljoen in 2021. Investor Day het bedrijf is 11 mei. Peretti zal proberen aandeelhouders ervan te overtuigen dat zijn visie te vertrouwen is.

Het is redelijk om Peretti’s beslissing om BuzzFeed News niet vroegtijdig te sluiten in twijfel te trekken, erkende hij. CNBC meldde in maart vorig jaar dat hij door investeerders was gevraagd om het te sluiten.

Toch heeft hij geen plannen om af te treden als CEO of het bedrijf te verkopen, ondanks dat het bedrijf 95% van zijn waarde verliest, zei hij.

“Ik zou me meer zorgen maken over mijn leiderschap als ik niet zag waar de markt naartoe ging”, zei hij.

Peretti’s strategie

BuzzFeed genereert het grootste deel van zijn omzet uit digitale advertenties en wat het ‘inhoudsinkomsten’ noemt, waaronder merkquizzen en de exploitatie van maker programma om gesponsorde video’s te maken. In het vierde kwartaal van vorig jaar daalden de advertentie-inkomsten jaar op jaar met 27% tot $ 50,5 miljoen en de content-inkomsten daalden met 9% tot $ 54 miljoen.

In 2022 was de advertentieverkoop ongeveer gelijk op $ 203 miljoen. De inkomsten uit inhoud bedroegen ongeveer $ 166 miljoen. BuzzFeed runt ook een e-commercebedrijf, dat $ 68 miljoen opleverde.

Peretti hoopt dat het integreren van meer kunstmatige intelligentie in bedrijfscontent de betrokkenheid vergroot en het bedrijf kosten bespaart. In de afgelopen twee maanden hebben quizzen aangedreven door BuzzFeed AI geresulteerd in een toename van 40% in de deelnametijd van gebruikers in vergelijking met door mensen gegenereerde quizzen, schreef Peretti in een bericht. BuzzFeed donderdag blogpost.

“Formaten die zijn ontwikkeld vóór de AI-revolutie, en veel formaten en conventies in de media-industrie zullen moeten worden geüpdatet en aangepast, anders zullen ze oud en achterhaald aanvoelen”, schreef Peretti in de post. “Daarom hebben we geïnvesteerd in door AI aangestuurde inhoud en nieuwe formaten gelanceerd, zoals Infinity Quiz en Chatbot-games.”

Sommige voorspellingen van Peretti lijken contra-intuïtief als je bedenkt wat de volgende versie van internet zou kunnen inhouden. Hij schreef dat hij verwacht dat nieuwshomepages een heropleving zullen ervaren, aangezien bestemmingen als socialemediabedrijven zoals Facebook, TikTok en Twitter het nieuws de rug toekeren voor meer entertainment. Daarom heeft hij vertrouwen in de toekomst van het merk BuzzFeed HuffPost, dat halverwege de jaren 2000 enorm populair werd met zijn creatieve krantenkoppen.

“In feite bereikte HuffPost op maandag van deze week 16 miljoen paginaweergaven – een record sinds hij bij BuzzFeed, Inc. kwam – een teken dat deze voorspelling al uitkomt”, schreef Peretti.

Peretti zei dat hij gelooft dat BuzzFeed winstgevend kan werken door “trends te volgen, winkelen leuker te maken, nieuwe interactieve AI-formaten te creëren en makers te helpen contact te maken met ons publiek.”

Het zou ook wishful thinking kunnen zijn als het digitale publiek voorbij de oude manieren van internetgebruik gaat en naar augmented reality en gaming gaat, waar BuzzFeed momenteel geen strategie voor heeft.

Een verbrijzelde droom

BuzzFeed kondigde in januari aan AI te gaan gebruiken om quizzen te genereren gaf BuzzFeed een korte boost in waardemet aandelen die 120% stijgen.

Maar voor het grootste deel waren de aandelen van BuzzFeed slechts neergang en geen schaal.

BuzzFeed ging op 2 december met veel tamtam naar de beurs via een Special Purpose Acquisition Company, of SPAC. 6 oktober 2021. Die dag stegen de aandelen een tijdje van $ 10 naar meer dan $ 14. De waardering van BuzzFeed bedroeg kortstondig meer dan $ 1,5 miljard – meer dan drie keer het bedrag dat Disney tien jaar eerder had aangeboden om het te kopenzoals beschreven in een fragment uit een nieuw boek van voormalig BuzzFeed News-redacteur Ben Smith.

In die vroege uren van de eerste handelsdag begon een hele industrie anders over haar toekomst na te denken. Als BuzzFeed een ontvankelijk publiek zou kunnen vinden onder publieke investeerders, zouden bedrijven als Vice, Vox Media, Group Nine en Bustle Digital Group – die allemaal durfkapitaalverstrekkers hadden die bereid waren hun investering terug te verdienen – ofwel zelf naar de beurs kunnen gaan. , of neem beursgenoteerde aandelen in een branchebreed overzicht.

Toen keerde de markt. BuzzFeed eindigde de dag met een verlies van 11%. De volgende dag daalden de aandelen opnieuw. Tegen het einde van de eerste handelsweek van BuzzFeed waren de aandelen met 39% gedaald.

“Ik heb net een ton BuzzFeed-aandelen gekocht voor $ 6”, vertelde Bryan Goldberg, CEO van Bustle Digital Group, aan het einde van die eerste week aan CNBC. “Als het nog lager gaat, ga ik de truck echt achteruit rijden.”

BuzzFeed-aandelen daalden. En lager. In juni stonden de aandelen onder de $2. De advertentiemarkt begon te verzakken toen de rentetarieven stegen en de waarderingen van bedrijven eronder leden. Aandelen daalden vorige maand voor het eerst onder $ 1. (Goldberg zei dat hij eigenlijk twee keer aandelen kocht – de tweede keer toen ze dichter bij $ 1 waren, die hij verkocht op de AI-pop van februari).

Met hun lot verbonden aan de prestaties van BuzzFeed, hebben digitale mediabedrijven de rollup-droom en de publieke ervaring opgegeven. Zonde deze week aangekondigd het herstructureert zijn wereldwijde persactiviteiten, inclusief het ontslaan van 100 werknemers. Het bedrijf is al meer dan een jaar op zoek naar een koper. Vox Media verkocht een belang van 20% in het particuliere bedrijf Penske Media in februari voor een kapitaalinjectie van $ 100 miljoen. Vox en Groep Negen vorig jaar samengevoegd.

In plaats van de vaandeldrager van de digitale media-industrie te zijn, ziet BuzzFeed er nu uit alsof het vastzit op een eiland, gedwongen om publiekelijk te ruziën terwijl kijkers hun hoofd schudden. Toen het openbaar werd, BuzzFeed beloofde stijgende inkomstennaar schatting $ 654 miljoen tegen het einde van 2022, $ 833 miljoen tegen het einde van 2023 en $ 1,1 miljard tegen het einde van 2024.

De werkelijke jaaromzet van BuzzFeed voor 2022 bedroeg $ 437 miljoen. Prognoses voor 2023 en 2024 lijken momenteel op droombeelden.

Peretti krijgt misschien nog één kans om het lot van zijn bedrijf te veranderen.

“Het voelt als een keerpunt”, zei hij.

BEKIJK: CNBC’s volledige interview met BuzzFeed CEO Jonah Peretti in 2021 over de begindagen van de markt

Bekijk het volledige interview van CNBC met BuzzFeed CEO Jonah Peretti over zijn marktdebuut

[ad_2]