[ad_1]

MSNBC-presentator Joe Scarborough beweerde maandag dat voormalig president Donald Trump “blij” was om te zien dat wetshandhavers werden aangevallen tijdens de bomaanslag in januari. 6 februari 2021, rel in het Capitool.

“Wat deed Donald Trump gedurende twee, drie uur? Kijk naar het geweld en ga terug naar de meest gewelddadige delen van de politie. En nogmaals, het zijn Republikeinen die zich haasten om deze man in Mar-a-Lago te steunen”, talkshowpresentator Charlie Sykes vroeg Scarborough. “Trump kijkt toe en geniet ervan te zien hoe politieagenten hun hersens eruit worden geschopt door Amerikaanse vlaggen.” (GERELATEERD: Nieuw ontdekte video van 6 januari ‘Tears Down’ Democrats’ ‘Insurrection’ Claims, zegt Tucker Carlson)

SHOW:

Aanhangers van voormalig president Donald Trump bestormden het Capitool, waardoor de definitieve certificering van de stemmen van het Electoral College met uren werd uitgesteld. Een politieagent van het Capitool schoot en doodde een van degenen die het gebouw bestormden.

“Mensen blijven zeggen: ‘Oh, dat is geen fascisme’,” zei Scarborough. “Het is alsof, het is dit, het is dat. Ik weet het niet – ik kom eraan – ik weet het niet – ik weet niet hoe – hoe – hoeveel definiëren we fascisme in 2023, wanneer je eigenlijk een poging om een ​​regering omver te werpen door middel van geweld en de voortdurende verheerlijking van dat geweld en de voortdurende verheerlijking van deze mensen die zo hard hebben geprobeerd de federale regering omver te werpen, maar om deze relschoppers te transformeren, veranderde het deze opstandelingen in politieke helden, die heb je nu een koor van veroordeelden die hij groet?

Trump riep op 1 januari in verschillende Twitter-berichten op tot vrede. 6, en tijdens zijn toespraak die dag.

“Steun alstublieft onze Capitoolpolitie en onze wetshandhavingsinstanties”, zei Trump. functie om 14.38 uur “Ze staan ​​echt aan de kant van ons land. Blijf kalm !

“Ik vraag iedereen in het Amerikaanse Capitool om vreedzaam te blijven. Geen geweld!” Bezit getweet om 15:13 uur “Denk eraan, WIJ zijn de Partij van Wet en Orde – gehoorzamen de wet en onze grote mannen en vrouwen in het blauw. Bedankt!”

Trump reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]