[ad_1]

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde maandag dat de Verenigde Staten op 1 juni in gebreke kunnen blijven als het Congres niets doet om het schuldplafond te verhogen.

“[O]Onze beste inschatting is dat we niet in staat zullen zijn om begin juni aan alle overheidsverplichtingen te blijven voldoen, en mogelijk al op 1 juni, als het Congres het schuldplafond niet voor deze datum verhoogt of opschort”, schreef Yellen in een brief gericht aan House Speaker Kevin McCarthy, die momenteel verwikkeld is in een geschil met president Joe Biden en senaatsdemocraten over de kwestie. McCarthy en de Republikeinse meerderheid van het Huis drongen aan op bezuinigingen en hervormingen in ruil voor een verhoging van het schuldenplafond, dat Biden en de Democraten afgewezenin plaats daarvan pleiten voor een verhoging van de schuld zonder voorwaarden.

Yellen’s brief weergalmt democratische retoriek tegen republikeinen en bekritiseert hen voor de nationale economie “gijzelen” met het risico van wanbetaling. Ze voegde eraan toe dat een “last minute” verhoging van het schuldenplafond vóór 1 juni “ernstige schade zou toebrengen aan het vertrouwen van bedrijven en consumenten, de kortetermijnfinancieringskosten voor belastingbetalers zou verhogen en een negatieve invloed zou hebben op de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten”.

Seconde. Brief van Yellen aan president McCarthy door Stichting Dagelijks Nieuws van de beller op Scribd

De brief komt kort nadat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden de Limit, Save, Grow Act hebben aangenomen, een wetsvoorstel dat het schuldenplafond met 1,5 biljoen dollar verhoogt in ruil voor prioritaire bezuinigingen. IRA) en het Biden-Harris Student Debt Relief Initiative. Hoewel de meeste Republikeinen het wetsvoorstel hadden gesteund, werd het slechts ternauwernood aangenomen nadat enkele vertegenwoordigers zich verzetten tegen de intrekking van IRA-ethanolsubsidies. (GERELATEERD: WILFORD: McCarthy’s nieuwste schuldentriomf is misschien niet genoeg)

De meerderheidsleider van de senaat Chuck Schumer, een democraat, noemde de Limit, Save, Grow Act “dood bij aankomst” in de Senaat.

In de brief van Yellen werd ook aangekondigd dat het ministerie van Financiën State and Local Government Series (SLGS) Treasury Securities, die worden uitgegeven door de federale overheid om staten en gemeenten te helpen voldoen aan lokale belastingregels, zou opschorten, maar volgens de brief meetellen voor de schuldlimiet. . .

McCarthy heeft ondertussen geprobeerd Biden en de Democraten te dwingen met hem te onderhandelen over zijn voorstellen voor bezuinigingen om de patstelling op te lossen, wat tot nu toe niet is gelukt.

“Het Witte Huis moet eindelijk in deze onderhandelingen komen. De president zit al twee maanden ondergedoken. Dit is onaanvaardbaar voor de Amerikanen. Ze verwachten dat de president in een kamer zit met president McCarthy en begint te onderhandelen, niet zich te verstoppen.” aldus de leider van de meerderheid in het huis. Steve Scalise op ABC.

Er is contact opgenomen met het kantoor van McCarthy voor een reactie.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]