[ad_1]

Vers geploegde velden en windvlagen begonnen de stofstorm op gang te brengen, waardoor het zicht voor automobilisten in de staat slecht werd.

De I-55 moest worden gesloten in Montgomery County, Illinois nadat stof het zicht drastisch verminderde en een enorme opeenhoping veroorzaakte.

Een stofstorm in het centrum van Illinois op maandagochtend veroorzaakte een vurige opeenstapeling van 60 voertuigen op de Interstate 55, waarbij ten minste zes mensen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.

De staatspolitie van Illinois zegt dat het ongeval is gemeld om 10:55 uur lokale tijd in de buurt van Milepost 76 in Montgomery County, net ten zuiden van Springfield. De staatspolitie bevestigde later ten minste zes stapeldoden, KMOV Nieuws gemeld, waarbij ook meer dan 30 mensen gewond raakten die naar ziekenhuizen in de omgeving werden gebracht.

Dat zeiden ambtenaren van het noodbeheer van Montgomery County 10 helikopters werden ter plaatse gevraagd en dat verschillende bussen van een plaatselijke school ter plaatse werden geroepen om gestrande automobilisten op te halen, meldde WAND-TV.

Hulpdiensten op de plaats van een groot ongeluk veroorzaakt door een stofstorm op de Interstate 55 in Montgomery County, centraal Illinois, maandag 1 mei 2023. De politie in de staat zei dat verschillende mensen gewond zijn geraakt. (Nathan J. Cormier)

Video van de scène toonde verschillende vrachtwagens met oplegger die betrokken waren bij de crash, waarbij eerstehulpverleners vochten tegen zowel de rook van de crash als het dikke stof dat naar binnen waaide. De staatspolitie zei dat 30 opleggers en ten minste 40 personenauto’s betrokken waren bij de kettingbotsing, waaronder twee opleggers die in brand vlogen als gevolg van het ongeval.

“Het zicht in het gebied zou slecht zijn vanwege stofwind. Het verkeer wordt geadviseerd om alternatieve routes te zoeken”, zei amazone Melissa Albert-Lopez.

Hulpdiensten reageerden aanvankelijk op een crash aan de noordkant, terwijl er ook talloze crashes plaatsvonden op de I-55 in zuidelijke richting.

I-55 was gesloten in beide richtingen tussen Divernon en Farmersville voor een traject van 30 mijl. De autoriteiten zeiden dat ze verwachten dat de I-55 tot dinsdagmiddag voor het verkeer afgesloten zal blijven.

ONTVANG DE GRATIS ACCUWEATHER-APP

Heb je de app? Ontgrendel AccuWeather Alerts™ met Premium+

Een combinatie van pas omgeploegde velden en windstoten uit het noordwesten veroorzaakten de stofstorm in het gebied, meldt de National Weather Service. St. Louis kantoor dat is genoteerd. De staat DOT meldde verschillende andere crashes op de I-55 als gevolg van slecht zicht, zoals een vrachtwagen brand in Cook County en een ongeluk buiten Pontiac.

Verschillende mensen raakten gewond toen een stofstorm slecht zicht veroorzaakte op de Interstate 55, wat maandag een grote opstopping veroorzaakte. (Nathan J.Cormier)

AccuWeather senior meteoroloog Bob Larson zei dat er een “verhoogd risico” was om stof en stofstormen naar het gebied te blazen vanwege een “trifecta” van harde wind, droge grond en losse grond. Noordwestelijke winden gemiddeld tussen 25 en 35 mph op maandag, met windvlagen tussen 40 en 45 mph. “Naast de wind [central Illinois is] afkomstig van een droge april, met ongeveer de helft van de historisch gemiddelde hoeveelheid regen gedurende de maand, “zei Larson.

Wilt u beveiliging van het volgende niveau, zonder advertenties? Ontgrendel geavanceerde hyperlokale waarschuwingen voor extreem weer wanneer u abonnement op Premium+ op de AccuWeather-app. AccuWeather-waarschuwingenworden uitgenodigd door onze deskundige meteorologen die 24/7 gevaarlijke weersrisico’s bewaken en analyseren om de veiligheid van u en uw gezin te waarborgen.

Meld een typefout[ad_2]