[ad_1]

TALLAHASSEE, Florida. Een ethische commissie in Florida heeft een klacht afgewezen die was ingediend door bondgenoten van de voormalige president Donald Trump tegen de Republikeinse rivaal Gov. Ron DeSantis, die geen juridische basis vond voor beschuldigingen dat de gouverneur de campagnefinancieringswetten had geschonden met een “fantoom” run voor het Witte Huis.

De Florida Commission on Ethics heeft de klacht vorige week afgewezen.

De MAGA Inc. super PAC die Trump steunt. diende in maart de rechtszaak tegen DeSantis in en vroeg de commissie een onderzoek in te stellen naar de gouverneur omdat hij zijn ambt zou hebben gebruikt om zijn nationale profiel te verrijken.

De ethische commissie, die is aangesteld door DeSantis en de leiders van het State House en de Senaat, die beiden bondgenoten zijn van de gouverneur, vond geen juridische basis voor de aantijgingen in de klacht.

“Er is geen inherente reden waarom de beklaagde, als gouverneur, niet buiten de staat kan reizen, en de klacht bevat geen aanvullende informatie om vast te stellen dat een dergelijke reis een conflict veroorzaakt. permanente of frequente inmenging tussen zijn privébelangen en de prestaties van zijn openbare plichten of dat hij zich bemoeit met de volledige en getrouwe uitvoering van zijn openbare taken’, luidt het bevel van de voorzitter van de ethische commissie, Glen Gilzean. .

De klacht kwam toen de voormalige president kritiek begon te krijgen op DeSantis, die algemeen wordt gezien als de meest serieuze uitdager van Trump voor de GOP-nominatie van 2024. DeSantis vermeed grotendeels om terug te slaan naar Trump, terwijl de ex-president de gouverneur pepert met bijnamen en vuurt naar DeSantis’ politieke standpunten.

Trump kreeg zelf soortgelijke kritiek voordat hij in november zijn eigen kandidatuur aankondigde, beschuldigd van het overtreden van federale campagnewetten door geld in te zamelen en uit te geven aan een race vóór de officiële lancering van de campagne van 2024. Als gevolg daarvan kreeg hij nooit een berisping of boete.

Hoewel DeSantis een campagne voor 2024 nog niet officieel heeft aangekondigd, zal hij dat naar verwachting doen nadat de wetgevende zitting in Florida in mei is afgelopen. In de tussentijd is hij afgereisd naar staten waar vervroegd gestemd kan worden om zijn nieuwe boek te promoten en donoren te ontmoeten, en is hij net terug van een handelsmissie in het buitenland.

Het communicatieteam van DeSantis had gezegd dat de klacht een politiek gemotiveerde aanval was toen deze werd ingediend, maar stuurde maandag niet onmiddellijk een verzoek om commentaar per e-mail terug.

Ethische klachten worden vaak door campagnes gebruikt om vragen over tegenstanders op te werpen door de klachten openbaar te maken, hoewel vele worden opgelost of afgewezen zonder dat de commissie schendingen constateert.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]