[ad_1]

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, zegt dat hij migranten naar Chicago zal blijven vervoeren, ondanks oproepen van de vertrekkende burgemeester Lori Lightfoot om de praktijk te stoppen.

SP. Lightfoot, een democraat, stuurde een brief naar de heer Abbott, een republikein, waarin hij zondag zei dat haar stad niet over de middelen beschikte om migranten te ondersteunen.

De heer Abbott zei dat ze beter een klacht kon indienen bij president Biden.

“Om onze overspoelde grensgemeenschappen de broodnodige verlichting te bieden, is Texas begonnen met het vervoeren van migranten naar toevluchtsoorden zoals uw ‘Welcome City’, evenals Washington, DC, New York en Philadelphia, en nog veel meer.” zei maandag. . in een brief aan mevrouw Lightfoot. “Totdat Biden de grens veiligstelt om de toestroom van massamigratie te stoppen, zal Texas dit noodzakelijke programma voortzetten.”

Abbott begon in de herfst met het vervoeren van migranten naar liberale steden. Hij zegt dat plaatsen die zichzelf promoten als heiligdomsteden bereid moeten zijn om een ​​deel van de toestroom op te vangen die Texas regelmatig als grensstaat ziet.

Hij zei dat de zaken op het punt stonden erger te worden nu de regering een einde maakt aan de titel 42 pandemische maatregel die de regering in staat heeft gesteld veel migranten aan de grens terug te sturen.

“De huidige grens- en humanitaire crisis waarmee Texas en de hele Verenigde Staten worden geconfronteerd, is een direct gevolg van het opengrensbeleid van president Biden”, schreef hij. “Onder de vorige regering was de illegale immigratie op het laagste niveau in decennia. Nu bereidt president Biden zich voor om de sluisdeuren open te zetten door volgende week een einde te maken aan de deportaties van titel 42, en Texas staat in de eerste linie van deze ramp.

De gouverneur wees op schattingen dat elke dag 13.000 migranten de grens zouden kunnen oversteken.

“Als Chicago in minder dan een jaar geen 8.000 mensen aankan, hoe moeten kleine grensgemeenschappen in Texas dan 13.000 mensen op één dag behandelen?” Hij schreef.

Democratische leiders zoals mevrouw Lightfoot en de burgemeester van New York, Eric Adams, hebben gezegd dat ze sympathiseren met de benarde situatie van Texas, maar dat ze graag meer federale middelen en nationale samenwerking zouden zien in plaats van de agenda.

“Het nationale immigratieprobleem zal niet worden opgelost door de schuld op andere steden te schuiven”, voegde ze eraan toe. Lightfoot schreef dit weekend aan meneer Abbott. ‘Maar ik werk liever met je dan tegen je.’[ad_2]