[ad_1]

De Canadese minister van sport heeft gezegd dat de federale regering instrumenten bekijkt die ze zou kunnen gebruiken om Canada Soccer te onderzoeken, inclusief de mogelijkheid van een audit van de financiën van de organisatie.

Pascale St-Onge geeft aan dat een beslissing over het houden van een audit zal worden aangekondigd wanneer de regering er klaar voor is.

De regering gaf eerder opdracht tot een audit van Hockey Canada om te bepalen of openbare middelen werden gebruikt om gevallen van aanranding te schikken.

Deze beslissing volgt op de getuigenis van verschillende voormalige presidenten en spelers van Canada Soccer voor het Permanent Comité voor Erfgoed dat onderzoek doet naar veilige sport.

Voormalig Canada Soccer President Earl Cochrane getuigde voor de commissie ter verdediging van een handelsovereenkomst die Canada Soccer Business, een onafhankelijke entiteit, in staat stelt om toezicht te houden op de marketing- en uitzendrechten van het nationale team en deze vast te houden in ruil voor een jaarlijkse betaling aan de voetbalorganisatie.

De aanvoerder van het Canadese damesvoetbal, Christine Sinclair, diende in maart ook een vernietigende aanklacht in tegen Canada Soccer, daarbij verwijzend naar een “cultuur van geheimhouding en obstructie”.

Ze vertelde ook over de voorkeur die wordt gegeven aan het nationale herenteam ondanks het succes van het damesteam in de afgelopen jaren.

KIJK | Directeuren van Canada Soccer vroegen naar de behandeling van het damesteam:

Directeuren van Canada Soccer ondervroegen over de behandeling van het damesteam

Bestuurders van Canada Soccer werden donderdag door parlementsleden ondervraagd over hun behandeling van het damesvoetbalteam in Ottawa. Een leidinggevende zei dat hij zijn excuses had aangeboden aan Christine Sinclair nadat ze hem had uitgescholden voor het gebruik van seksistische taal om zich een gesprek te herinneren.

[ad_2]