[ad_1]

Een joodse man heeft vorige week een rechtszaak aangespannen tegen een bar en een van de servers nadat een medewerker hem zou hebben lastiggevallen omdat hij een ‘zionistische fascist’ was, aldus de New York Post.

Elad Eliahu, een joods-Amerikaanse en freelance journalist, had op 10 april een afspraak in de Swell Dive-bar toen hij naar verluidt benadering door een ober genaamd Alvin Dan, die eiste dat Eliahu de bar zou verlaten en hem een ​​”zionistische fascist” noemde, als gevolg bij het Postkantoor. Eliahu heeft vrijdag een rechtszaak aangespannen bij het Kings Supreme Court in Brooklyn tegen Dan en Swell Dive voor niet-gespecificeerde schadevergoeding. (GERELATEERD: Californische schooldistrict keurt leerplan goed waarin Israël wordt beschuldigd van ‘etnische zuivering’, ‘oorlogsmisdaden’)

“Laat de boodschap luid en duidelijk worden verzonden met het indienen van deze klacht: als u zich schuldig maakt aan antisemitisch gedrag, betaalt u een door de jury vastgestelde prijs als schadevergoeding voor uw daden”, aldus Sanford Rubenstein en Mark Shirian, de advocaten van Eliahu. in een aangifte bij het postkantoor.

Eliahu zei dat Dan tijdens zijn date hem benaderde en vroeg of hij “Elad” was, en vervolgens eiste dat hij de bar verliet, anders zou Dan “hem in verlegenheid brengen”, aldus de Post. Dan bleef naar verluidt Eliahu lastigvallen, noemde hem een ​​”zionistische fascist” en beschuldigde hem van het lastigvallen van “abortuspatiënten” en pro-choice-activisten, waardoor Eliahu gedwongen werd te vertrekken.

“Waarom loop je weg?” Volgens Eliahu’s Twitter-account schreeuwt Dan in een video van het incident. “Het is Elad, ik kan het niet geloven, ik kan het niet geloven [he] heeft de ballen om een ​​sociaal leven te leiden.

Eliahu vertelde de Post dat hij zijn date moest vragen om te vertrekken uit bezorgdheid over zijn veiligheid, en verliet toen de bar terwijl Dan beledigingen naar hem schreeuwde. In een andere video na het eerste incident, Dan gezegd dat hij zich zorgen maakte dat Eliahu’s date “geen idee had dat ze op het punt stond naar huis te gaan bij een trotse zionist”, aldus een bericht op Twitter.

Volgens een Twitter nam Eliahu contact op met het management van Swell Dive op Instagram functieen kreeg te horen dat de bar het incident veroordeelde, maar ook dat een ‘openbare aanval’ op het bedrijf ‘oneerlijk’ was.

“Deze publieke aanval op het bedrijf van mijn familie op sociale media is oneerlijk, niet alleen tegenover andere bedrijven, maar ook tegenover de vele andere Swell Dive-medewerkers die niets te maken hebben met iemands gedrag”, luidt een privébericht van het Instagram-account van de bar. “Hoe dan ook, wat ik op de video zag, is niet wat er had moeten gebeuren.”

De advocaten van Eliahu zeiden dat ze ook de “New York State Liquor Authority” vragen om een ​​onderzoek in te stellen om te bepalen of de drankvergunning van deze bar moet worden ingetrokken”, aldus de Post.

Eliahu, Dan en Swell Dive reageerden niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]