[ad_1]

Onverwachte held Akira Schmid herstelde zich van zijn enige slechte wedstrijd en maakte 31 reddingen in Game 7 om de New Jersey Devils maandagavond naar een 4-0 overwinning te leiden op de bezoekende New York Rangers in een vermakelijke playoff-serie in de eerste ronde.

Michael McLeod en Tomas Tatar scoorden doelpunten in de tweede periode in de reeksbeslisser en Erik Haula en Jesper Bratt voegden verzekeringsdoelpunten toe in de derde van de wedstrijd tussen oude rivalen Hudson River.

Na een franchise-beste seizoen met 52 overwinningen, openen de Devils woensdag de Eastern Conference Semifinals tegen de Metropolitan Division-winnende Hurricanes in Raleigh, North Carolina. Game 2 van de best-of-seven-serie is vrijdagavond.

Igor Shesterkin was uitstekend in de nederlaag en stopte 20 schoten, waaronder de onhandige poging van Jack Hughes aan het einde van een puntloze eerste periode.

Schmid, die in totaal 24 reguliere seizoenswedstrijden had gespeeld, maakte het verschil in deze reeks en boekte twee shutouts. Nadat New York een paar 5-1-overwinningen had behaald in de eerste twee wedstrijden in New Jersey op starter Vitek Vanecek, schoof Devils-coach Lindy Ruff over naar de 22-jarige Zwitserse garde.

In de volgende vijf wedstrijden ging Schmid met 4-1, waardoor hij in totaal twee doelpunten toestond in zijn eerste drie wedstrijden, waaronder een 4-0 shutout in Game 5. Hij werd uit het net getrapt in Game 6 d 5-2 verlies op Madison Square Garden na het opgeven van alle vijf goals, maar de Devils gingen met hem mee in Game 7 en hij presteerde.

Schmid stopte een paar powerplay-explosies van Mike Zibanejad in de eerste periode en maakte een uitstekende handschoenredding op Vincent Trocheck met de stand nog steeds 2-0 in de derde periode.

New Jersey opende halverwege de tweede periode de score op acties van playoff-veteraan Ondrej Palat en verdediger John Marino.

Toen de Rangers op het punt stonden een powerplay te beginnen, versloeg Palat, die twee Stanley Cups won met Tampa Bay, Chris Kreider en sterverdediger Adam Fox langs de rechterplanken voor een losse puck. Hij schaatste naar het net, gleed een pass onder een gladde Zibanejad door en vond McLeod, die geduldig om Shesterkin heen schaatste en om 9:53 een backhand in een leeg net legde voor een kort doelpunt. Het was zijn eerste doelpunt sinds januari.

Marino ving later in de periode een voorzet van Nico Hischier op het goede punt van de Rangers, veegde langs Shesterkin en schoof de puck van zijn stick naar de hoek. Hij raapte het op en gooide een blinde pass naar de plooi die Tartar vond voor een snel schot in het net om 15:39.

Haula scoorde zijn vierde doelpunt van de reeks met 5:33 over in de derde periode om het publiek in paniek te brengen. Bratt voegde een lege netter toe met nog 3:19 te gaan en de serie was zo goed als voorbij.

Schmid en Shesterkin waren het verhaal van de doelpuntloze openingsperiode. Shesterkin stopte Hughes bij een ontsnapping met nog drie minuten te gaan in de periode, terwijl Schmid Zibanejad tweemaal stopte op de drie extra kansen van New York in de eerste 20.[ad_2]