[ad_1]

Artikel inhoud

Darryl Sutter is klaar als hoofdtrainer van Calgary Flames.

Reclame 2

Artikel inhoud

Het team kondigde maandagochtend aan dat het hem van zijn taken had ontheven, en Don Maloney, de president van hockeyoperaties van het team, sprak kort daarna met de media over de beslissing.

Artikel inhoud

Maloney had het team onder de loep genomen en het feit dat het dit seizoen niet aan de verwachtingen voldeed sinds voormalig GM Brad Treliving twee weken geleden aftrad.

Artikel inhoud

En zijn recensie maakte in ieder geval één ding duidelijk: het was tijd voor de Flames om Sutter te verlaten.

Hier zijn vijf afhaalrestaurants van de persconferentie van Maloney:

Er zijn allerlei details waar we hier dieper op in zullen gaan, maar sommige dingen zijn gewoon niet zo ingewikkeld.

Hockey is een op resultaten gebaseerde business en de Flames hadden verwachtingen om dit seizoen te strijden.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

Hoewel Sutter zelf misschien heeft geprobeerd die verwachtingen in het voorseizoen te temperen, waren er veel mensen die ze zagen als een team dat kon strijden om een ​​Stanley Cup.

Ze deden niet.

In plaats daarvan misten ze de play-offs en zagen ze er nooit echt uit als een team dat klaar was om echt te gaan rennen.

Dat doet er boven alles toe.

‘Tenzij je hebt gewonnen, worden er wijzigingen aangebracht’, zei Maloney. “Ik denk dat dit voor ons de beste manier is om verder te gaan als club en het is een spannende tijd, want we hebben een goed team en we hebben goede spelers.”

Het is heel goed mogelijk dat als de Flames de play-offs hadden gehaald en een ronde hadden gewonnen, Sutter nog steeds een baan zou hebben gehad. Verliezen versterkt de fouten van een coach, winnen maakt ze iets minder belangrijk.

Reclame 4

Artikel inhoud

Sutter gaf dit jaar wel een aantal jonge jongens kansen, maar het was een veelgehoorde klacht onder fans dat ondermaats presterende veteranen in de line-up bleven, terwijl één fout een nieuwkomer weken of zelfs maanden naar de persbox kon degraderen.

The Flames zullen volgend seizoen moeten beginnen met het integreren van meer jonge jongens in de line-up. Ze hebben er misschien baat bij gehad dat spelers als Adam Ruzicka, Jakob Pelletier en zelfs Matthew Phillips meer kansen kregen om hun draai te vinden op NHL-niveau.

“Ik denk dat we hier nu een ouder, ervaren team hebben”, zei Maloney. “We zouden wat meer jeugd en energie in onze opstelling kunnen gebruiken, zoals elk team (zou kunnen). Je kijkt rond in de competitie, je moet jonge spelers hebben op instapcontracten die niet alleen zes of zeven minuten spelen, die zinvolle minuten kan spelen, om enig succes te hebben.”

Advertentie 5

Artikel inhoud

Het integreren van jonge spelers in de line-up wordt een groot deel van het werk voor iedereen die wordt aangenomen om de volgende Flames-hoofdcoach te worden. De organisatie verwacht ook komend seizoen competitief te zijn, dus het vinden van de juiste balans zal de sleutel zijn.

  1. DE PELLETIER-PERSCONFERENTIE

Dit was niet iets dat tijdens de persconferentie van maandag aan de orde kwam, maar voor mensen die elke dag in de buurt van de Saddledome waren, voelde het als een keerpunt in de ambtstermijn van Sutter.

Na het NHL-debuut van Pelletier werd Sutter gevraagd naar de prestaties van de jonge prospect.

Hij bekeek dat statistiekblad en reageerde op een manier die velen beschouwden als spottend met de toen 21-jarige.

‘Jakob Pelletier,’ zei Sutter. “Welk nummer is hij?”

Calgary Flames-aanvaller Jakob Pelletier speelt tegen de Detroit Red Wings tijdens de eerste periode van NHL-actie in de Scotiabank Saddledome op donderdag 16 februari 2023.
Calgary Flames-aanvaller Jakob Pelletier speelt tegen de Detroit Red Wings tijdens de eerste periode van NHL-actie in de Scotiabank Saddledome op donderdag 16 februari 2023. Foto door Azin Ghaffari /Postmedia

Het ging niet goed, met velen die moeite hadden om te begrijpen waarom de hoofdcoach de spot dreef met de eerste ronde van de Flames in 2019.

Advertentie 6

Artikel inhoud

Het is moeilijk voor te stellen dat dit een te grote rol speelde in de beslissing van de Flames om Sutter van zijn taken te ontheffen, maar het voelde als het moment waarop de publieke opinie veranderde.

Maloney ging niet in op wat spelers en zaakwaarnemers hem de afgelopen weken vertelden, maar het was duidelijk dat er veel onvrede heerste in de kleedkamer van de Saddledome.

Dat is niet bepaald een verrassing.

Tijdens hun persconferenties aan het einde van het seizoen vertelde Jonathan Huberdeau hoe hij zijn vertrouwen had verloren. Elias Lindholm weigerde te zeggen of hij zelfs maar zou overwegen om een ​​contractverlenging te tekenen als hij volgend jaar een onbeperkte vrije speler wordt. Mikael Backlund gaf toe dat hij erover dacht om te vertrekken omdat hij een Stanley Cup wil winnen en niet zeker wist of Calgary de plek was om dat te doen.

Advertentie 7

Artikel inhoud

We weten niet wat die spelers, of wie dan ook, zeiden tijdens hun exit-bijeenkomsten tegen Maloney. We weten wel dat zijn conclusie uit gesprekken met spelers, zaakwaarnemers en anderen was dat Sutter weg moest.

“De spelers van vandaag willen een stem en ze hebben een stem en je moet naar die stem luisteren”, zei Maloney. “Je wilt niet maken dat de gevangenen het gesticht runden, om zo te zeggen, maar ze hadden enkele echte observaties over hoe we in hun gedachten verder moesten gaan. Ik ga niet in op de details ervan, maar het was slechts een stukje van de puzzel.”

Calgary Flames-centrum Elias Lindholm viert zijn powerplay-goal gescoord tegen de Anaheim Ducks met centrum Mikael Backlund tijdens de derde periode in het Honda Center in Anaheim op 21 maart 2023.
Calgary Flames-centrum Elias Lindholm viert zijn powerplay-goal gescoord tegen de Anaheim Ducks met centrum Mikael Backlund tijdens de derde periode in het Honda Center in Anaheim op 21 maart 2023. Foto door Gary A. Vasquez /USA VANDAAG Sport
  1. “ZIJN TIJD BIJ ONS VERLOPEN”

Uiteindelijk is het de moeite waard eraan te denken dat het nog maar een jaar geleden was dat Sutter de Jack Adams Award won als topcoach van de NHL na het seizoen 2021-22.

Niemand gelooft dat hij een slechte coach is.

Maar hij is notoir taai.

En Maloney geloofde dat de spelers Sutter begonnen af ​​te stemmen.

“Ik denk dat in de wereld van vandaag … Hij is een stevige coach, een harde coach, een veeleisende coach, en dat type coach heeft een houdbaarheidsdatum”, zei Maloney. “Helaas voor ons voelde ik duidelijk dat zijn tijd bij ons verstreken was.”

daustin@postmedia.com

www.twitter.com/DannyAustin_9

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]