[ad_1]

Het publiekelijk bekritiseren van omroepen omdat ze te weinig bieden om de Women’s World Cup uit te zenden, moet nog werken voor FIFA-voorzitter Gianni Infantino, die nu dreigt te bezuinigen op de belangrijkste Europese markten.

Een openbare impasse die afgelopen oktober begon, werd maandagavond door Infantino geëscaleerd toen hij vijf belangrijke landen – Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje – waarschuwde in een verklaring minder dan drie maanden voordat het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland begon.

“Voor alle duidelijkheid, het is onze morele en wettelijke verplichting om de FIFA Women’s World Cup niet te onderbieden”, zei Infantino over 20 juli-augustus. 20 toernooien.

“Daarom, als de aanbiedingen oneerlijk blijven (jegens vrouwen en vrouwenvoetbal), zullen we gedwongen zijn om de FIFA Women’s World Cup niet uit te zenden in de Europese ‘Big 5’-landen”, zei hij.

Europa is FIFA’s meest lucratieve uitzendmarkt met $ 1,06 miljard aan uitzendinkomsten voor de conjunctuurcyclus 2019-22, voornamelijk gerelateerd aan het WK voor heren in Qatar.

De FIFA verklaarde dat de totale financiële reserves eind 2022 bijna $ 4 miljard bedroegen, met $ 3,43 miljard aan uitzendinkomsten op een totale omzet van $ 7,57 miljard in de afgelopen vier jaar.

Infantino zond zeven maanden geleden voor het eerst het uitzendnummer van de Women’s World Cup uit toen hij in Auckland was voor de officiële loting voor het toernooi met 32 ​​teams. Hij zei toen dat aanbiedingen van slechts 1% van de equivalente prijs van televisierechten die voor het WK voor mannen werden betaald, “onaanvaardbaar” waren.

In maart, voor de jaarlijkse wereldvoetbalbijeenkomst in Rwanda, meldde Infantino geen vooruitgang bij tv-zenders, terwijl hij een meer dan drievoudige verhoging van het prijzengeld van het team aankondigde tot 110 miljoen dollar voor het toernooi. TSN is eigenaar van de uitzendrechten in Canada.

Infantino was duidelijk boos dat de kritiek van spelers op de FIFA voor het niet bieden van gelijk prijzengeld wordt versterkt door de media, die volgens hem het vrouwenvoetbal onderschatten. De Women’s World Cup heeft op zichzelf staande uitzend- en sponsorovereenkomsten in plaats van te worden gebundeld met het herentoernooi.

De FIFA-leider suggereerde maandag dat “vooral de publieke omroepen de plicht hebben om vrouwensport te promoten en erin te investeren”.

“Vrouwen verdienen het! Zo simpel is het!” hij zei.

Dit WK vrouwenvoetbal is verre van een ideale tijdzone voor Europese omroepen. In Europa werden in Australië en Nieuw-Zeeland overdag wedstrijden gespeeld in de vroege ochtenduren, hoewel Infantino zei dat dat geen excuus was.

Infantino erkende dat het geen prime time was in Europa en merkte op dat de Europese starttijden van 9.00 uur of 10.00 uur “een volkomen redelijke tijd” zijn voor kijkers.

“Het is economisch niet logisch omdat de kijkcijfers er zijn”, zei hij.

Kan games streamen

Een optie voor het bestuursorgaan van het voetbal als uitzendovereenkomsten in Europa niet kunnen worden gesloten, is om wedstrijden exclusief uit te zenden op zijn online platform, FIFA+.

Veel Europese landen zullen al gegarandeerd het grootste deel of het geheel van het toernooi met 64 wedstrijden op gratis zenders zien.

De European Broadcasting Union kondigde in oktober een cao van 28 landen aan met de FIFA die Oostenrijk, België, Hongarije, Ierland, Zwitserland en Turkije bestrijkt. De waarde werd niet bekendgemaakt.

FIFA’s nieuwe beleid van afzonderlijke deals voor het vrouwentoernooi heeft dit jaar al de krantenkoppen gehaald toen voetbal en regeringsfunctionarissen in Australië en Nieuw-Zeeland bezwaar maakten tegen de geplande sponsoring van het bureau. De campagne “Visit Saudi” betaalde de FIFA eerder om het WK voor heren in Qatar te steunen.

Infantino zei dat gesprekken in Rwanda niet tot een contract hadden geleid, en suggereerde dat critici van de voorgestelde deal met twee maten meten gezien de waarde van Australië.

[ad_2]