[ad_1]

WASHINGTON – De Amerikaanse geheime dienst zei maandag dat het een moslimburgemeester van Prospect Park, New Jersey, heeft geblokkeerd om een ​​viering bij te wonen in het Witte Huis met president Joe Biden ter gelegenheid van het late einde van de islamitische heilige maand Ramadan.

Kort voordat burgemeester Mohamed Khairullah bij het Witte Huis aankwam voor de viering van Eid al-Fitr, kreeg hij een telefoontje van het Witte Huis waarin stond dat hij niet was toegelaten via de geheime dienst en dat hij niet aanwezig kon zijn bij de viering waar Biden volgens de New Jersey-afdeling van de Council on American-Islamic Relations opmerkingen gemaakt aan honderden gasten.

De woordvoerder van de Amerikaanse geheime dienst, Anthony Guglielmi, bevestigde dat Khairullah de compound van het Witte Huis niet mocht betreden, maar weigerde uit te leggen waarom. Khairullah werd in januari verkozen voor een vijfde ambtstermijn als burgemeester.

“Hoewel we het ongemak betreuren dat dit heeft veroorzaakt, mocht de burgemeester vanavond het Witte Huis-complex niet betreden”, zei Guglielmi in een verklaring. “Helaas kunnen we verder geen commentaar geven op de specifieke middelen en methoden van bescherming die worden gebruikt om onze veiligheidsoperaties in het Witte Huis uit te voeren.”

Selaedin Maksut, uitvoerend directeur van CAIR-NJ, noemde de stap “totaal onaanvaardbaar en beledigend”.

“Als dergelijke incidenten gebeuren met spraakmakende en zeer gerespecteerde Amerikaans-moslimfiguren zoals burgemeester Khairullah, dan roept dat de vraag op: wat gebeurt er met moslims die niet de toegang en zichtbaarheid hebben die beschikbaar zijn voor de burgemeester? zei Maksut.

Khairullah, die eerder humanitair werk heeft gedaan in Syrië en Bangladesh, werd eerder door de autoriteiten vastgehouden en drie uur lang verhoord op John F. Kennedy International Airport in New York en vroeg zich af of hij terroristen kende, aldus Dina Sayedahmed, woordvoerster van CAIR-NJ .

De groep zei dat Khairullah de Democratische Partij van New Jersey hielp bij het verzamelen van de namen van lokale moslimleiders om uit te nodigen voor de Eid-viering in het Witte Huis en dat hij dit weekend was uitgenodigd voor het evenement in de New Jersey Governor’s Mansion.

Het Witte Huis weigerde commentaar te geven.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]