[ad_1]

Volgens Rep. Jared Moskouwitz.

De 42-jarige Moskowitz groeide op in de late jaren 80 en 90, toen het enthousiasme rond Michael Jordan en zijn basketbalsneakers op zijn hoogtepunt was.

“Als je niet het geluk had om je paar te bemachtigen, was je genaaid”, zegt de eerstejaarsstudent uit Florida, herinnerend aan de dagen dat hij met zijn vader arriveerde voordat de winkels opengingen om in de rij te wachten. “Er was geen internet, geen secundaire markt. Maar er was geen beter gevoel dan de volgende dag naar school te gaan in een paar Jordans die niemand anders had.”

Moskowitz’ passie voor basketbalsneakers is nog steeds te zien terwijl hij zijn Jordans rond Capitol Hill draagt, naast een groeiend aantal wetgevers die op dezelfde manier sneakers dragen omdat de houding ten opzichte van schoenen verandert. Moskowitz, een democraat, lanceerde vorige week de Congressional Sneaker Caucus in samenwerking met collega-eerstejaars Rep. Lori Chavez-DeRemer, R-Ore. Ze hopen een gemeenschappelijke basis te vinden met leden en medewerkers die hun voorliefde delen, ongeacht hun politieke overtuiging.

Naast het starten van tweeledige gesprekken, zei Moskowitz dat hij ook van plan is om caucusbijeenkomsten en -evenementen te organiseren (sneakers zullen natuurlijk nodig zijn) en samen te werken met fabrikanten in filantropische inspanningen.

[ad_2]