[ad_1]

Voormalig Las Vegas Raiders-speler Henry Ruggs vertelde dinsdag aan een rechter dat hij zou toegeven onder invloed te hebben gereden met snelheden tot 156 mph (ongeveer 251 kilometer per uur), wat een gewelddadig ongeval veroorzaakte waarbij een vrouw om het leven kwam. Zijn pleidooiovereenkomst zal naar verwachting de 24-jarige NFL No. 1 draft pick naar de staatsgevangenis sturen voor drie tot tien jaar.

Ruggs zag af van een lang uitgestelde voorlopige hoorzitting met een overeenkomst om toe te geven dat hij onder invloed van alcohol had gereden en de dood tot gevolg had, een misdrijf, zeiden zijn advocaten. Een gevangenisstraf van zes maanden voor een schuldig pleidooi voor doodslag zal in het totaal worden meegerekend.

Ruggs sprak alleen om vrederechter Harmony Letizia te erkennen dat hij de voorwaarden van de overeenkomst begreep. De rechter plande zijn pleidooi voor 10 mei. Officier van justitie Eric Bauman vertelde de rechter dat het kantoor van de officier van justitie van Clark County de deal had goedgekeurd.

“Dit is de eerste stap naar een eerlijke oplossing van deze zaak en we kijken uit naar de afsluiting voor alle betrokken partijen”, zeiden Ruggs-advocaten David Chesnoff en Richard Schonfeld in een verklaring aan verslaggevers. Zij en hun cliënt en verschillende mensen die bij hen waren, weigerden verder commentaar in de gang van de rechtszaal.

De advocaten van Ruggs verloren een poging om aanklagers te beletten bewijs te leveren dat Ruggs een bloedalcoholgehalte van 0,16% had – tweemaal de wettelijke limiet in Nevada – na het wrak achteraan waarbij Tina Tintor, 23 jaar oud, en zijn hond Max om het leven kwamen.

De maximumsnelheid waar de crash plaatsvond was 45 mph (72 km / h), een fractie van wat de politie zei dat Ruggs reed. Onderzoekers vonden opnamen van computerairbags waarop te zien was hoe zijn 220 Chevrolet Corvette secondenlang vertraagde van 251 km/u naar 204 km/u voordat hij tegen de Toyota Rav 4 van Tintor botste.

Een advocaat die leden van de familie van Tintor heeft vertegenwoordigd in eerdere rechtszaken, reageerde niet op e-mails en telefoontjes aan hem en zijn mediavertegenwoordiger met betrekking tot het pleidooi van Ruggs.

Andere aanklachten om te seponeren

De veroordeling van Ruggs volgt op een andere datum in de staatsrechtbank in Las Vegas. Andere aanklachten zullen worden afgewezen, waaronder een misdrijf, roekeloos rijden, rijden onder invloed waarbij Ruggs’ vriendin, Je’nai Kilgo-Washington, ernstig gewond raakte, en een aanklacht wegens misdrijf met vuurwapens. De politie zei dat ze na de crash een geladen pistool hadden gevonden in de vernielde Corvette van Ruggs.

Ruggs werd kort daarna op 11 november vrijgelaten door de Raiders. 2, 2021, ongeval. Hij had meer dan 50 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen als hij tijdens het proces voor alle aanklachten was veroordeeld, zei officier van justitie Steve Wolfson.

Wolfson weigerde dinsdag commentaar te geven, voorafgaand aan het geplande pleidooi van Ruggs. De officier van justitie zei na de crash dat onderzoekers vernamen dat Ruggs de dag voor de crash voor zonsopgang enkele uren had doorgebracht op een sport-entertainmentgolflocatie in Las Vegas en misschien enkele uren bij een vriend was gebleven voordat hij en Kilgo-Washington terugkeerden. thuis. .

Ruggs betaalde een borgsom van $ 150.000 om uit de gevangenis te worden vrijgelaten nadat hij het ziekenhuis had verlaten en bleef 18 maanden onder huisarrest met strikte voorwaarden, waaronder alcoholcontroles.

Bauman zei voor de rechtbank dat Ruggs in afwachting van zijn veroordeling onder huisarrest zal blijven en dat zijn minimumstraf van drie jaar niet kan worden verlaagd door dat om te zetten in reeds uitgezeten tijd.

Kilgo-Washington en Ruggs hebben samen een dochter, en Kilgo-Washington werkte niet samen met aanklagers als slachtoffer in de aanklacht wegens zwaar lichamelijk letsel. Zijn advocaat, Peter Christiansen, verloor een poging om openbare aanklagers te beletten de medische dossiers van Kilgo-Washington te verkrijgen op grond van vertrouwelijkheid.

Aanklagers zeiden dat Ruggs een beenblessure opliep en dat Kilgo-Washington een operatie onderging voor een armblessure.

Ruggs was vóór de crash een sterrenvanger geworden voor de Raiders, en uit gegevens bleek dat hij een huis van $ 1,1 miljoen bezat, niet ver van de crashscène. Hij had een vierjarig rookiecontract getekend ter waarde van naar schatting $ 16 miljoen.

[ad_2]