[ad_1]

Republikeinse senatoren begonnen dinsdag met een druk van de Democraten op nieuwe ethische normen voor het Hooggerechtshof, en zeiden dat het een politieke aanval was die erop gericht was de conservatief neigende Roberts-rechtbank te delegitimeren.

Senator Lindsey Graham uit South Carolina, de vooraanstaande Republikein in de Senaatscommissie voor Justitie, zei dat de Democraten een hoorzitting houden om rechters een gedragscode op te leggen als onderdeel van een bredere campagne van progressieven om de rechtbank te vullen met meer liberale rechters om de huidige meerderheid benoemd door Republikeinse presidenten.

De hoorzitting van dinsdag volgt op een reeks artikelen waarin bezorgdheid wordt geuit over ethiek en openbaarmaking met betrekking tot luxe reizen en geschenken die rechter Clarence Thomas ontving van een GOP-megadonor, een onroerendgoedovereenkomst waarbij rechter Neil M. Gorsuch en George Mason University arbeidsonderzoek betrokken waren. … van rechters die door de GOP zijn aangesteld om rechtencursussen te geven. Opperrechter John Roberts weigerde een uitnodiging om tijdens de zitting te getuigen, daarbij verwijzend naar de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de constitutionele doctrine van de scheiding der machten.

“Je kunt alle artikelen schrijven die je wilt schrijven. Je kunt alle klappen op de rechters krijgen die je wilt nemen. Je kunt hun huizen pikken, maar dat weerhoudt mensen er niet van om hun werk te doen,” zei dhr. Graham. “Dit is een ongepaste poging van democratisch links om de legitimiteit van het Roberts-hof te vernietigen. Het bracht mensen in gevaar. »

sen. De Texaanse Republikein Ted Cruz herhaalde de klachten van dhr. Graham in commentaren dinsdag op zijn podcast, “Verdict with Ted Cruz.”

“Het is niet biologisch,” zei meneer Cruz. “Het gaat niet vanzelf. Het is een politieke campagne die net zo georganiseerd is als een campagne voor gouverneur, senator of president.

De heer Graham merkte op dat hoewel rechter Elena Kagan – die deel uitmaakt van de meer liberale vleugel van de rechtbank – decaan was van Harvard University voordat ze een zittende rechter werd, ze zich niet terugtrok van een grote positieve actiezaak tegen de universiteit die momenteel in behandeling is bij de rechtbank . De juridische strijd daagt het gebruik van ras door Harvard uit als een factor in het aanvraagproces.

De heer Graham suggereerde dat de persberichten gericht op Tory-rechters een groeiende ontevredenheid weerspiegelen over recente rechterlijke uitspraken over zaken als abortus en overheidsregulering. Hij zei dat personderzoeken niet erkenden dat rechtsscholen reiskosten betaalden voor liberale rechters, net zoals ze deden voor conservatieve rechters.

“Er is hier een zeer selectieve verontwaardiging, en vanuit ons perspectief aan deze kant van het gangpad gaan we zo hard mogelijk terugduwen”, zei de Republikein uit South Carolina. “Het gaat niet om het verbeteren van de rechtbank, het gaat om het vernietigen van een conservatieve rechtbank. Het zal niet werken.”

Dick Durbin, voorzitter van de rechterlijke commissie van de Senaat, ontkende de GOP-beschuldigingen dat de politiek achter de hoorzitting van dinsdag zat, daarbij verwijzend naar een brief uit 2011 die hij schreef om mogelijke wetgeving te bespreken om een ​​gedragscode voor het Hooggerechtshof te implementeren. Hij zei dat recente onthullingen van mogelijke ethische fouten bij het Hooggerechtshof alleen maar de noodzaak van actie van het congres onderstrepen.

“Het Hooggerechtshof moet ingrijpen en deze kwestie zelf oplossen”, zei de democraat uit Illinois. “Jarenlang hebben ze geweigerd en omdat de rechtbank niet wil optreden, moet het Congres.”

“Dat tolereren we niet van een gemeenteraadslid of een wethouder. Het voldoet niet aan de ethische normen die we van een Amerikaanse ambtenaar verwachten en toch erkent het Hooggerechtshof niet eens dat het een probleem is”, zei Durbin. “De status quo moet veranderen.”

Sinds begin april is er een gestage stroom van onthullingen in de media over rechters die zijn aangesteld door Republikeinse presidenten, die vraagtekens zetten bij hun ethische en openbaarmakingspraktijken. ProPublica voorop gemeld Rechter Thomas heeft niet onthuld dat hij meerdere luxe vakanties heeft doorgebracht met miljardair Harlan Crow – of dat meneer Crow het huis van de moeder van de rechter heeft gekocht terwijl ze daar bleef wonen.

Rechter Thomas verdedigde zijn vriendschap met de heer Crow en zei dat hij collega’s had geraadpleegd over openbaarmakingsvereisten, waarbij hij ontkende dat hij enige vereisten negeerde.

Een paar weken later Politico gemeld Rechter Gorsuch heeft niet onthuld dat de koper van een landgoed van 40 hectare dat hij bezat in Colorado, het hoofd was van een advocatenkantoor dat bijna twee dozijn zaken voor hem had. Rechter Gorsuch, een van de drie verkopers van de deal, verdiende naar verluidt tussen de $ 250.000 en $ 500.000 met de verkoop. Justitie onthulde de verkoop, maar niet de koper, het hoofd van het advocatenkantoor Greenberg Traurig.

Vorige week ook de New York Times onder de loep genomen De nauwe relatie van George Mason University Antonin Scalia Law School met rechters Gorsuch, Thomas en Brett M. Kavanaugh meldt dat de school hen tegen genereuze salarissen in dienst had om rechtencursussen te geven.

Tijdens de hoorzitting van dinsdag merkten Republikeinse senatoren op dat wijlen rechter Ruth Bader Ginsburg en huidige rechter Ketanji Brown Jackson eerder colleges hadden laten betalen voor reizen.

Het Hooggerechtshof heeft momenteel geen verplichte gedragscode, hoewel van rechters van lagere rechtbanken wordt verwacht dat ze ongepastheid vermijden of zaken doen met iedereen die voor de rechtbank kan verschijnen. Opperrechter Roberts zei dat het Hooggerechtshof over het algemeen de gedragscode van de Judicial Conference volgt, die sinds 1991 bindend is voor lagere rechtbanken, maar niet voor het Hooggerechtshof.

Hij zei dat alle rechters financiële aangiften moeten indienen die worden beoordeeld door de Judicial Conference Finance Committee, en ook moeten volgen wat lagere rechtbanken doen met wrakingen. Maar hij merkte op dat het systeem een ​​beetje flexibel is gezien de samenstelling van het hooggerechtshof.

Hij zei ook dat de veiligheid van rechters met verhoogde bedreigingen werd geconfronteerd. Hij zei dat ze soms om veiligheidsredenen de reisarrangementen van rechters niet vrijgeven.

Conservatieve leden van de rechtbank hebben te maken gehad met protesten sinds vorig jaar, toen een ontwerp-uitspraak van de rechtbank waarin nationale abortusrechten werden vernietigd, werd uitgelekt, wat liberale activisten ertoe aanzette om buiten de huizen van rechters te demonstreren. Een Californiër, Nicholas John Roske, ging zelfs naar het huis van rechter Kavanaugh in Maryland met de bedoeling hem te vermoorden. Hij zit momenteel in federale hechtenis in afwachting van zijn proces.[ad_2]